+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Elektryka» ten samochód mnie wykończy(problem ze stacyjką)
Nazwa użytkownika:
Hasło:
Strony: [1] 2 3 4   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: ten samochód mnie wykończy(problem ze stacyjką)  (Przeczytany 46351 razy)
DeDeK Mężczyzna
Użytkownik

« Poniedziałek, 06.03.2006, 14:23:34 - NIEPRZECZYTANA »

joker ma racje i sposob tez prawidlowy :D i sruba mocujaca obudowe stacyjkie moze byc zrywalna wiec nawierc wbij torxa i wykrec :D

DeDeK
Była CORDI SPORT TDI
Obecnie auto na F - Renault Laguna 2.2 dCi
nieswiec
Użytkownik

« Odpowiedz #1 - Poniedziałek, 06.03.2006, 15:48:03 - NIEPRZECZYTANA »

to dzieki wielkie za rady i instukcje. teraz tylko jeszcze musze to jakos rozebrac az sie tego boje najgorzej bedzie ze sciagaczem trzeba bedzie cos samemu zmontowac??? :?

SEAT IBIZA 1.4 MPi SIGNO (99-02) 2002 AKK
joker Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Ibiza '95 2.8 VR6

« Odpowiedz #2 - Poniedziałek, 06.03.2006, 19:12:00 - NIEPRZECZYTANA »

powiem ci tak ze  z tym sciagaczem to ja mialem najwiekszy problem reszta to pikus   ,  ale mysle ze dasz sobie rade

KYS Mężczyzna
~ KYS ~ ?
Moderator

Samochód: był -> Seat Ibiza TDI (6L)

« Odpowiedz #3 - Środa, 16.08.2006, 22:06:58 - NIEPRZECZYTANA »

Może to --> http://klubseata.pl/forum/index.php?topic=1817.0 :?:

:tazior:   ASZ + FJW = TDI  :los:
xROnx
Użytkownik

« Odpowiedz #4 - Środa, 16.08.2006, 22:39:30 - NIEPRZECZYTANA »

...nie ukrywam ze mam dokladnie tak samo.ale wystepuje to tylko wtedy gdy auto postoi dluzej na sloncu.kiedys zakladalem nowy topic ale w sumie nikt nie byl mi w stanie odpowiedziec na ten temat.... :(

Seat Ibiza '94 1.3 CL i ciagle rosnie:)
DeDeK Mężczyzna
Użytkownik

« Odpowiedz #5 - Czwartek, 17.08.2006, 15:19:33 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: "DIO"
Okazało się ze w momenie przekręcenia kluczyka do samego końca, trzeba wykonać nim parę okrężnych ruchów w stacyjce, aby rozrusznik zadziałał.

na 99 % kostka stacyjki

nowa koszt okolo 20zl
wymiana jakies 30 minutek

DeDeK
Była CORDI SPORT TDI
SMERU
Gość

« Odpowiedz #6 - Poniedziałek, 21.08.2006, 13:34:26 - NIEPRZECZYTANA »

juz to przeszedlem. na poczatku bylo milo bo nikt poza mna nie potrafil odpalic samochodu, az pewnego dnia skonczyla sie kostka stacyjki. wymiana u mechanika kosztuje 50zl, czesc 20zl, przy zakupie trzeba zwrocic uwage bo podobno sa dwa rodzaje z czarna i biala koncowka - widac po odkreceniu plastikowej oslony stacyjki. ja dalem do wymiany do mechanika bo balem sie ze poduszka wystrzeli jak sie do tego zle zabiore, ale teraz bym to sam zrobil.
xROnx
Użytkownik

« Odpowiedz #7 - Poniedziałek, 21.08.2006, 13:52:06 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: "SMERU"
juz to przeszedlem. na poczatku bylo milo bo nikt poza mna nie potrafil odpalic samochodu, az pewnego dnia skonczyla sie kostka stacyjki. wymiana u mechanika kosztuje 50zl, czesc 20zl, przy zakupie trzeba zwrocic uwage bo podobno sa dwa rodzaje z czarna i biala koncowka - widac po odkreceniu plastikowej oslony stacyjki. ja dalem do wymiany do mechanika bo balem sie ze poduszka wystrzeli jak sie do tego zle zabiore, ale teraz bym to sam zrobil.

a gdzie taka kostke mozna kupic no i jak ona wyglada? ja nie obawiam sie tego ze mi poduszka wystrzeli bo jej po prostu nie mam :)

SMERU
Gość

« Odpowiedz #8 - Poniedziałek, 21.08.2006, 14:34:05 - NIEPRZECZYTANA »

poszedlem do najblizszego sklepu motoryzacyjnego. powiedzialem ze chce koske stacyjki - tylko sama kostke a nie cala stacyjke. kostka ma z 10cm dlugosci i w polowie jest "lamana" pod katem okolo 30 stopni. jak sprzedawca nie bedzie mial na miejscu to sprowadzi w przeciagu tygodnia. dobrze jest wymienic tego samego dnia co sie kupilo - jak nie pasuje to mozna oddac i niech wymienia na prawidlowa czesc. niestety pomylki sie zdarzaja: sprzedawca zle spojrzy w katalog lub blad w druku.
jesli masz z tym problem to radze wymienic bo pewnego dnia mozesz miec nie mila niespodzianke. kluczykiem krecisz a tu brak odzewu.
DeDeK Mężczyzna
Użytkownik

« Odpowiedz #9 - Poniedziałek, 21.08.2006, 14:54:43 - NIEPRZECZYTANA »

kostka ma z 10cm dlugosci i w polowie jest "lamana" pod katem

to co opisales to obudowa stacyjki kostka jest wpinana na koncu taki krazek z gniazdkiem na wtyczke i dziurka na bolec ze stacyjki wymiary okolo 3 na 2 cm

DeDeK
Była CORDI SPORT TDI
pepek_26
Gość

« Odpowiedz #10 - Wtorek, 12.09.2006, 20:31:49 - NIEPRZECZYTANA »

witam mam taki sam problem
Prosze o podpowiedz gdzie kupie kostke koloru białego
Bo po dzisiejszej wizycie w salonie seata ręce mi opadły Pan sprzedawca twierdzi że jest tylko jeden rodzaj kostki (czarna - którą kupiłem i nie pasuje bo samochód nie odpala)
dzięki

[ Dodano: 2006-09-13, 19:11 ]
witam ponownie
Dzisiaj nastapiła duża zmiana
SEACIK zaczął odpalać na tej kostce co ma dużo więcej pinów niz oryginalna w moim aucie.

A przez 2 dni testów palił i od razu gasł

Potestuje troszke jutro jadąc na nowej kostce do pracy mam nadzieje że dojade.

Pozdrawiam
xROnx
Użytkownik

« Odpowiedz #11 - Środa, 03.01.2007, 22:17:21 - NIEPRZECZYTANA »

czy chodzi o dokladnie taka sama kostke co jest na tej aukcji?
http://moto.allegro.pl/item154718858_kostka_stacyjki_golf_passat_t4_ibiza_tolledo.html

ArO Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Ibiza '01, 1.4 MPI AUD

« Odpowiedz #12 - Piątek, 05.01.2007, 01:42:46 - NIEPRZECZYTANA »

ja mam podobny problem tylko w ostatniej fazie przekrecania kluczyka slychac taki zgrzyt, musze wrocic znow do pozycji zerowej. Czasem zaskakuje za drugim razem a czasem za nawet 5, czy wymiana tej kostki pomoglaby u mnie???? mysle ze nie siada mi rozrusznik, ale zastanawiam sie nad bendixem :zakrecony:  :szpieg:

Winchester Mężczyzna
Odgrzybianie klimatyzacji samochodowej - ozonowanie, ultradźwięki
Użytkownik

Samochód: Chwilowo Opel Corsa 1.2 16V 75KM

« Odpowiedz #13 - Poniedziałek, 04.02.2008, 16:37:49 - NIEPRZECZYTANA »

Odgrzebuje temat, mialem ten sam problem. Rozruch robil sie na samym koncu przekrecenia kluczyka. No i pewnego dnia stalo sie... autko nie chcialo odpalic, dopiero po paru probach sie udalo. Dzisiaj, zakupilem kostke stacyjki, firmy FEBI, za 30 zlotych i niby mialo dzialac. Po wymianie okazalo ze nie ma rozruchu. Teraz tak czytam, widze ze RABY kupil kostke tej samej firmy i nie narzeka. A wyzej jest napisane, ze komus czarna kostka nie pasowala :|. No i teraz nie wiem, czy plakac czy sie wkur... i tylko bluznic?? Oczywiscie kostki nie mozna wymienic, bo stwierdzono ze jest dobra :]

!!! Ozonowanie klimatyzacji Łódź !!! Dla klubowiczow znizki!!!
uszek Mężczyzna
OOOO
Użytkownik

Samochód: Audi A8 4.2 40V 310KM+2x Seat Cordoba 1.4 AEX

« Odpowiedz #14 - Poniedziałek, 04.02.2008, 16:41:57 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: Winchester
Oczywiscie kostki nie mozna wymienic, bo stwierdzono ze jest dobra :]
w ciagu 7 dni masz takie prawo w przpadku niezadowolenia z kupiionej rzeczy moozesz w zammian zarzadac innej bo ta nie dziala u Ciebiie prawidlowoo

co jakby CIi sprzedalii wachacz i mial pasowac a nie pasuje czyli ze jest dobry bo nowy a ze nie pasuje to Twoja strata

bzdura ja byym sie klocil jak zawsze zreszta

Nie wdawaj się w rozmowę z głupim. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem....<br />CCCO A8 4.2 40V 310KM<br />
Strony: [1] 2 3 4   Do góry
  Drukuj  

+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Elektryka» ten samochód mnie wykończy(problem ze stacyjką)
Skocz do: