Internetowy Klub Seata
Techniczne
»
Diesel
»
Tuning diesli - gdzie, jak i koszty.
Nazwa użytkownika:
1 Godzina
1 Dzień
1 Tydzień
1 Miesiąc
Zawsze
Hasło:
Strona główna
Zaloguj się
Strony:
1
...
7
8
[
9
]
10
11
...
20
Do dołu
Drukuj
Autor
Wątek: Tuning diesli - gdzie, jak i koszty. (Przeczytany 251901 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
toka
Użytkownik
Samochód: Seat Exeo 2.0 TDI CR
Odp: Tuning diesli - gdzie, jak i koszty.
«
Odpowiedz #120 -
Niedziela, 28.03.2010, 18:19:16 -
NIEPRZECZYTANA
»
Cytat: Qba
w to wierzysz, ale w to, że w Twoim TDI CR samochód Ci się grzeje 20 km i wszystko niby jest ok już nie
Nie musze w to wierzyć bo sam tego doświadczyłem, miałem chipa w ali i gwary nie straciłem
Napisano: Niedziela, 28.03.2010, 18:18:34
W Altei XL miałem chipa i w żadnym serwisie, salonie o tym nawet nie wiedzieli, i gwarancji nie straciłem!
Qba
Użytkownik
«
Odpowiedz #121 -
Niedziela, 28.03.2010, 18:22:40 -
NIEPRZECZYTANA
»
ech... wiadomo, że przy normalnym serwisie nikt Ci nie będzie sprawdzał czy masz chipa, czy nie, ale jakby coś się stało i musieliby np wymienić silnik to na pewno tak szybko by go nie wymienili, tylko sprawdzaliby skrupulatnie co i jak było robione, tym bardziej w dzisiejszych czasach kiedy panuje szał na chipy
https://nawstecznym.pl
toka
Użytkownik
«
Odpowiedz #122 -
Poniedziałek, 29.03.2010, 07:55:01 -
NIEPRZECZYTANA
»
Cytat: Qba Niedziela, 28.03.2010, 18:22:40
ech... wiadomo, że przy normalnym serwisie nikt Ci nie będzie sprawdzał czy masz chipa, czy nie, ale jakby coś się stało i musieliby np wymienić silnik to na pewno tak szybko by go nie wymienili, tylko sprawdzaliby skrupulatnie co i jak było robione, tym bardziej w dzisiejszych czasach kiedy panuje szał na chipy
Jeśli program jest robiony u profesjonalnego tunera nie ma możliwości żeby silnik padł Ci w trakcie trwania gwarancji, zresztą mi w Ali 1.9 TDI padło turbo, był chip robiony w całkiem innym ASO, a turbo zostało i tak wymienione i nawet nie wiedzieli że jest program.. Nie chce robić OT ale moim zdaniem dużo też zależy od ASO w którym dana osoba serwisuje furke, jeśli goście są wporzo to raczej nie powinni robić problemów nawet jakby silnik poleciał
p14c3k
Adam
Użytkownik
Samochód: Cordoba Vario SPORT - 1.9 TDI (ASV) - 2001
«
Odpowiedz #123 -
Poniedziałek, 09.08.2010, 18:51:05 -
NIEPRZECZYTANA
»
Koledzy przymierzam sie do robienia programu mojemu ASV, jednak przebieg juz troche mam (ponad 260tkm) i prosilbym osoby juz po programie przy jakim przebiegu go robiły i ile bylo przejechane bez lub z jakimis usterkami zwiazanymi z modyfikacja.
Domyslalm sie ze sam silnik bez problemu powinien wytrzymac, jednak jak z turbina i innymi elemantami ??
EDIT: 'Dziekuje' za przeniesienie do bzdurnego tematu, nie wiem co on ma wspolnego z moim postem ale niech bedzie... nie mowiac juz o odgrzaniu kotleta z przed 2 lat, nic do tematu nie wnoszacego... Panie moderatorze czytał pan ten topic wczszeniej czy poprostu przenosl do tematu 'Chiptuning' ??
«
Ostatnia zmiana: Poniedziałek, 09.08.2010, 19:08:41 wysłane przez p14c3k
»
Miro
Użytkownik
Samochód: BMW E91 318D 2009
«
Odpowiedz #124 -
Poniedziałek, 09.08.2010, 21:46:26 -
NIEPRZECZYTANA
»
Cytat: p14c3k
Koledzy przymierzam sie do robienia programu mojemu ASV, jednak przebieg juz troche mam (ponad 260tkm)
Jedź do Dynosoftu w Tychach. Aligator sprawdzi silnik i powie czy można wirusować. 260tys to jeszcze relatywnie nieduży przebieg jak na diesla.
p14c3k
Adam
Użytkownik
«
Odpowiedz #125 -
Poniedziałek, 09.08.2010, 23:37:44 -
NIEPRZECZYTANA
»
Kolego wlasnie mam taki plan, bo widzialem ze no octavi umawiaja sie na grupowy, ja jestem z cieszyna wiec nawet daleko nie mam. Bardziej tak jak mowilem obawiam sie o turbine.
aboz
Music my saviour
Prezes
Samochód: Była Cordoba Vario '01 AUA 1.4 16V DXK, jest VW Jetta 07 BLS
«
Odpowiedz #126 -
Wtorek, 10.08.2010, 05:46:35 -
NIEPRZECZYTANA
»
'Dziekuje' za przeniesienie do bzdurnego tematu, nie wiem co on ma wspolnego z moim postem ale niech bedzie... nie mowiac juz o odgrzaniu kotleta z przed 2 lat, nic do tematu nie wnoszacego... Panie moderatorze czytał pan ten topic wczszeniej czy poprostu przenosl do tematu 'Chiptuning' ??
Rozumiem, że pisząc o robieniu programu nie miałeś na myśli chiptuningu i w żaden sposób temat nie wiąże się z modyfikacją, którą chcesz przeprowadzić.
kacperix
Użytkownik
Samochód: były 6k1/6k2 / e46/ e91,c4; jest fiat 124 spider + subaru forester
«
Odpowiedz #127 -
Wtorek, 10.08.2010, 07:38:30 -
NIEPRZECZYTANA
»
jak masz dostęp do vaga to kondycje możesz sobie sprawdzić sam... loguj dynamicznie 1,3,8,11 i będzie wiadomo co w jakim stanie jest... jeśli obawiasz sie o sprężarkę to stan oprócz logów możesz jest zbadać 'na ucho' czy nie gwizda/wyje jak karetka. Ściągnij wąż przy turbinie od dolotu i sprawdź luzy na wirniku, poprzeczne sądo przyjęcia jeszcze ale wzdłuzne to już lekka kaplica
Nie wiem ile twoich jest z tych 260kkm ale jeśli nie były nigdy szklanki wymieniane to też przydalo by się zmienić, po pierwsze lepszy wzrost będzie, po drugie auto będzie ciszej pracowało..
generalnie jednak, jeśli użytkujesz auto obecnie i nie ma większych problemów, ciągnie do końca i nic nie zamula i jeśli będziesz z głową użytkował po sofcie to nie powinno być problemów, tylko zainwestuj w porządny program = jedź do ogarniętego tunera (Aligator świetny wybór)
aboz
Music my saviour
Prezes
«
Odpowiedz #128 -
Wtorek, 10.08.2010, 08:29:21 -
NIEPRZECZYTANA
»
p14c3k
, a teraz pasuje?
A w temacie, dobry tuner od razu powie co jest z autem i jakie wyniki może osiągnąć twój silnik.
wojlob
Świeżak
Samochód: Seat Leon 2007 2.0 TDI BKD
«
Odpowiedz #129 -
Czwartek, 12.08.2010, 18:10:37 -
NIEPRZECZYTANA
»
hello
Panowie i.... panie, od tygodnia mam przyjemność jeździć Leonem 2.0 TDI frajda jest spora ale słyszałem że ten silnik ma spore możliwości no i pomyślałem że sprawdze
no i tu pytanie gdzie w Krakowie mogę zrobić dobry i solidny program?? może ktoś mi podpowie która z firm jest godna polecenia i dlaczego??
Pozdrawiam
Jestem jaki jestem
aboz
Music my saviour
Prezes
«
Odpowiedz #130 -
Czwartek, 12.08.2010, 18:18:11 -
NIEPRZECZYTANA
»
CompSport, TTC, Dynosoft w Katowicach(niedaleko, a Aligator jest magikiem od diesli), jeden szpec z V-Techa - imienia nie pamiętam.
PS. Uzupełnij profil.
p14c3k
Adam
Użytkownik
«
Odpowiedz #131 -
Piątek, 13.08.2010, 11:29:43 -
NIEPRZECZYTANA
»
Moich jest ze 6 tysi dopiero. Ale przed zakupem poprzednia wlasciciela wymieniala glowice na nowo oraz rozrzad, nie wiem bo na fakturze nie widze czy byly wymieniane szklanki (ceizkie te niemieckie nazwy), tak samo nie wiem czy glowica byla wymieniana uzbrojona z zaworami. Naprawa byla jeszcze w niemczech. Pozatym przebiegu jestem pewien ;]
Silnik chodzi rowniutko, idzie tak do konca bez zadnych zadlawien, nie bierze grama oleju, nie pusci nawet dymka.
Generalnie staram sie go oszczedzac i jak nie trzeba 3000obr nie przekraczac.
Ja wiem ze kazdy tuner mi powie jaki mam stan silnika, ale troche glupio byloby jechac do niego i zaplacic mu ze 200 zeby powiedzial ze jednak cos przed softem muszę jeszcze zrobic.
kacperix
Użytkownik
Samochód: były 6k1/6k2 / e46/ e91,c4; jest fiat 124 spider + subaru forester
«
Odpowiedz #132 -
Piątek, 13.08.2010, 11:43:47 -
NIEPRZECZYTANA
»
Cytat: p14c3k
Generalnie staram sie go oszczedzac i jak nie trzeba 3000obr nie przekraczac.
dla turbiny ze zmienną geo którą posiadasz to bardzo złe traktowanie... tą turbine trzeba traktować z charakterem i cisnąć przynajmniej od czasu do czasu nawet do 4000tys.. oczyiwscie pamiętając by ją wystudzić po takiej jeździe.
ciekawe czemu wymieniana była cała głowica... standardem w tych autach jest wydmuchana uszczelka pod głowicą i stawiam że to ona była wymieniana a nie cały głowica...
w poprzednim poście napisałem Ci dokładnie co możesz zrobić samodzielnie.. kabel na allegro kosztuje +/-50pln
p14c3k
Adam
Użytkownik
«
Odpowiedz #133 -
Piątek, 13.08.2010, 20:46:09 -
NIEPRZECZYTANA
»
Kabel juz mam. Z tego co czytalem czasami padaly w asv glowice, z tego co mowila wlascicielka pekla i zostala wymieniona. Podejrzewam ze mogl sie rozcec układ chlodzenia i kobieta przegrzala silnik.
toka
Użytkownik
«
Odpowiedz #134 -
Sobota, 14.08.2010, 20:43:27 -
NIEPRZECZYTANA
»
Cytat: wojlob Czwartek, 12.08.2010, 18:10:37
hello
Panowie i.... panie, od tygodnia mam przyjemność jeździć Leonem 2.0 TDI frajda jest spora ale słyszałem że ten silnik ma spore możliwości no i pomyślałem że sprawdze
no i tu pytanie gdzie w Krakowie mogę zrobić dobry i solidny program?? może ktoś mi podpowie która z firm jest godna polecenia i dlaczego??
Pozdrawiam
Tak jak
aboz
napisał, jedź do TTC lub Compsportu, najlepiej jakbyś pojechał do Aligatora, to mistrz w swoim fachu
Jednak zważywszy na parę wymienionych zdań z Compsportem nie polecam go, wydaję mi się że goście nie mają pojęcia o tym co robią, być może nie wszyscy ale pisząc do nich wielokrotnie na gg, za każdym razem się zawiodłem... Polecam Daniela z TTC, gość zrobi Ci prawdziwą robotę, nie będziesz żałował, i cena konkurencyjna do wszystkich profesjonalnych tunerów
Jedyne ale, ciężko się z nim skontaktować, ale dla mnie nie stanowi to problemu, w razie czego pisz na pw i załatwię to i owo
Strony:
1
...
7
8
[
9
]
10
11
...
20