+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Benzyna & LPG» Problem z odpalaniem...
Nazwa użytkownika:
Hasło:
Strony: 1 ... 7 8 [9]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Problem z odpalaniem...  (Przeczytany 36351 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Tracer Mężczyzna
Użytkownik

Offline Offline



Skąd: W-wa
Samochód: Leon II1.6 TDI CAYC , Ibiza IV 1,2AZQ Caddy1,9D

« Odpowiedz #120 - Piątek, 25.10.2013, 06:12:26 - NIEPRZECZYTANA »

mi dzisiaj nie wiem czego nie chciał odpalić. przecież ani zimna, problemów tez nie ma. zobaczymy jak jutro będzie
Jaki silnik ? Szklana kula mi nie działa :P  :P  :P
Zapisane

Seat Leon II 1,6TDI, Power by CAYC  105KM ,
prowadzi WAZE, I-GO,AM PL i Janosik, hamuje ATE Ceramic
WSZYSTKOMAJĄCE RADIOhttp://klubseata.pl/forum/index.php?topic=17336.0
MONTAŻ KLIMY http://klubseata.pl/forum/index.php?topic=5144.0
STEROMNIK KLIMY MOJEGO POMYSŁU http://klubseata.pl/forum/index.php?topic=5188.0
WYMIANA ALTERNATORA http://klubseata.pl/forum/index.php?topic=8724.msg130948#new
tom Mężczyzna
Świeżak
Offline Offline



Samochód: seat ibiza 1.4 2001 rok

« Odpowiedz #121 - Wtorek, 08.07.2014, 19:54:03 - NIEPRZECZYTANA »

Witam.Mam pytanko,posiadam seata ibize 1.4 2001r i mam problemy z zaplonem przy zagrzanym silniku,jak jest zimny to odpala za pierwszym razem a jak sie zagrzeje to nie chce zapalic dopiero po ostygnieciu zapala.No i jeszce wskaznik temperatury dziwnie dziala bo jak sie auto nagrzewa to temp wskakuje do 90 i po jakims czasie spada do 60 pomimo ze auto jest w ciaglym ruchu.Wie ktos co to nawalilo.Prosze o pomoc.Dziekuje
Zapisane
raby Mężczyzna
Klubowicz
Moderator

Offline Offline



Skąd: Krasnystaw
Samochód: Leon Cupra 4 2002 1.9 ARL+++ 240KM/460Nm

« Odpowiedz #122 - Środa, 09.07.2014, 00:25:50 - NIEPRZECZYTANA »

prawdopodobnie do wymiany czujnik temp plynu ale to do potwietrdzenia vagiem
Zapisane


>>> Sprzedam <<< >>> Ibiza <<< >>> Foka <<< >>> Leon <<<
?Proste są dla szybkich samochodów a zakręty dla szybkich kierowców"
Arek
Świeżak
Offline Offline



Samochód: CORDOBA 2005 1,4

« Odpowiedz #123 - Niedziela, 23.11.2014, 16:50:12 - NIEPRZECZYTANA »

Cześć, może ktoś wpadnie na jakiś pomysł. Samochód to Cordoba rocznik 2005 silnik 1,4 benzyna 16v, przejechane od nowości 72 tys.. Problem dotyczy odpalania w okresie tylko zimowym po dłuższym postoju z reguły rano. Silnik sprawia wrażenie że przy odpalaniu, dławi się i gaśnie. Czujnik temperatury wymieniony, ale bez efektu. Na komputerze brak błędów. Przy paleniu trzeba dodać gazu, wtedy załapie i później nie ma problemów z paleniem. Próbowałem przekręcać zapłon 3-4 razy ale też bez efektu. Problem ma 3 rok, można z tym żyć ale szkoda mi tak piłować.

Myślałem o przeczyszczeniu i adaptacji przepustnicy, świecy były wymienienie przy 55 tys. Ogólnie to am wrażenie że mieszanka jest za uboga lub pompa podaje za mało paliwa na zimnym silniku.

Proszę o jakieś pomysły. dzięki.
Zapisane
raby Mężczyzna
Klubowicz
Moderator

Offline Offline



Skąd: Krasnystaw
Samochód: Leon Cupra 4 2002 1.9 ARL+++ 240KM/460Nm

« Odpowiedz #124 - Niedziela, 23.11.2014, 17:11:07 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: Arek
Myślałem o przeczyszczeniu i adaptacji przepustnicy
dobry pomysl
ale sprawdz czy lepiej odpali z odpietym czujnikiem temp silnika (plynu)
Zapisane


>>> Sprzedam <<< >>> Ibiza <<< >>> Foka <<< >>> Leon <<<
?Proste są dla szybkich samochodów a zakręty dla szybkich kierowców"
Arek
Świeżak
Offline Offline



Samochód: CORDOBA 2005 1,4

« Odpowiedz #125 - Niedziela, 23.11.2014, 17:20:05 - NIEPRZECZYTANA »

Dzięki za odzew, mówisz o czujniku temperatury płynu czy czujniku temperatury silnika który wymieniłem ?
Zapisane
raby Mężczyzna
Klubowicz
Moderator

Offline Offline



Skąd: Krasnystaw
Samochód: Leon Cupra 4 2002 1.9 ARL+++ 240KM/460Nm

« Odpowiedz #126 - Niedziela, 23.11.2014, 17:47:27 - NIEPRZECZYTANA »

czujnik temp plynu mierzy temp silnika - to jedno i to samo
Zapisane


>>> Sprzedam <<< >>> Ibiza <<< >>> Foka <<< >>> Leon <<<
?Proste są dla szybkich samochodów a zakręty dla szybkich kierowców"
xlukasz12345x Mężczyzna
Świeżak
Offline Offline



Samochód: ibiza 2003, 1,4

« Odpowiedz #127 - Czwartek, 21.03.2019, 15:43:48 - NIEPRZECZYTANA »

Witam po uruchomieniu zaplonu wlancza sie pompa paliwa a nastepnie slychqc stukniecie i sie wylancza co to moze byc to stukniecie ? Auto to ibiza 1.4 16v 75kn bby
Zapisane
raby Mężczyzna
Klubowicz
Moderator

Offline Offline



Skąd: Krasnystaw
Samochód: Leon Cupra 4 2002 1.9 ARL+++ 240KM/460Nm

« Odpowiedz #128 - Czwartek, 21.03.2019, 19:30:31 - NIEPRZECZYTANA »

Przekaźnik?
Zapisane


>>> Sprzedam <<< >>> Ibiza <<< >>> Foka <<< >>> Leon <<<
?Proste są dla szybkich samochodów a zakręty dla szybkich kierowców"
radeks Mężczyzna
Świeżak
Offline Offline



Samochód: Cordoba, 2004, 1,4 benzyna+gaz

« Odpowiedz #129 - Niedziela, 14.04.2019, 13:42:45 - NIEPRZECZYTANA »

Witam , taki problem że samochód odpala i po sekundzie gaśnie, następnie przy ponownej próbie odpala jak by na 2 gary i gaśnie , tak kilka razy aż zaskakuje i jest normalnie. Co to może być świece i cewki wymienione nie pomogło. Pomocy
Zapisane
Strony: 1 ... 7 8 [9]   Do góry
  Drukuj  
 
+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Benzyna & LPG» Problem z odpalaniem...
Skocz do: