+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Diesel» Mały remoncik GT TDI AFN
Nazwa użytkownika:
Hasło:
Strony: 1 2 [3] 4 5   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Mały remoncik GT TDI AFN  (Przeczytany 36421 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Tominator
Gość

« Odpowiedz #30 - Środa, 04.10.2006, 07:36:15 - NIEPRZECZYTANA »

A przy jakich obrotach mam miec maksymalny moment żeby sprzęgło nie dostawał?
rob555
Użytkownik

« Odpowiedz #31 - Środa, 04.10.2006, 09:14:38 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: "Tominator"
A przy jakich obrotach mam miec maksymalny moment żeby sprzęgło nie dostawał?

Dla Ibizy ok 2300 juz jest bezpieczne. Leon toledo ok 2500. Zalezy jeszcze jak narasta.
Twoj soft v2 jest o wiele goszy od tego na "niesprawnej" turbinie.
Tam przy 4000 miales 230Nm tu masz mniej. Pozatym strzal z momentu jeszcze szybciej.
Sprzeglo zimy nie przetrzyma....

hybrydowe turbiny, wtryski, chipy na ulice i do sportu
Diagnostyka i serwis mechaniczny aut koncernu VAG

Nowa siedziba  - Przemian 2 (boczna od Starogardzkiej)
www.tune-up.pl
Tominator
Gość

« Odpowiedz #32 - Środa, 04.10.2006, 10:17:40 - NIEPRZECZYTANA »

Rob możesz mi wrzucić wykres taki jak powinienem miec w mojej ibizie żeby było bezpiecznie i szybko?
spons Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Ibiza TDI+ 170KW

« Odpowiedz #33 - Środa, 04.10.2006, 12:27:13 - NIEPRZECZYTANA »

A po co Ci "suchy" wykres? Jezeli twoj tuner juz na wstepie odp...il taka baldache to ja bym do niego pojechal jeszcze tylko 1 raz, po zwrot kasy! Wybierz sie do kogos kto ma pojecie o tym co robi i przede wszystkim za co bierze kupe kasy.

Miro Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: BMW E91 318D 2009

« Odpowiedz #34 - Środa, 04.10.2006, 12:38:26 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: "spons"
Jezeli twoj tuner juz na wstepie odp...il taka baldache to ja bym do niego pojechal jeszcze tylko 1 raz, po zwrot kasy!
Dokładnie!
Widać że robota jest spaprana.No ale cóż,ten tuner za dobrych opinii nie ma.
Robi tanio,ale nie za dobrze.
Tominator
Gość

« Odpowiedz #35 - Środa, 04.10.2006, 13:38:12 - NIEPRZECZYTANA »

Dobra przestańcie krytykować tylko coś dordzcie, dalej czekam na wskazówki od roba , który jak widzę zna sie na rzeczy.Powiedz mi rob dokładnie jak ma wyądać mój wykres(co jak ile  i przy jakich obrotach) a ja powiem swojemu tunerowi i tak zrobi jak ja chce i koniec.
misiu_tdi
Użytkownik

Samochód: Leon TS

« Odpowiedz #36 - Środa, 04.10.2006, 13:49:35 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: "spons"
Cytat: "misiu_tdi"
i kręci sie do 5100 prawie

Po co ciagnac do 5100 bez walka :?:  :idea: Jak dla mnie to przesada lekka zeby tak biedne tdi meczyc ;-)

Ja tylko napisałem że do tylu sie kręci, ale wcale do tylu go nie kręce bo nie ma sensu  ;-)  Ale szafa w Ibi zamknięta  :ok:

P.S. Tominator to Ty jesteś klient czy tuner??? Co Ty myślisz że Rob narysuje Ci w paincie dwie kreski, Ty to dasz Mr.Profi.Tunerowi a on Ci to wgra do auta?  :mrgreen: Sorry ale chyba nie wiesz o czym piszesz. Soft ma byc zrobiony bezpiecznie dla silnika i jego podzespołów, a jak tego nie wie Twój "tuner" to go zmień!  Nie ma tanio i dobrze. Jak chcesz dobrze to zgłoś sie do Roba to Ci zrobi profi softa a nie bawisz sie w jakieś półśrodki...

Seat Leon TS bigT
Tominator
Gość

« Odpowiedz #37 - Środa, 04.10.2006, 13:56:29 - NIEPRZECZYTANA »

misius wiem że to się chłopie nie wgrywa jak sie podoba ale jak dam tunerowi to on mi przygotuje taki program jak mu powiem i tyle, jego pomysly są dla mnie drugorzędne, ma być bezpiecznie i mocno, a tak poza tym mam pytanko, mam okazje kupić turbine 130PD w dobrym stanie za 400zł, pisalibyście sie na moim miejscu na takie coś?
misiu_tdi
Użytkownik

« Odpowiedz #38 - Środa, 04.10.2006, 13:59:56 - NIEPRZECZYTANA »

ma być bezpiecznie i mocno

No i tak mu powiedz. Jak wie o co chodzi to tak zrobi.

a tak poza tym mam pytanko, mam okazje kupić turbine 130PD w dobrym stanie za 400zł, pisalibyście sie na moim miejscu na takie coś?

Jeśli jest naprawde sprawna, to cena jest promocyjna....

Seat Leon TS bigT
wizz
Gość

« Odpowiedz #39 - Środa, 04.10.2006, 14:31:52 - NIEPRZECZYTANA »

Dobra przestańcie krytykować tylko coś dordzcie, dalej czekam na wskazówki od roba , który jak widzę zna sie na rzeczy.Powiedz mi rob dokładnie jak ma wyądać mój wykres(co jak ile  i przy jakich obrotach) a ja powiem swojemu tunerowi i tak zrobi jak ja chce i koniec.

Jeśli Twój tuner nie zrobił tego porządnie (co zresztą widać), to niech wgra Ci serię i odda pieniądze. I pojedź potem do kogoś, kto się na tym zna.
misiu_tdi
Użytkownik

« Odpowiedz #40 - Środa, 04.10.2006, 14:44:58 - NIEPRZECZYTANA »

Najpierw prosisz o opinie:
co sądzice na temat tego wykresu?

A potem:
Dobra przestańcie krytykować tylko coś dordzcie

Rozumiem że jesteś zły bo masz spapranego softa, ale chill out. Jak Ci piszemy wszyscy, że jest źle to chyba coś w tym musi być. Ja po czyms takim juz w życiu nie dałbym dotknąć mojego auta takiemu "fachmanowi".... przemyśl to ....

Seat Leon TS bigT
spons Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Ibiza TDI+ 170KW

« Odpowiedz #41 - Środa, 04.10.2006, 18:21:35 - NIEPRZECZYTANA »

Powiedz mi rob dokładnie jak ma wyądać mój wykres(co jak ile  i przy jakich obrotach) a ja powiem swojemu tunerowi i tak zrobi jak ja chce i koniec.

Hahaha, stary, myslisz ze Robert spedzal dlugie wieczory, katowal swoje auto, wydawal kase na sprzet i paznokcie wygryzal z nerwow itp. tylko po to zeby teraz mowic ludziom co trzeba zrobic?  :pala:

Jak nie umie to niech uczy sie na swoim aucie, za swoja kase, a nie na autach klientow i w dodatku za ich pieniadze...

Tominator
Gość

« Odpowiedz #42 - Środa, 04.10.2006, 20:37:59 - NIEPRZECZYTANA »

jak to taka tajemnica i nie chcecie mi pomoc to ok :sad:
rob555
Użytkownik

« Odpowiedz #43 - Środa, 04.10.2006, 20:54:56 - NIEPRZECZYTANA »

Tommi ile masz lat????
Zacznij innych uwazne sluchac to sam bys wiedzial co i jak. Odpowiedz juz padla na tym forum i w tym temacie kilkukrotnie (sa nawet linki do wykresow) to samo na StreetRacing Ci napisali.
Czy myslisz ze wezme i napisze Ci jakie mapy Twoj tuner musi zmienic i na jakie wartosci?
Wybacz ale to moja i Aligatora tajemnica handlowa i nie widze powodów dla ktorych mam sie dzielic tymi informacjami.
Skoro Twoj tuner w 2006r wgrywa softy ktore byly modne kilka lat temu to albo ma Cie w d...  albo jest leniwy i niechce mu sie przylozyc do roboty albo zle z nim rozmawiasz.
Tak czy siak uwazam ze na tym sofcie co masz to Misiu_tdi by Cie w serii objechal, zatrabil i jeszcze pomachal przez szybe na pozegnanie bo osiagow sporych to ty mniec niebedziesz...
I jeszcze kwestia softa na niesprawnej turbinie...ehh

hybrydowe turbiny, wtryski, chipy na ulice i do sportu
Diagnostyka i serwis mechaniczny aut koncernu VAG

Nowa siedziba  - Przemian 2 (boczna od Starogardzkiej)
www.tune-up.pl
misiu_tdi
Użytkownik

« Odpowiedz #44 - Środa, 04.10.2006, 20:57:15 - NIEPRZECZYTANA »

Jak Ty człowieku kompletnie nic nie rozumiesz....

poza tym jakbyś czytał uważnie nasze posty w tym temacie to już byś sporo wiedział nt. wykresu i jego przebiegu! Czytaj uważnie!

Seat Leon TS bigT
Strony: 1 2 [3] 4 5   Do góry
  Drukuj  

+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Diesel» Mały remoncik GT TDI AFN
Skocz do: