Internetowy Klub Seata
Techniczne
»
Ogólne
»
Wymiana silnika
Nazwa użytkownika:
1 Godzina
1 Dzień
1 Tydzień
1 Miesiąc
Zawsze
Hasło:
Strona główna
Zaloguj się
Strony:
1
...
4
5
[
6
]
7
8
...
15
Do dołu
Drukuj
Autor
Wątek: Wymiana silnika (Przeczytany 143022 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
raby
Klubowicz
Moderator
Samochód: Leon Cupra 4 2002 1.9 ARL+++ 240KM/460Nm
Odp: Wymiana silnika
«
Odpowiedz #75 -
Środa, 26.07.2006, 08:50:28 -
NIEPRZECZYTANA
»
Skonczcie juz o tych predkosciach gderac!
joker
, wiele nie ryzykujesz... mysle ze okazja jest niezla
>>> Sprzedam <<<
>>> Ibiza <<<
>>> Foka <<<
>>> Leon <<<
?Proste są dla szybkich samochodów a zakręty dla szybkich kierowców"
tysszek
mghemGD
Użytkownik
Samochód: Seat Ibiza, 1995, 1.4 ABD
«
Odpowiedz #76 -
Piątek, 19.01.2007, 22:23:28 -
NIEPRZECZYTANA
»
Konczy mi sie skrzynia i bede musial rozejrzec sie za nowa i tak sobie pomyslalem ze zmienilbym sobie silnik na mocniejszy to jest 1,8 chyba ze 2.0 tez by pasowalo (oczywiscie benzyna) a mam 1,4.
Teraz mam pytanie bo jestem zielony w tym temacie od ktorych rocznikow pasowalo by (moj 95) i czy wiaza sie z tym jakies wieksze przerobki? I co najwazniejsze co jest potrzebne: silnik, skrzynia oraz komputerek i czy cos jeszcze? zeby byl komplet:))
Prettys Womans from your city
raby
Klubowicz
Moderator
Samochód: Leon Cupra 4 2002 1.9 ARL+++ 240KM/460Nm
«
Odpowiedz #77 -
Piątek, 19.01.2007, 23:01:24 -
NIEPRZECZYTANA
»
Poszukaj, tamaty takie byly...
>>> Sprzedam <<<
>>> Ibiza <<<
>>> Foka <<<
>>> Leon <<<
?Proste są dla szybkich samochodów a zakręty dla szybkich kierowców"
Wolf
Gość
«
Odpowiedz #78 -
Piątek, 19.01.2007, 23:03:59 -
NIEPRZECZYTANA
»
Ja bym dodał do tego kompletu wiązkę instalacji elektrycznej do silnika, układ chłodzenia (wydajniejszy - dopasowany do silnika 2.0). Poza tym po wymianie silnika musisz mieć czym hamować więc i hamulce trzeba zmienić.
SMERU
Gość
«
Odpowiedz #79 -
Piątek, 19.01.2007, 23:07:22 -
NIEPRZECZYTANA
»
Większy silnik będzie cięższy - zawieszenie. Nie wiem czy czujniki będą pasować - chodzi o sygnały wyjściowe z czujników do sterownika. Joker zajmuje się tym tematem to może więcej powie.
woj
Użytkownik
Samochód: VW Sharan TDI 130KM+VIR + Cordoba Vario 1.6+LPG
«
Odpowiedz #80 -
Piątek, 19.01.2007, 23:18:14 -
NIEPRZECZYTANA
»
Zmień lepiej auto bo z tym silnikiem to może okazać się spory koszt. Do tego co koledzy pisali dodaj jeszcze mocowanie silnika-łapy, cały układ wydechowy, półosie, przeguby i kupę myślenia i roboty.
VW SHARAN T
DI
\\\\\\\\\\\\\\\'01 130 KM+vir
i SEAT CORDOBA VARIO 1,6 \\\\\\\\\\\\\\\'98
punchoo
Po 40-tce człowiek ma...
Moderator
Samochód: Honda Civic IX 1.8 HB, Renault Megane 2 CC 2.0 16V, YAMAHA Majesty YP400 '11 była Cordoba '97 1.4 AEX
«
Odpowiedz #81 -
Sobota, 20.01.2007, 09:16:50 -
NIEPRZECZYTANA
»
Dokładnie - tak jak kolega wyżej. Przy takich zabiegach - lepiej pchnąć aktualne auto - dorzucić grosza i kupić inne ( takie jakie mi pasi ).
Cordoba 1.4 '97/98 AEX
Nie Jeździj Szybciej, Niż Twój Anioł Stróż Potrafi Latać
- SEAT Cordoba 1.4 '97/98 AEX
- HONDA Civic IX 1.8 '14
tysszek
mghemGD
Użytkownik
«
Odpowiedz #82 -
Sobota, 20.01.2007, 11:11:44 -
NIEPRZECZYTANA
»
no to jednak chyba macie racje
no coz bede musial sie rozejrzec
joker
Użytkownik
Samochód: Ibiza '95 2.8 VR6
«
Odpowiedz #83 -
Sobota, 20.01.2007, 22:19:40 -
NIEPRZECZYTANA
»
jesli jestes fanatykiem tego konkretnego modelu to swapuj ja obecnie swapuje na 2,8 vr6 i jak narazie nic niestaje ku temu by wszystko dzialalo , silnik wiakzja , skrzynia , heble , zawias uklad paliwowy , dzwignie zmiany biegow itd mnie juz kosztowalo 4 tyski juz mam wsumie wszystko i na daniach wrzucam ten silnik , pewnie latwo powiedziec ze lepiej zmienic auto ale jak sie wpakowalo w auto przez 5 lat 16 tyskow to treoche szkoda sie go pozbywac za grosze wszystko zalezy co chcesz osiagnac
ja obecnie na starym silniku daje rade mocniejszym choc troche jest podkrecony jakies 80 ps z 60 jesli chcesz to zrobiony caly silnik lezy i czeka za 700 pln
bo mi juz niejest potrzebny
jak cos to zapraszam
http://www.allegro.pl/item158509731_silnik_seat_ibiza_tuning_1_4_abd_moc_ok80km_.html
swap to fajna sprawa jesli zrobisz to sam i pujdziesz po kosztach choc jakby zebrac caly koszt to i tak niewychodzi tak tanio :neutral: ale co zrobic to juz jest choroba taka
www.kamikazedriver.prv.pl
woj
Użytkownik
Samochód: VW Sharan TDI 130KM+VIR + Cordoba Vario 1.6+LPG
«
Odpowiedz #84 -
Sobota, 20.01.2007, 23:42:22 -
NIEPRZECZYTANA
»
joker w twoim wypadku to zupełnie inna sprawa, masz auto tak zrobione, że wymiana samochodu faktycznie nie wchodzi w grę, ale jak ktoś za dużo nie inwestował to lepiej się zastanowić się nad wymianą bo koszt może być duży i jeszcze się bujać z częściami.
VW SHARAN T
DI
\\\\\\\\\\\\\\\'01 130 KM+vir
i SEAT CORDOBA VARIO 1,6 \\\\\\\\\\\\\\\'98
tysszek
mghemGD
Użytkownik
«
Odpowiedz #85 -
Poniedziałek, 22.01.2007, 08:12:57 -
NIEPRZECZYTANA
»
Cytat: "joker"
jesli jestes fanatykiem tego konkretnego modelu to swapuj ja obecnie swapuje na 2,8 vr6 i jak narazie nic niestaje ku temu by wszystko dzialalo , silnik wiakzja , skrzynia , heble , zawias uklad paliwowy , dzwignie zmiany biegow itd mnie juz kosztowalo 4 tyski juz mam wsumie wszystko i na daniach wrzucam ten silnik , pewnie latwo powiedziec ze lepiej zmienic auto ale jak sie wpakowalo w auto przez 5 lat 16 tyskow to treoche szkoda sie go pozbywac za grosze wszystko zalezy co chcesz osiagnac
ja obecnie na starym silniku daje rade mocniejszym choc troche jest podkrecony jakies 80 ps z 60 jesli chcesz to zrobiony caly silnik lezy i czeka za 700 pln
jak cos to zapraszam
http://www.allegro.pl/item158509731_silnik_seat_ibiza_tuning_1_4_abd_moc_ok80km_.html
swap to fajna sprawa jesli zrobisz to sam i pujdziesz po kosztach choc jakby zebrac caly koszt to i tak niewychodzi tak tanio :neutral: ale co zrobic to juz jest choroba taka
Pewnie ze nie jest drogo i dobrze zawsze to troszke mocniejszy. ale mi tez jest i potrzebna skrzynia:( kurcze nia mam kasy a bym kupil skoro jeszcze piszesz ze bys zalozyl. tylko ile by to trwalo bo ja troszke mieszkam od ciebie
)
miker
Użytkownik
Samochód: seat ibiza 1.8 90 ps
«
Odpowiedz #86 -
Poniedziałek, 22.01.2007, 10:34:08 -
NIEPRZECZYTANA
»
a wedlug mnie lepiej przelozyc silnik mimo iz jestb wiecej zachodu
bo zawsze to latwiej mozna powiedziec zeby kupic nowy samochod niz bawic sie w przekladki ale czy wtedy tuning mialby sens??
ja osobiscie wolalbym zrobic samochod cichociemny zyby zaskakiwal innych uzytkownikow na swiatlach
www.mtk-klub.pl
Krzysiek_RW
Świeżak
Samochód: IBI
«
Odpowiedz #87 -
Poniedziałek, 22.01.2007, 18:13:18 -
NIEPRZECZYTANA
»
j ado swojej IBI wrzuciłem 2.0 16v podpiąłem to pod skrzynie od 1.6 pozmieniałem wałki od KR'ki kręciło si edo ponad 9000rpm jeździłem prawie 2 tyg i silnik wybuchł teraz jeźdze na starym 1.6 i jak ni esprzedam to wyremontuje 2.0 i zestroje z jeszcze krótsza skrzynia.
dla chcącego nic trudnego
joker
Użytkownik
Samochód: Ibiza '95 2.8 VR6
«
Odpowiedz #88 -
Wtorek, 23.01.2007, 05:27:17 -
NIEPRZECZYTANA
»
Cytat: "tysszek"
Cytat: "joker"
jak cos to zapraszam
Pewnie ze nie jest drogo i dobrze zawsze to troszke mocniejszy. ale mi tez jest i potrzebna skrzynia:( kurcze nia mam kasy a bym kupil skoro jeszcze piszesz ze bys zalozyl. tylko ile by to trwalo bo ja troszke mieszkam od ciebie
)
czas trwania jeden dzien twoja szybka decyzja bo w czwartek silnik wyciagam z ibizy wsumie jesli ty masz tez abd to reszta gratow by zostala twoja wiec co do ceny gloego silnika mozna by sie dogadac
www.kamikazedriver.prv.pl
zapylic
Świeżak
Samochód: Ibiza 2000r. 1.4 AKK
«
Odpowiedz #89 -
Czwartek, 10.04.2008, 12:36:11 -
NIEPRZECZYTANA
»
witam mam pytanie odnosnie zamiany silnika 1.4 AKK MPI na silnik 1.6 8V czy kots moze robil taki przezut?? w zwiasku z tym mam kilka pytan:
1. czy podejdzie mi osprzet od silnika 1.4
2. czy bede musial wymieniac skrzynie biegow
3. czy jest mozliwosc przeprogramowania komputera do sterowania silnikiem
4. czy bede musial wymieniac cos z zawieszenia????? lub innych czesci
o tym silniku narazie wiem tylko ze jest z seata corodoby z 2000r. ma 75 km i 8V z gory dziekuje za odopiedz:D
Strony:
1
...
4
5
[
6
]
7
8
...
15