+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Elektryka» Zdechła mi Cordoba :( pompa paliwa
Nazwa użytkownika:
Hasło:
Strony: 1 2 3 [4] 5 6 7   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Zdechła mi Cordoba :( pompa paliwa  (Przeczytany 61005 razy)
aroonio
Gość

« Odpowiedz #45 - Wtorek, 09.01.2007, 11:34:01 - NIEPRZECZYTANA »

witam wszystkich!
mam straszny problem z ibizką 1.3 94r ...nie dopala mi w ogule przyjechałem z warszawy i mi zdechła, jechałem na trójce zaczęła sie krztusić i już nie odpaliła. Wcześniej tak jakby się nieco gorzej czasem wkręcała z biegu ja jałowego na obroty ale było to prawie niezauważalne...ale w trasie nie jeździła wolniej (sprawdzałem max szybkość i było ok) Mo ze troszkę słabiej sie zbierała ale niezauważalnie. Pompa działa i ją słychać, iskra na świecach jest,rozrusznik kręci jak szalony..nie wiem co jeszcze sprawdzić. jednopunktowy wtrysk paliwa(ulepszony gaźnik) nie wiem czy działa gdyż nie jestem w stanie sprawdzić czy dochodzi. Jak kręciłem rozrządem to tez jest kompresja bo ciężko chodzi. Zapłon też sie chyba nie przestawił bo ciężko siedzi w gnieździe nawet go nie można ruszyć...bardzo prosze o pomoc bo mam dość jeżdżenia do pracy 2 godz autobusem
raby Mężczyzna
Klubowicz
Moderator

Samochód: Leon Cupra 4 2002 1.9 ARL+++ 240KM/460Nm

« Odpowiedz #46 - Wtorek, 09.01.2007, 12:22:30 - NIEPRZECZYTANA »

aroonio, co pokazal VAG ?

>>> Sprzedam <<< >>> Ibiza <<< >>> Foka <<< >>> Leon <<<
?Proste są dla szybkich samochodów a zakręty dla szybkich kierowców"
Gizmo Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Leon ST FR 2018

« Odpowiedz #47 - Wtorek, 09.01.2007, 13:23:34 - NIEPRZECZYTANA »

aroonio, czyli objawy jak u mnie, jestem po jedenj rozbiorce pompy i dzisiaj chyba czekaja mnie inne kombinacje, sprawdzenie cisnienia na wezyku dolotowym, i inne, ciezka noc sie zapowiada.

Pozdrawiam Gizzi

Była:Cordoba 1.4 AEX, małe, ciche, szybkieeee...
Jest: Toledo 1.6 SR AKL duże, ciche, a czy szybkie... się okaże
Jest też: Leon ST FR
aroonio
Gość

« Odpowiedz #48 - Wtorek, 09.01.2007, 14:40:36 - NIEPRZECZYTANA »

nie podłączałem do VAGa na razie kombinuje bez bo nie wiem kto go ma a u mechanika to mi policzy, zresztą chyba nie mam wyjścia...nie znacie jakiego niedrogiego ale  solidnego mechanika?  co do ciśnienia to odkręciłem wąż i leci paliwko...nie wiem jakie ciśnienie ale przecież  cokolwiek by próbował zaskoczyć...a on nic...umarł i tyle
Gizmo Mężczyzna
Użytkownik

« Odpowiedz #49 - Wtorek, 09.01.2007, 14:58:57 - NIEPRZECZYTANA »

jak wybadasz daj znac bo mi narazie pomysłów zabrakło, ponoć VAG prawde mowi ale jak rozmawiałem z Robem to niewiele mi on pomoze. niestety.
dzisiaj sprobuje zalac go paliwem bezposrednio na przepustnice i zobaczymy, ze rozrzad przeskoczyl male prawdopodobienstwo bo w piatek umarl w sobote ozyl i wczoraj zdechl.
powalczymy zobaczymy.

Pozdrawiam Gizzi

Tracer Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Leon II1.6 TDI CAYC , Ibiza III 1,2 AZQ Caddy1,9 SDI

« Odpowiedz #50 - Wtorek, 09.01.2007, 15:41:27 - NIEPRZECZYTANA »

A laliscie denaturat do baku ,bo takie objawy moga byc przy wodzie w baku...

Seat Leon II 1,6TDI, Power by CAYC  147KM by VTEC,
prowadzi WAZE, I-GO,AM PL i Janosik, hamuje ATE Ceramic
WSZYSTKOMAJĄCE RADIOhttp://klubseata.pl/forum/index.php?topic=17336.0
MONTAŻ KLIMY http://klubseata.pl/forum/index.php?topic=5144.0
STEROMNIK KLIMY MOJEGO POMYSŁU http://klubseata.pl/forum/index.php?topic=5188.0
WYMIANA ALTERNATORA http://klubseata.pl/forum/index.php?topic=8724.msg130948#new
Gizmo Mężczyzna
Użytkownik

« Odpowiedz #51 - Wtorek, 09.01.2007, 16:16:49 - NIEPRZECZYTANA »

Tracer woda to malo prawdopodobne, w ciagu tygodnia 2 razy tankowalem do pelna, a mialem minimalna ilosc paliwa,myslalem ze paliwo liche ale to nie to, dzisiaj chyba zaczne od rzeczy trywialnej ale zmienie filtr paliwa, moze jakis syf sie tam zagniezdzil i blokuje.  
moja na wolnych obrotach pracowala wczoraj normalnie a przy dotknieciu gazu zaczela kaszlec pyrkac i nie chciala wejsc powyzej 1tys obr. jak juz udalo mi sie wprawic ja w ruch to przy docisnieciu gazu zwalniala a przy odpuszczeniu przyspieszala, hmm na kable chyba to nie wyglada bo wtedy by wogloe nie zagadala a chodzi ino ze na wolnych.

Pozdrawiam Gizzi

Tracer Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Leon II1.6 TDI CAYC , Ibiza III 1,2 AZQ Caddy1,9 SDI

« Odpowiedz #52 - Wtorek, 09.01.2007, 18:08:18 - NIEPRZECZYTANA »

Woda wcale nie jest mało prawdopodobna bo skrapla sie z powietrza .
Jesli ktoś jezdzi i czesto nie tankuje do pełna to prawdopodobieństwo skroplenia sie wody jest wieksze i to właśnie jesien /zima.
Po za tym mozesz miec jakieś badziewiaste paliwo albo ropę w baku :(
Filtr moze blokowac jak jest przytkany :papa:

Seat Leon II 1,6TDI, Power by CAYC  147KM by VTEC,
prowadzi WAZE, I-GO,AM PL i Janosik, hamuje ATE Ceramic
WSZYSTKOMAJĄCE RADIOhttp://klubseata.pl/forum/index.php?topic=17336.0
MONTAŻ KLIMY http://klubseata.pl/forum/index.php?topic=5144.0
STEROMNIK KLIMY MOJEGO POMYSŁU http://klubseata.pl/forum/index.php?topic=5188.0
WYMIANA ALTERNATORA http://klubseata.pl/forum/index.php?topic=8724.msg130948#new
aroonio
Gość

« Odpowiedz #53 - Wtorek, 09.01.2007, 19:27:21 - NIEPRZECZYTANA »

ja wlałem denaturat, chyba z pól butelki wiec raczej to nie woda...kiszka jejku już brakuje mi pomysłów...może to komputer, sam nie wiem odłączyłem aku myślałem ze komputer sie zresetuje ale nic nie daje...KOSZMAR    zna ktoś jakiegoś mechanika w Krakowie?
Gizmo Mężczyzna
Użytkownik

« Odpowiedz #54 - Środa, 10.01.2007, 08:10:05 - NIEPRZECZYTANA »

NAPRAWIŁEM  :ok:  
okazalo sie jak zwykle ze przyczyna błaha, mianowicie, przy pierwszej grzebaninie zmienilem wezyk w pompie, paliwowy,zbrojony wszystko jak powinno byc, okazalo sie wczoraj ze nie moze byc on Gumowy, jak wyjalem pompe wczoraj okazalo sie ze wezyk sie poprostu w ciagu 2 dni tak zniszczyl ze cisnienie bylo znikome i na wolnych chodzil a wiecej nie, wezyk kupiony byl na stacji i gostek mi tak doradzil, ten bedzie ok, okazalo sie ze dupa, poprostu niemal sie rozpuscil.
wniosek:
wezyk na pompie a raczej wewnatrz niej musi byc Plastikowy (nierozpuszczalny)
zalozylem wezyk pplastykowy,odpalil, doszlo czyszczenie przepustnicy i adaptacja na obwodnicy po czerwonym polu obrotomierza i tfu tfu narazie smiga jak dzika.
Aronnio moze u Ciebie przyczyna jest podobna, pekniety wezyk wewnatrz pompy, tzn miedzy dekielkiem a pompa wlasciwa, u mnie pekl 2 x w ciagu 3dni.

Pozdrawiam Gizzi

aroonio
Gość

« Odpowiedz #55 - Niedziela, 14.01.2007, 20:30:19 - NIEPRZECZYTANA »

poszedłem na łatwizne oddałem ibi do mechanika...zobaczymy jak bedzie
xROnx
Użytkownik

« Odpowiedz #56 - Piątek, 23.02.2007, 17:08:17 - NIEPRZECZYTANA »

a ja mam prawie podobny problem.Tylko u mnie jest w tym problem ze jest on nieregularny.Nie wiem od czego to zalezy. Raz sie to dzieje kiedy auto dluzej postoi np 24h badz dwa dni a raz kiedy silnik jest cieply.
U mnie to wyglada tak.Przekrecam kluczyk.Zawsze czekam az uslysze taki cichy klik z kas tam i w miedzyczasie slysze jak pompa pompuje potem przekrecam dalej i piluje i piluje i nic.W 70& takiego przypadku pedal gazu jest pomocny wowczas na poczatku troche sie poksztusi i jak mocniej depne to pozniej jest ok.obroty ciut powyzej 1000(to jak zimny silnik)i mozna jechac. podczas jazdy nie ma problemow.
takze nie moge sprawdzic co i jak bo nie zawsze to mam.Nie wiem kiedy byly wymieniane swiece i przewody WN. :niewiem:

Seat Ibiza '94 1.3 CL i ciagle rosnie:)
Gizmo Mężczyzna
Użytkownik

« Odpowiedz #57 - Piątek, 23.02.2007, 17:28:14 - NIEPRZECZYTANA »

w Twoim przypadku pompa odpada, objawy sa inne, przy pompie dalbys gazu i nie mialabvy sily ruszyc z miejsca,

aroonio
Gość

« Odpowiedz #58 - Piątek, 23.02.2007, 20:59:46 - NIEPRZECZYTANA »

u mnie nie obeszło sie bez wizyty w autoryzowanym serwisie...przeprogramowali komputer wymienili moduł zapłonu i teraz śmiga po prostu super, jeszce ustawili mi prawidłowo rozrząd, palec i cały radzielacz z sądą halla kable swiece i mała "przeróbka" w katalizatorze....jakos przezyłem to finansowo i jest ok
xROnx
Użytkownik

« Odpowiedz #59 - Piątek, 23.02.2007, 22:50:49 - NIEPRZECZYTANA »

...a jesli mozesz uchylic rabka tajemnicy ile ecie pecie cie to kosztowalo?
to jesli pompa odpada to rzuca to cien na swiece i przewody? jesli tak to czy jest to znaczny cien czy tylko cieniek? :)
bo nie mam pomyslu co to moze byc innego...

Seat Ibiza '94 1.3 CL i ciagle rosnie:)
Strony: 1 2 3 [4] 5 6 7   Do góry
  Drukuj  

+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Elektryka» Zdechła mi Cordoba :( pompa paliwa
Skocz do: