+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Elektryka» Car Audio» problem z kodem w radiu
Nazwa użytkownika:
Hasło:
Strony: [1] 2 3 ... 6   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: problem z kodem w radiu  (Przeczytany 134760 razy)
0 użytkowników i 2 Gości przegląda ten wątek.
konrad1212
Gość



« Piątek, 22.09.2006, 20:18:57 - NIEPRZECZYTANA »

mam takie pytanie kupilem seata toledo rok 1999 1,9 tdi mam w nim oryginalne radio i kasiazke do niego. ale jak wlanczam radio pojawia mi sie napis safe domyslam sie ze trzeba podac kod ale nie wiem jak go wprowadzic prosze o pomoc!! mozna pod te rado zamontowac zmieniarke cd ale zeby czytala mp3?? jest to trudne czy nie zabardzo?wogole oplaca sie te radio zostawiac i dac pod nie wzmacniacz itd czy kupic jakies nowe?? bo te nawet ladnie wyglada.
Zapisane
wm24
Gość



« Odpowiedz #1 - Sobota, 23.09.2006, 09:45:18 - NIEPRZECZYTANA »

Włącz radio i po godzinie lub dwóch napis safe zmieni sie na code i jeśli masz kod to wpisujesz i masz odblokowane
Zapisane
konrad1212
Gość



« Odpowiedz #2 - Sobota, 23.09.2006, 12:00:47 - NIEPRZECZYTANA »

po 2 godzinach?? mam kod a nie pomorze np; wyciagniecie bezpiecznika?? wyciagnol bym ale nie wiem ktory jest od radia

[ Dodano: 2006-09-24, 19:30 ]
wpisalem kod i nic sie nie stalo chcialem zatwierdzic go tylko nie wiem ktorym guzikiem sie go zatwierdza wiec naciskalem po kolei i radio sie wylaczylo i po wlaczeniu znowu pisalo safe mozecie mi powiedziec ktorym guzikiem sie potwierdza wpisanie kodu
Zapisane
KYS Mężczyzna
~ KYS ~ ?
Moderator

Offline Offline



Skąd: Warszawa / Julianów
Samochód: był -> Seat Ibiza TDI (6L)

« Odpowiedz #3 - Poniedziałek, 25.09.2006, 09:51:04 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: "konrad1212"
wpisalem kod i nic sie nie stalo chcialem zatwierdzic go tylko nie wiem ktorym guzikiem sie go zatwierdza wiec naciskalem po kolei i radio sie wylaczylo i po wlaczeniu znowu pisalo safe mozecie mi powiedziec ktorym guzikiem sie potwierdza wpisanie kodu

O ile mnie pamięć nie myli to napis "SAFE" oznacza, że w radiu włączona jest opcja wpisywania kodu radia po zaniku zasilania (zabezpieczenie przed kradzieżą).
Jeżeli nie chcesz mieć włączonej tej opcji to trzeba przytrzymać przycisk PTY i w opcjach zmienić to...

Jeżeli mnie pamięć nie myli to kod zatwierdza się przyciskiem "SCAN"

Poszukaj na forum - był podany link do instrukcji radia ALANA większość opisu powinna zgadzać się  :mrgreen:
Zapisane

:tazior:   ASZ + FJW = TDI  :los:
wsk
Świeżak

Offline Offline



Skąd: Wybrzeże
Samochód: Cordoba '03 1.4 Stella

« Odpowiedz #4 - Poniedziałek, 25.09.2006, 17:53:07 - NIEPRZECZYTANA »

jeżeli żle wpisałeś kod wyświetli się SAFE należy godzinę odczekać i znowu pojawi się 1000 wpisz kod a następnie wciśnij SCAN i przytrzymaj aż usłyszysz sygnał dźwiękowy i radio powino grać u mnie to zadziałało bo przedtem próbowałem wyjąć bezpieczniki odłączałem akumulator a w końcu znalazłem instrukcje ALANA w internecie po polsku! i po kłopocie :pub:
Zapisane
KYS Mężczyzna
~ KYS ~ ?
Moderator

Offline Offline



Skąd: Warszawa / Julianów
Samochód: był -> Seat Ibiza TDI (6L)

« Odpowiedz #5 - Niedziela, 05.11.2006, 18:27:10 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: "ww200"
Mam problem bo potrzebuje odlaczyc akumulator a nie wiem jak potem wpisac kod bo gdzies zapodziala mi sie instrukcja.Radio AURA :?:

Przyciskać przyciskiem "1" aż pojawi się odpowiednia cyfra kodu na pierwszej pozycji, później przyciskiem "2" aż pojawi się odpowiednia cyfra kodu na drugiej pozycji, następnie to samo z przyciskiem "3" i "4"... Zatwierdzienie kodu przycisk "PROG".
Zapisane

:tazior:   ASZ + FJW = TDI  :los:
raby Mężczyzna
Klubowicz
Moderator

Offline Offline



Skąd: Krasnystaw
Samochód: Leon Cupra 4 2002 1.9 ARL+++ 240KM/460Nm

« Odpowiedz #6 - Niedziela, 05.11.2006, 21:24:36 - NIEPRZECZYTANA »

Przeciez mozna podtrzymac prad w instalacji prostownikiem lub ladowarka na 12V
Zapisane


>>> Sprzedam <<< >>> Ibiza <<< >>> Foka <<< >>> Leon <<<
?Proste są dla szybkich samochodów a zakręty dla szybkich kierowców"
KYS Mężczyzna
~ KYS ~ ?
Moderator

Offline Offline



Skąd: Warszawa / Julianów
Samochód: był -> Seat Ibiza TDI (6L)

« Odpowiedz #7 - Niedziela, 05.11.2006, 22:16:56 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: "raby"
Przeciez mozna podtrzymac prad w instalacji prostownikiem lub ladowarka na 12V

Czasami odłącza się akumulator po to, żeby nie było napięcia w instalacji  :mrgreen:
Zapisane

:tazior:   ASZ + FJW = TDI  :los:
ww200 Mężczyzna
Świeżak

Offline Offline



Skąd: Warszawa
Samochód: Toledo II 1999 1.9TDI

« Odpowiedz #8 - Niedziela, 05.11.2006, 23:19:46 - NIEPRZECZYTANA »

Dzieki KYS za odpowiedz :rock:
Zapisane
KYS Mężczyzna
~ KYS ~ ?
Moderator

Offline Offline



Skąd: Warszawa / Julianów
Samochód: był -> Seat Ibiza TDI (6L)

« Odpowiedz #9 - Poniedziałek, 06.11.2006, 00:58:35 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: "ww200"
Dzieki KYS za odpowiedz :rock:

No problemo  :ok:
Polecam się na przyszłość  :mikolaj:
Zapisane

:tazior:   ASZ + FJW = TDI  :los:
Konraddo
Gość



« Odpowiedz #10 - Wtorek, 07.11.2006, 20:57:48 - NIEPRZECZYTANA »

KYS, widzę, że orientujesz się w temacie. Ja mam podobny problem z zablokowanym radiem. Sprawa jest o tyle gorsza, ze był trzykrotnie wpisany błedny kod. Na wyswietlaczu pojawia się "SAFE". Udało mi się uzyskać kod ale nie mogę go wpisać. Podobno radio powinno byc przez jakiś czas włączone i dopiero wtedy mozna próbowac go wpisać. Możesz udzilić mi info co z tym fantem zrobić.
Zapisane
KYS Mężczyzna
~ KYS ~ ?
Moderator

Offline Offline



Skąd: Warszawa / Julianów
Samochód: był -> Seat Ibiza TDI (6L)

« Odpowiedz #11 - Wtorek, 07.11.2006, 21:10:04 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: "Konraddo"
Ja mam podobny problem z zablokowanym radiem. Sprawa jest o tyle gorsza, ze był trzykrotnie wpisany błedny kod. Na wyswietlaczu pojawia się "SAFE". Udało mi się uzyskać kod ale nie mogę go wpisać. Podobno radio powinno byc przez jakiś czas włączone i dopiero wtedy mozna próbowac go wpisać.

Jeszcze nie udało mi sie doprowadzić do takiego zablokowania, ale z tego co czytam w instrukcji to należy odłączyć zasilanie od radia, odczekać i po ponownym zasileniu wprowadzić prawidłowy kod...
Zapisane

:tazior:   ASZ + FJW = TDI  :los:
redzi188
Gość



« Odpowiedz #12 - Czwartek, 22.03.2007, 00:57:12 - NIEPRZECZYTANA »

czesc wszystkim moze komus to sie przyda mialem problem z radiem po wpisaniu dwa razy zlego kodu wyswietlilo sie SAFE trzeba wtedy pozostawic wlaczony zaplon iradio na ok godzine i ponownie mozna wpisac poprawny cod .
Zapisane
kacperix Mężczyzna
Użytkownik

Offline Offline



Skąd: Lutynia / Piotrków
Samochód: były 6k1/6k2 / e46/ e91,c4; jest fiat 124 spider + subaru forester

« Odpowiedz #13 - Czwartek, 22.03.2007, 01:18:54 - NIEPRZECZYTANA »

zgadza się :)
Zapisane
Tracer Mężczyzna
Użytkownik

Offline Offline



Skąd: W-wa
Samochód: Leon II1.6 TDI CAYC , Ibiza III 1,2 AZQ Caddy1,9 SDI

« Odpowiedz #14 - Czwartek, 22.03.2007, 07:14:03 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: "raby"
Przeciez mozna podtrzymac prad w instalacji prostownikiem lub ladowarka na 12V

Nie doradzaj takich rzeczy !!!!
Ktos podłaczy bylejaki prostownik bez filtracji , przyjdzie przepiecie z sieci i poleci elekronika w aucie. Radio ,altek itp troche kosztują......
Akumulator to nie tylko zródło napiecia ale tłumik wszelkiego rodzaju przepięć które
potrafią w aucie przy pracującym silniku dochodzić do kilkuset voltów.
Dla tego bardzo wazne jest aby aku miało dobry kontakt z instalacją ,czyli czyste
i mocno zaciśniete klemy.

ps
podtrzymuje się napiecie w instalacji ;-)  ;-)
Zapisane

Seat Leon II 1,6TDI, Power by CAYC  147KM by VTEC,
prowadzi WAZE, I-GO,AM PL i Janosik, hamuje ATE Ceramic
WSZYSTKOMAJĄCE RADIOhttp://klubseata.pl/forum/index.php?topic=17336.0
MONTAŻ KLIMY http://klubseata.pl/forum/index.php?topic=5144.0
STEROMNIK KLIMY MOJEGO POMYSŁU http://klubseata.pl/forum/index.php?topic=5188.0
WYMIANA ALTERNATORA http://klubseata.pl/forum/index.php?topic=8724.msg130948#new
Strony: [1] 2 3 ... 6   Do góry
  Drukuj  
 
+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Elektryka» Car Audio» problem z kodem w radiu
Skocz do: