+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Elektryka» Car Audio» Naglosnienie w Ibizie 99-01 r
Nazwa użytkownika:
Hasło:
Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Naglosnienie w Ibizie 99-01 r  (Przeczytany 7400 razy)
colins
Gość

« Wtorek, 07.03.2006, 07:04:47 - NIEPRZECZYTANA »

Witam
Zamierzam kupic ibize model przejsciowy ten co w temacie,

jednak slyszalem ze dla fana car audio są duze problemy z radiem kasetowym wbudowanym w deske...

Mam klika pytan dla znawcow

1. jakie glosniki (jakiej srednicy) sa rozmieszczone w ibizie np 10 cm w podszybiu ?

2. wbudowane radio na kasety, jakiej jest mocy, ile ma wat,

3. to radio posiada wyjscie na wzmacniacz i zmieniarke ?

z gory dziekuje za odpowiedz
Tracer Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Leon II1.6 TDI CAYC , Ibiza III 1,2 AZQ Caddy1,9 SDI

« Odpowiedz #1 - Wtorek, 07.03.2006, 07:29:02 - NIEPRZECZYTANA »

Z tego co pamiętam po buszowaniu na forach to są dwa typy tego radia ...jedno z możlowością sterowania zmieniarką CD w bagazniku i pasują bodajże Panasonic-ki
ale to trzeba sprawdzić.
Istniał jeszcze tzw. "golas" bez tego dużego wskażnika LCD ,ale z miejscem na zwykły odbiornik

Seat Leon II 1,6TDI, Power by CAYC  147KM by VTEC,
prowadzi WAZE, I-GO,AM PL i Janosik, hamuje ATE Ceramic
WSZYSTKOMAJĄCE RADIOhttp://klubseata.pl/forum/index.php?topic=17336.0
MONTAŻ KLIMY http://klubseata.pl/forum/index.php?topic=5144.0
STEROMNIK KLIMY MOJEGO POMYSŁU http://klubseata.pl/forum/index.php?topic=5188.0
WYMIANA ALTERNATORA http://klubseata.pl/forum/index.php?topic=8724.msg130948#new
Hawki Mężczyzna
Świeżak

Samochód: Seat Ibiza 1.6 ALM 2001r

« Odpowiedz #2 - Wtorek, 07.03.2006, 08:10:47 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: "Tracer"
Istniał jeszcze tzw. "golas" bez tego dużego wskażnika LCD ,ale z miejscem na zwykły odbiornik

dokładnie, ja mam taki model, bez tego dużego wyświetlacza i prawdę mówiąc takiego szukałem :)

Seat Ibiza 1.6 ALM 2001r
tomash
Świeżak

« Odpowiedz #3 - Wtorek, 07.03.2006, 12:41:30 - NIEPRZECZYTANA »

ja mam co prawda cordobe '01 ale radio to samo
radioodtwarzacz kasetowy z dużym lcd na którym oprócz wyświetlacza radia jest wyświetlacz komputera, klimy, zegarek...
radio kasetowe 4x20W max czyli pewnie coś koło 4x4W  :(
wyjścia na wzmacniacz nie ma. (przynajmniej tak mi to wygląda) ja kupiłem wzmacniacz z wejściem wysokonapięciowym (chyba tak to się nazywa) czyli moge podłączyć go przez wyjścia głośnikowe z radia. niestety ten wzmacniacz (magnat classic 170) też zbyt mocny nie jest 4x43W max a to mniej niż współczesne radia  :?
głośniki w drzwiach z przodu to 13cm plus tweetery "w okolicy lusterek"
w radiu mam wyjście na zmieniarke ale niestety ta zmieniarka kosztuje ok 600zł (używana) :cry:
Joseph
Gość

« Odpowiedz #4 - Środa, 12.04.2006, 15:04:55 - NIEPRZECZYTANA »

tomash,  cześc!Mam pytanie. Tez właśnie kupiłem tydzień temu Ibize z 2000r z takim duzym wyświetlaczem LCD z radiem,kompuetrem itd. Mam pytanie?Czy te radia są kodowane?Bo ja nie dstałem przy zakupie żadnego kodu. Czy wyjęcie z auta akumulatora spowoduje jakies problemy z komputerem(radiem i całym tym palelem?Bo rozładował mi sie całkowicie akumulator (a mam tez immobilaizer) i nie wiem czy lepiej ładować akum. nie wyjmując go z auta)przez prostownik) czy może lepiej wyjąć akum. i naładować w domu??prosze o odpowiedz gg 1771072 Daniel
arteqi
Gość

« Odpowiedz #5 - Środa, 12.04.2006, 19:52:41 - NIEPRZECZYTANA »

ja w swojej z porzodu mam 16 z tego co pamietam a na tyle sa 10x13,

mam wersje sony explode i calkiem niezle gra :) (w bagarzniku subwoofer oczywiscie)
tomash
Świeżak

« Odpowiedz #6 - Czwartek, 13.04.2006, 07:47:49 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: "Joseph"
tomash,  cześc!Mam pytanie. Tez właśnie kupiłem tydzień temu Ibize z 2000r z takim duzym wyświetlaczem LCD z radiem,kompuetrem itd. Mam pytanie?Czy te radia są kodowane?Bo ja nie dstałem przy zakupie żadnego kodu. Czy wyjęcie z auta akumulatora spowoduje jakies problemy z komputerem(radiem i całym tym palelem?Bo rozładował mi sie całkowicie akumulator (a mam tez immobilaizer) i nie wiem czy lepiej ładować akum. nie wyjmując go z auta)przez prostownik) czy może lepiej wyjąć akum. i naładować w domu??prosze o odpowiedz gg 1771072 Daniel

cześć nie wiem tego niestety  :niewiem:
pewnie bezpieczniej będzie bez wyciągania aku z auta
myśle że jakby było kodowane to by był na nim jakiś napis "code" czy cuś w tym stylu
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Elektryka» Car Audio» Naglosnienie w Ibizie 99-01 r
Skocz do: