+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Ogólne» Wymiana silnika
Nazwa użytkownika:
Hasło:
Strony: [1] 2 3 ... 15   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Wymiana silnika  (Przeczytany 149373 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Frazone
Gość

« Niedziela, 22.01.2006, 19:28:22 - NIEPRZECZYTANA »

Witam..jezdze Seatem Ibiza z 97 roku, przymierzam sei do wymiany silnika gdyz jednostka 1,4 8v absolutnie mnie nie satysfakcjonuje, potrzebuje porad, kontaktow moze ktorys z klubowych kolegow zajmował sie podobnymi modyfikacjami bede wdzieczny za informacje moje gg 3503976 pozdrawiam
Mitek
Gość

« Odpowiedz #1 - Niedziela, 22.01.2006, 19:50:54 - NIEPRZECZYTANA »

wstaw turbinke i po krzyku. bo chyba zaden inny silnik niebedzie cie zadowalal. wstawienie 16v musisz sie liczyc z wymiana zawieszenie dodatkowo.
heartless Mężczyzna
Moderator

Samochód: Ibiza '94 AAZ

« Odpowiedz #2 - Niedziela, 22.01.2006, 20:19:19 - NIEPRZECZYTANA »

Chyba lepiej wyjdziesz jak zmienisz auto na SEATa koniecznie, tylko z innym silnikiem..

Ibiza 1,9 TD (AAZ) '94                               
Frazone
Gość

« Odpowiedz #3 - Poniedziałek, 23.01.2006, 00:14:14 - NIEPRZECZYTANA »

turbina nie załatwi problemu bo mocniejszy silnik 2,0 bedzie dodatkowo dłubany.. najchetniej wstwił bym silnik z ibizy rzecz jasna..jednak sporym problemem jest znalezienie silnika 2,0 16v np. od cupry wraz z osprzetem i skrzynka..inaczej jest z silnikami powiedzmy od BMek ale problemy z rzedowa ,,szostka" w nieduzej komorze mego seata moze podniesc koszta montazu
Mitek
Gość

« Odpowiedz #4 - Poniedziałek, 23.01.2006, 07:53:29 - NIEPRZECZYTANA »

no jak sie juz zastanawiales zeby wstawic silnik od BEMki to ja nic niebede pisal. to moze wstaw i bedzie lepiej VR6 od VW lepiej znalesc a jak sie wstawi turbinke ojjoj mozna poszalec.  Ale jak jestes z Bialegostoku i masz jakies pieniazki to proponuje  KLIKNIJ TU jak dla mnie rarytas i miodzio gdybym mial 28 tys. zl to nawet bym sie niezastanawial ciekawi mnie czy juz ma przelozona kierownice bo w oryginalne mialy po stronie pasazera. jak link wyzej niedziala to KLIKNIJ TU
Frazone
Gość

« Odpowiedz #5 - Poniedziałek, 23.01.2006, 13:34:14 - NIEPRZECZYTANA »

prawie 3 litrowy silnik Vr6 jest bardzo dobrym pomysłem :) i tez go rozwazałem wraz z moim mechanikiem, jesli ktoś miałby dostep do silnikow od cupry lub ewentualnie vr6 (z osprzetem mile widziane) to prosze o kontakt.. a nissan skyline to konkterny sprzet jednak cena i kierownica po prawej stronie nie jest dla mnie :P
Morgan
Gość

« Odpowiedz #6 - Poniedziałek, 23.01.2006, 23:09:03 - NIEPRZECZYTANA »

Wsadzaj 1.8T - wejdzie bez problemu a potencjał ma spory
Frazone
Gość

« Odpowiedz #7 - Środa, 25.01.2006, 16:56:13 - NIEPRZECZYTANA »

moze orientujesz sie cenowo ile taki silniczek moze kosztowac ??
joker Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Ibiza '95 2.8 VR6

« Odpowiedz #8 - Środa, 25.01.2006, 17:09:02 - NIEPRZECZYTANA »

kiedys byl na allegro 1.8t z osprzetem i wszystkim co potrzebne do swapa  za  5 tys   ale   to nie wszystko   ,  gdziereszta    dobry swap   to bezpieczny swap i on kosztuje  my jak robimy  w firmie z kolegami swapa na glupim  seju  z 1,1 na  1,2  to  odrazu proponujemy  wymiane  hebli na   mocniejsze   bo   seryjne  niewyrabiaja kilka chamowan z  170  do  90   i potem juz niema czym  hamowac ,  
swap to nie tylko silnik   trzebawymienic   pompe  hamulcowa bo  seryjnasobie moze nieporadzic ,  zawieszenie  ,  no i obspawac by wypadalo bude lub  wzmocnic bo mozesie rozlazic przy mocniejszym silniku i ciezszym  
wiec   to niejest takie  hop siup  jeszczetrzebadoliczyc  koszty roboty  takiego swapa  
lepiej  dolozyc kase ze  swapa  i kupic odrazy mocniejsza wersje

Morgan
Gość

« Odpowiedz #9 - Środa, 25.01.2006, 23:03:08 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: "Frazone"
moze orientujesz sie cenowo ile taki silniczek moze kosztowac ??

Silnik z osprzetem, wiazka, kompem i skrzynia to jak dobrze poszukasz za 5k zrobisz. Ale nawet nie miasz co jechac na wymiane bez zrobionego wczesniej zawiasu i hamulcow :!: A to drugie tyle :wink:
Frazone
Gość

« Odpowiedz #10 - Czwartek, 26.01.2006, 12:43:08 - NIEPRZECZYTANA »

wiadomo ze przy wymianie silnika trzeba robić i zawieszenie i hamulce jednak budy obspawywac nie bede ewentualnie wywale tylnia kanape i wstawie klatke..swap silnika z osprzetem zawiasy i hamulce zrobie za 7 tys. natomiast kupno cupry to granice 20 tys. a do tego tak czy inaczej wymieniałbym sprezyny na krotrze wiec nie ma sesu kupowac cupry drozej by mi to wyniosło..

[ Dodano: 2006-01-26, 09:48 ]
szczegolnie z tego wzgledu ze ibi dostałem za friko..wiec 7 tys za dobrze zrobiony wuzek to nie duzo :)
GOMEZ
Gość

« Odpowiedz #11 - Czwartek, 26.01.2006, 14:59:11 - NIEPRZECZYTANA »

1.8 T i IBI  powinna łądnie latać :lol:  VR6, chyba będzie troszkę zaciężki.
Ale dla chcącego nic trudnego :mrgreen:
joker Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Ibiza '95 2.8 VR6

« Odpowiedz #12 - Czwartek, 26.01.2006, 15:26:43 - NIEPRZECZYTANA »

tez jak juz to stawial bym na 1,8 t   jesli juz by to mialo byc  konkret  wiekszy potecjal dzenie  w 1,8 t nic  w 2,0 1,6  v

Frazone
Gość

« Odpowiedz #13 - Sobota, 28.01.2006, 16:24:21 - NIEPRZECZYTANA »

znalazłem silnik 1,8 T 20V za 1500pln !!! skrzynie biegów 6-cio biegowa od passata 1,8 T za 500pln i jestem happy .. 180KM ze startu to jest to :) teraz tylko czekac do lata i jezdzic :)
Morgan
Gość

« Odpowiedz #14 - Niedziela, 29.01.2006, 00:25:38 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: "Frazone"
znalazłem silnik 1,8 T 20V za 1500pln !!! skrzynie biegów 6-cio biegowa od passata 1,8 T za 500pln i jestem happy .. 180KM ze startu to jest to :) teraz tylko czekac do lata i jezdzic :)

Pod warunkiem, ze ten silnik w ogole bedzie jeździł :test: Za taka kase to podwejrzewam, że albo swoje juz przeszedl albo kradziony :roll:
Strony: [1] 2 3 ... 15   Do góry
  Drukuj  

+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Ogólne» Wymiana silnika
Skocz do: