+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Benzyna & LPG» Problemy z odpalaniem/obrotami
Nazwa użytkownika:
Hasło:
Strony: 1 2 3 [4] 5 6 ... 13   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Problemy z odpalaniem/obrotami  (Przeczytany 120572 razy)
raby Mężczyzna
Klubowicz
Moderator

Samochód: Leon Cupra 4 2002 1.9 ARL+++ 240KM/460Nm

« Odpowiedz #45 - Piątek, 17.11.2006, 15:27:48 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: "kacperix"
na benzynie chodzi wporządku ale mnie się zdaje że to dlatego że na beznynie potrzebna jest mniejsza iskra żeby zapalić paliwo, a na gazie większa i dlatego wtedy tak dupnie chodzi.. myślicie ze mój tok myślenia jest dobry??
Mozna sie zgodzic  ;-)  Silnik na gazie potrzebuje sprawna instalacje elektryczna.

>>> Sprzedam <<< >>> Ibiza <<< >>> Foka <<< >>> Leon <<<
?Proste są dla szybkich samochodów a zakręty dla szybkich kierowców"
pawiotr Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Cordoba 96r. 1,4 AEX LPG od czerwca 2010

« Odpowiedz #46 - Środa, 06.12.2006, 12:08:17 - NIEPRZECZYTANA »

Mam problem z odpalaniem silnika cordoba 1.4
Rano odpalił mi normalnie. Pojechałem 15 km do pracy i stał po chnurką 8 godzin poczym już pojawił sie wspomniny problem. Jak już odpaliłem to po przejechaniu 600 metrów i pozostawieniu samochodu na 10 minut odpalił normalnie. Nie mam gazu ale mam imobilajzer w kluczyku
sikor13
Gość

« Odpowiedz #47 - Niedziela, 10.12.2006, 00:08:41 - NIEPRZECZYTANA »

witam mam pewnien problem z moja ibizka kiedy olej sie nagrzewa podczas jazdy do ok 80 stopni auto gasnie podczas jazdy pozniej po odpaleniu ponownym jest juz oka mozna jezdzic i nic sie nie dzieje ale jak sie nagrzeje do polowy zaczyna czasami sie dlawic i faluja obroty wtedy gasnie i trzeba jeszcze raz odpalic a pozniej jest ok czego to moze byc wia !?????? jest po wyminaie wszystkich filtrow plynow swiec !!!!! moze to zla mieszanaka??????? albo jakis czujnik ????
MI TAK SIE DZIEJE NA BENZYNIE BO NIE MAM INSTALACJI GAZOWEJ !!! dzisiaj wracalem z pracy i zgasł mi dokladie w tym samym miejscu co wczoraj jak wracalem z pracy dokladnie w tym samym miejscu zaczely lekko spadac obroty to mnie zaczyna irytowac co gorsza jest to malo bezpieczne !!!!! jak juz sie zadlawi i spadnie na niziutkie obroty to juz nie ma opcji gazowanie i te sprawy nic nie pomagaja trzeba zgasic albo czekac az sam zgasnie i odpalic jeszcze raz !!! musze jechac i podlaczyc pod kompa zeby sprawdzili jak to nic nie da to nie wiem juz moze czyszczenie tej przepustnicy i silniczka krokowego ??????? ale czy to moze byc powodem ???? albo moze ten czujnik temperatury ??? albo dostaje zla miesznke ???? bo gasnie jak jest cieply !!!! jak jest zimny to jest ok  PROSZe O POMOC !!!! czy to cos powaznego ???? przebieg 16600 tys !!!! nie pobiera oleju  tylko tej obroty jest po wymianie alternatora !!
xROnx
Użytkownik

« Odpowiedz #48 - Niedziela, 10.12.2006, 15:00:25 - NIEPRZECZYTANA »

a mi ostatnimi czasy(nie zawsze ale czasem)mam tak ze nie moge odpalic mojej ibi.kilka razy to bylo kiedy byl silnik cieply a kilka razy gdy silnik zimny(po nocy) to jest tak ze odpalam to nei chce zaskoczyc wogole a jak zaskoczy to obroty sa tak niskie ze brzmi to jakby sie krzusil.czasem pomoze pedal gazu a czasem nie i dopier oza ktoryms tam razem odpali normalnie.myslalem ze to moze wina beny bo akurat zatankowalem v-power racing na shell'u ale gdy wyjezdzilem ja(zadra rewelacja auto jezdzi tak samo-nigdy juz tego nie kupie, szkoda kasy)zatankowalem 95 na orlenie jak zawsze to ten problem tez wystapil.o i nie wiem co teraz...

Seat Ibiza '94 1.3 CL i ciagle rosnie:)
pawiotr Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Cordoba 96r. 1,4 AEX LPG od czerwca 2010

« Odpowiedz #49 - Niedziela, 10.12.2006, 23:03:49 - NIEPRZECZYTANA »

w moim przypadku wymieniłęm kluczyk bo mam dwa i wczoraj kilka razy odpalałem moje auto i to bez problemów
raby Mężczyzna
Klubowicz
Moderator

« Odpowiedz #50 - Niedziela, 10.12.2006, 23:12:03 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: "pawiotr"
w moim przypadku wymieniłęm kluczyk bo mam dwa i wczoraj kilka razy odpalałem moje auto i to bez problemów
Czyli jednak mialem racje?

raby Mężczyzna
Klubowicz
Moderator

« Odpowiedz #51 - Wtorek, 12.12.2006, 10:14:18 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: "pawiotr"
Co mam zrobić z kluczykiem, który mi nie pozwalał odpalić czy da sie go w jakiś sposób aprawić.
Pewnie kostka imobolajzera jest uszkodzona, mozna zakodawac 2. Szukaj tomatow na forum

majcher
Gość

« Odpowiedz #52 - Sobota, 23.12.2006, 15:15:23 - NIEPRZECZYTANA »

Na ogol normalnie odpala i wszystko dziala tak jak powinno, lecz zdarza sie, ze nie chce odpalic (kreci rozrusznik, ale nie odpala) jak dodam troche gazu to od razu zapala, ale po takim odpaleniu (z gazem) pozniej wariuja obroty - sa za wysokie i zbyt wolno reaguja na puszczenie pedalu gazu...
Dodam, ze np. rano na ogol jest dobrze przy pierwszym odpaleniu. Jak go zgasze po chwili i chce odpalic to juz bywa roznie.
Co moze byc tego przyczyna ?
Tracer Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Leon II1.6 TDI CAYC , Ibiza III 1,2 AZQ Caddy1,9 SDI

« Odpowiedz #53 - Sobota, 23.12.2006, 16:17:07 - NIEPRZECZYTANA »

Czyszczenie przepustnicy się kłania wątek "Falujące obroty"...

Seat Leon II 1,6TDI, Power by CAYC  147KM by VTEC,
prowadzi WAZE, I-GO,AM PL i Janosik, hamuje ATE Ceramic
WSZYSTKOMAJĄCE RADIOhttp://klubseata.pl/forum/index.php?topic=17336.0
MONTAŻ KLIMY http://klubseata.pl/forum/index.php?topic=5144.0
STEROMNIK KLIMY MOJEGO POMYSŁU http://klubseata.pl/forum/index.php?topic=5188.0
WYMIANA ALTERNATORA http://klubseata.pl/forum/index.php?topic=8724.msg130948#new
majcher
Gość

« Odpowiedz #54 - Sobota, 23.12.2006, 17:17:42 - NIEPRZECZYTANA »

Czyscilem ja jakies 3 tyg./1-msc temu, wiec nie jestem przekonany. Czyscilem - psikalem WD-40.
peter174 Mężczyzna
niezależny
Użytkownik

Samochód: ASZ

« Odpowiedz #55 - Sobota, 23.12.2006, 17:28:21 - NIEPRZECZYTANA »

a robiłeś tzw adaptację przepustnicy :?:  :chytry:

jeżeli szukasz jakiejś instrukcji o swoim Seacie to
majcher
Gość

« Odpowiedz #56 - Sobota, 23.12.2006, 17:32:23 - NIEPRZECZYTANA »

Nie, nie robilem.
Mam VAG'a, ale za duzo sie nim nie bawilem. Jakas skrocona instrukcja adaptacji ? :)
PS. Czytalem tez, ze odlaczenie akku moze pomoc, czy to prawda ?? A moze zaszkodzic ? :)
peter174 Mężczyzna
niezależny
Użytkownik

Samochód: ASZ

« Odpowiedz #57 - Sobota, 23.12.2006, 18:24:14 - NIEPRZECZYTANA »

może pomoc  :ok:

jeżeli szukasz jakiejś instrukcji o swoim Seacie to
xROnx
Użytkownik

« Odpowiedz #58 - Sobota, 23.12.2006, 22:15:15 - NIEPRZECZYTANA »

no ja tez mam podobny jak nie ten sam problem. tez nie zawsze odpala ale to jest taki problem bardziej sporadyczny.a jak juz odpali z pomoca oczywiscie pedalu gazu to obroty grubo ponizej 10 i musze troszeczke jeszcze podgazowac i jest wtedy ok. temp silnika tutaj nie ma znaczenia bo kilka razy mi sie to zdarzylo kiedy byl silnik calkowicie zimny, po nocy a kilka gdy stalo auto na parkingu jakies 5 min i silnik byl cieply.myslicie ze to przepustnica?

Seat Ibiza '94 1.3 CL i ciagle rosnie:)
cz_marek
Świeżak

« Odpowiedz #59 - Piątek, 05.01.2007, 14:21:37 - NIEPRZECZYTANA »

Taki sam problem mam, z większych obrotów np: gdy dają na luz silnik dziczeje nie może wejść na prawidłowe obroty, poźniej po 3, 4 ruchach wskazówki w górę i w dół :mrgreen:  obroty już są OK.
POMOCY??!!

Seat Ibiza
Strony: 1 2 3 [4] 5 6 ... 13   Do góry
  Drukuj  

+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Benzyna & LPG» Problemy z odpalaniem/obrotami
Skocz do: