+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Elektryka» Alarmy, Piloty, Centralne zamki» problem z centralnym zamkiem
Nazwa użytkownika:
Hasło:
Strony: 1 2 [3] 4 5 ... 36   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: problem z centralnym zamkiem  (Przeczytany 344248 razy)
peter174 Mężczyzna
niezależny
Użytkownik

Samochód: ASZ

« Odpowiedz #30 - Sobota, 04.11.2006, 15:26:33 - NIEPRZECZYTANA »

np "Kontakt" tani i skuteczny ... dostepne w pierwszym lepszym sklepie elektronicznym  :ok:

:arrow: http://www.allegro.pl/item139585111__kontakt_u_uniwersalny_srodek_czyszczacy_fv_gw.html  :!:

jeżeli szukasz jakiejś instrukcji o swoim Seacie to
Moloch54 Mężczyzna
Świeżak

Samochód: Cordoba 98r 1.8 90KM

« Odpowiedz #31 - Piątek, 10.11.2006, 19:02:12 - NIEPRZECZYTANA »

witam to jeszcze raz  ja. Zrobiłem tak jaqk pisaliście i nic  :neutral: Byłem u mechanika co niby sie zna na takich zeczach i stwierdził ze ten kluczyk a raczej pilot jest kombinowany bo niby seaty nie posiadają diody w kluczyku (FOTO 1)
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/3eab368c5ff19af5.html  czy wasze kluczyki posiadaja taka diode ?? i co mam teraz z tym dalej robić??? a oto fotka kluczyka w całości  http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/6107b6989dfd6c54.html  
pozdrawiam
kacperix Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: były 6k1/6k2 / e46/ e91,c4; jest fiat 124 spider + subaru forester

« Odpowiedz #32 - Piątek, 10.11.2006, 19:06:04 - NIEPRZECZYTANA »

mam taki sam więc to raczej mechanik się myli.. a to znaczy ze dupa nie mechanior
Moloch54 Mężczyzna
Świeżak

« Odpowiedz #33 - Piątek, 10.11.2006, 19:08:39 - NIEPRZECZYTANA »

no tez tak myślełem. tylko co ja mam z tym zrobic ?
byku
Gość

« Odpowiedz #34 - Piątek, 10.11.2006, 19:17:51 - NIEPRZECZYTANA »

Zmień mechanika. W pilotach przy kluczyku są diody, jeżeli centralny zamek sterowany jest na podczerwien-odbiornik  wtedy jest w lusterku .Natomiast  przy zamkach sterowanych drogą radiową takiej diody nie ma w kluczyku. .
Moloch54 Mężczyzna
Świeżak

« Odpowiedz #35 - Piątek, 10.11.2006, 19:21:01 - NIEPRZECZYTANA »

w lusterku wstecznym za tymi zaślepkami jest jakiś układ wiec chyba podczerwień.  i gdzie sukać usterki ??w odbiorniku ?? i w jaki sposób go sprawdzic ?
Shizo
Gość

« Odpowiedz #36 - Piątek, 10.11.2006, 20:22:33 - NIEPRZECZYTANA »

Najprościej to poszukaj znajomego albo klubowicza z okolicy co ma seata 93-96 wtedy chyba tylko były centralne na podczerwień i spróbuj wprogramowac klucz do jego auta. Jak sie da to kluczyk sprawny i problem tkwi w odbiorniku IR. Gdybym nie mieszkał tak daleko to sam bym to zrobił. PS jak bedziesz potrzebował odbiornik podczerieni czy jakies cżęści tego centralnego to mogę wymontować ze swojego - bo ja nie uzywam fabrycznego sterowania na podczerwień...
Moloch54 Mężczyzna
Świeżak

« Odpowiedz #37 - Piątek, 10.11.2006, 21:38:26 - NIEPRZECZYTANA »

Ok wielkie dzięki Shizo postaram sie sprwadziż. To jak coś to sie z Tobą zkontaktuje
Kajtek87 Mężczyzna
Użytkownik

« Odpowiedz #38 - Sobota, 11.11.2006, 09:31:30 - NIEPRZECZYTANA »

Mam takie pyanie To ze dioda swieci w pilocie gdy sie naciska wcale moze nie znaczyc ze baterie sa dobre w tym pilocie??mam centralke na fale radiowe centralka dziala mi tylko z kluczyka programowałem tak jak jest opisane roznymi sposobami i nic!! jak naciskam na pilota to dioda normalnie mruga tak jak by dzialal caly pilot.I zastanawiam sie czy włozyc jakis najtanszy alarm tylko zeby miec centralke z piolta od alarmu czy ta da sie jakos naprawic lub sprawdzic jakos?????
gdzie jest jakis czujnik tych fal radiowych od centralki w ibi 99? moze tam jakis kabelek sie odlaczyl albo cos bo ogolnie fajna sprawa zeby z pilocika sobie otwierac!!
pozdrawiam
Tracer Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Leon II1.6 TDI CAYC , Ibiza III 1,2 AZQ Caddy1,9 SDI

« Odpowiedz #39 - Sobota, 11.11.2006, 09:55:25 - NIEPRZECZYTANA »

Poszukaj na forum jest instrukcja jak zgrać kluczyk z zamkiem centralnym bo prawdopodobnie elektronika nie widzi tego kluczyka i trzeba go do niej wprogramować.

[ Dodano: 2006-11-11, 10:08 ]
http://klubseata.pl/forum/index.php?topic=688.0

Seat Leon II 1,6TDI, Power by CAYC  147KM by VTEC,
prowadzi WAZE, I-GO,AM PL i Janosik, hamuje ATE Ceramic
WSZYSTKOMAJĄCE RADIOhttp://klubseata.pl/forum/index.php?topic=17336.0
MONTAŻ KLIMY http://klubseata.pl/forum/index.php?topic=5144.0
STEROMNIK KLIMY MOJEGO POMYSŁU http://klubseata.pl/forum/index.php?topic=5188.0
WYMIANA ALTERNATORA http://klubseata.pl/forum/index.php?topic=8724.msg130948#new
Moloch54 Mężczyzna
Świeżak

« Odpowiedz #40 - Sobota, 16.12.2006, 16:50:44 - NIEPRZECZYTANA »

Ja nadal mam problem z tym centralnym zamkiem a racej z kluczykiem tym razem jak wiadomo naie działa mi cenrtralny z pilota dziś gdy otwierałem ayto kluczykiem wcisnołem przycisk otwierania w kluczyku i teraz dioda w kluczyk caly czas miga i nie chce zgasnąć a centralny z polota nadal nie działo co to moze być ???
marcinmg Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Opel Insignia ST 2013 Biturbo i Ford Mondeo Mk3 2,0 TDCI 2006

« Odpowiedz #41 - Sobota, 16.12.2006, 18:07:07 - NIEPRZECZYTANA »

To może oznaczać albo problem z wyłącznikiem albo co bardziej pewne z elektroniką, czyli prawdopodobnie zimny lut albo wilgoć w środku i zwarcie. Jest jeszcze taki test jeżli masz na podczerwień to diodę nadajnika możesz sprawdzić np. aparatem cyfrowym na ekraniku dioda wtedy miga w nim na niebiesko.

Lubię szybką jazdę
(Jest Opel Insignia ST 2013 Biturbo),
Był Seat Ibiza 1,4 8v 2000)

nie daj się ponieść zgubnej fantazji za kierownicą :!:
Moloch54 Mężczyzna
Świeżak

« Odpowiedz #42 - Sobota, 16.12.2006, 21:31:07 - NIEPRZECZYTANA »

sprawdziłem tak jak napisałeś aparatem i swieci na niebiesko. wyciągłem barerie z pilota i włorzyłem spowrotem i teraz jest ok juz sie mróga samo cały czas tylko jak sie naciśnie przycisk ,ale centralny nadal nie działa. Macie moze jakiś sposób zeby sprawdzić odbiornik w lusterku ??
kuczy Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Cordoba '94 1.8i GLX 90KM

« Odpowiedz #43 - Sobota, 16.12.2006, 22:53:33 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: "Moloch54"
sprawdziłem tak jak napisałeś aparatem i swieci na niebiesko. wyciągłem barerie z pilota i włorzyłem spowrotem i teraz jest ok juz sie mróga samo cały czas tylko jak sie naciśnie przycisk ,ale centralny nadal nie działa. Macie moze jakiś sposób zeby sprawdzić odbiornik w lusterku ??

Poniżej masz plik ze chematami instalacjii Cordoby. - moja sugestia - rozebrać lusterko (bo chyba tam masz odbiornik,  odnaleść odpowiednie przewody (schemat 11-podczerwień, schemat 10-radio) i pomierzyć czy na wyjściu odbiornika masz jakieś zmiany napięć - jeśłi nie to coś nie gra (albo skopany odbiornik, albo niezestrojone nadajnik i odbiornik) - co dalej z tym zrobisz zależy od ciebie - ja bym spróbował "wymusić" napięcia lub masy na wyjściu odbiornika (podająć drucikiem masę lub +12 z akumulatora - sprawdzisz w ten sposób czy aby czasem nie ma jakiejś przewy w kablach np niestykająca złączka itp...) ja mama sprawę prostszą bo nie mialem zamontowanego alarmu, i czeka mnie teraz montaż (wolę sam) - sterowanie zamkiem, szybami odcięcie zapłonu....

Ale są też do kupienia sterowniki zamka na radio.. więc możesz sobie kupić coś takeigo prostszego. - Na podczetrwień może też coś będzie.... nie wiem.

ps. podczerwień swoją drogą jest bezpieczniejsza, bo ma wąską wiązkę promieniowania, więc trudniej jest "podsłuchać" - radio prościej, dlatego powinien być nadajnik ze zmiennym kodem...

LINK:  http://www.seat_cordoba.republika.pl/Seat.pdf

powodzenia

Byłe autko: Cordoba '94 1.8i GLX 90KM benzyna A.D.94 - ETRT/ET 18,139 / 17,873 - II Miejsce w klasie A2  - Borsk 2009
Tworzenie stron internetowych
xROnx
Użytkownik

« Odpowiedz #44 - Czwartek, 15.02.2007, 23:16:33 - NIEPRZECZYTANA »

a ja mam takie pytanie.takie troszke pilne:)
mam centralny zamek z alarmem w mojej ibi.jednak nie jest to oryginalny zamek seatowski tylko taki jak np sprzedaja na allegro.taki jeden z uniwersalnych.oczywiscie na pilota.
i teraz.czy istnieje taka opcja zeby zaprogramowac ten moj centr zamek i alarm pod kluczyk z pilotem-taki oryginalny Seatowski? oczywiscie pomijam tutaj koneicznosc wymiany bebenkow w klamkach, bagazniku i stacyjce.bo to wiadomo.tylko chodzi mi tutaj wlasnie o to czy da rade "podpiac" oryginalny kluczyk Seatowski to uniwersalnego centr zamka na pilota.
bardzo prosze o szybka w miare pomoc:)

Seat Ibiza '94 1.3 CL i ciagle rosnie:)
Strony: 1 2 [3] 4 5 ... 36   Do góry
  Drukuj  

+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Elektryka» Alarmy, Piloty, Centralne zamki» problem z centralnym zamkiem
Skocz do: