+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Elektryka» Car Audio» Zintegrowane radio - przeróbka
Nazwa użytkownika:
Hasło:
Strony: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 11   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Zintegrowane radio - przeróbka  (Przeczytany 126133 razy)
Kozak Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Skoda Rapid Spaceback 1.2tsi, BMW E46 320D@mirass touring

« Odpowiedz #75 - Poniedziałek, 09.02.2009, 09:39:56 - NIEPRZECZYTANA »

A nie da sie tego radia bardziej schowac ? zastanawiam sie wlasnie nad taka przerobka, ale troche wystaje takie radyjko :/
emtezet Mężczyzna
Moderator

Samochód: IBIZA '99 G60, Audi A6 Avant 2.4 '03, Fiat 500e

« Odpowiedz #76 - Poniedziałek, 09.02.2009, 11:30:16 - NIEPRZECZYTANA »

Wystaje i ogolnie nie podoba mi sie, no ale co zrobic, takie sa realia, a miejsca za radiem niewiele, wiec niestety albo ta opcja albo moja przerobka... :P

Kozak Mężczyzna
Użytkownik

« Odpowiedz #77 - Poniedziałek, 09.02.2009, 11:36:13 - NIEPRZECZYTANA »

A duzo lepszy jest dzwiek z pominieciem koncowki mocy ori radia ?
emtezet Mężczyzna
Moderator

« Odpowiedz #78 - Poniedziałek, 09.02.2009, 13:36:09 - NIEPRZECZYTANA »

Zalezy w odniesieniu do czego, ja w swoje audio poza tym ze przerobilem radio wpakowalem troche kasy i uwazam ze roznica w porownaniu do tego co fabryka dala a to co jest teraz jest kolosalna, tak jak jezdze z innymi to tez uwazam ze moje audio gra duzo lepiej, ale moze to autosugestia, moze to ze mam zestaw 3 a nie dwudrozny na przodzie a moze i sie myle. Sa tu tacy co nie jedno slyszeli i moze byliby w stanie ocenic. Wiadomo tez ze ja podlaczam mp3 a z ich jakoscia to tez jest roznie...tak czy owak koszty takiej przerobki nie sa duze wiec nie zaszkodzi sprobowac samemu badz jezeli masz kogos kto ma troche wiecej wprawy to poprosic o pomoc...

Kozak Mężczyzna
Użytkownik

« Odpowiedz #79 - Poniedziałek, 09.02.2009, 13:50:26 - NIEPRZECZYTANA »

No ja mam suba JBL 500W, blaupunkt GTA4, ori syczki z przodu i czekam na hertze 165, i sie zastanawiam co zrobic. wzmacniacz mam high input, bedzie slyszalna roznica w brzmieniu po wyprowadzeniu wyjsc na wzmaka ?
emtezet Mężczyzna
Moderator

« Odpowiedz #80 - Poniedziałek, 09.02.2009, 14:33:41 - NIEPRZECZYTANA »

W basie pewnie nie, ale z przodu... moja wiedza na temat wzmacniaczy high input oraz ich jakosci bierze sie z opini wyczytanych na elektrodzie, jak wiadomo czesto sa tam ludzie ktorzy tak samo jak i w domu tak i w aucie mowia ze slysza roznice na tych samych glosnikach przy kablu za powiedzmy 500 zl za metr a takim za 50zl, i dla nich takie cos moze byc niedopuszczalne, a od innych slyszalem ze jest "ok" ... ile ludzi tyle opinii, ale faktem jest ze koncowka mocy toche znieksztalca, pozniej to co zostalo znieksztalcone znowu jest przerabiane na sygnal dla wzmaka a jakie sa rezultaty mozna sie tylko domyslac..(oczywiscie mowie czysto teoretycznie bo nie wiem dokladnie jak we wzmacniaczach robi sie wejscia high, czy dzialaja na zasadzie konwerterow z allegro czy moze jest tam jakis osobny uklad ktory to obsluguje..)

aboz Mężczyzna
Music my saviour
Prezes

Samochód: Była Cordoba Vario '01 AUA 1.4 16V DXK, jest VW Jetta 07 BLS

« Odpowiedz #81 - Poniedziałek, 09.02.2009, 17:06:56 - NIEPRZECZYTANA »

Kozak, zastanów się nad wstawieniem radia poniżej panelu klimy. Trzeba rzeźbić tunel, żeby weszło, ale wszystko jest do zrobienia. Jak znajdę fotki takiej przeróbki to wstawię.
Kozak Mężczyzna
Użytkownik

« Odpowiedz #82 - Poniedziałek, 09.02.2009, 17:08:18 - NIEPRZECZYTANA »

hehe, dzieki. ale troche przeraza mnie przerobka w srodku, bo pozniej jak bede chcial sprzedac auto to musze dorzucic radio, bo powrot do oryginalu bedzie troche ciezki. Najpierw zrobie wyjscia na wzmacniacz i zobacze jak bedzie chodzilo ;) chociaz nie ukrywam ze wolalbym miec jakies fajnieszje radyjko :)

Napisano: Poniedziałek, 09.02.2009, 17:07:45

Kozak, zastanów się nad wstawieniem radia poniżej panelu klimy. Trzeba rzeźbić tunel, żeby weszło, ale wszystko jest do zrobienia. Jak znajdę fotki takiej przeróbki to wstawię.
ooo, byloby fajnie, tez o tym myslalem zeby wlasnie tam wstawic radio.
Marian Mężczyzna
Jam Vario't
Użytkownik

Samochód: Vario '01

« Odpowiedz #83 - Poniedziałek, 09.02.2009, 17:14:26 - NIEPRZECZYTANA »

A nie lepiej poprostu odłączyć te seryjne radio, a drugie schować pod kierownicą?? Kumpel tak ma własnie alpinkę pod kierownicą i jest ok. Tylko że pilot mu ułatwia przełączanie ale nawet bez pilota da sie życ ;D

Tam gdzie kończą się pomysły, ja zaczynam tworzyć
widget Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: VC 2.0 T

« Odpowiedz #84 - Poniedziałek, 09.02.2009, 17:15:51 - NIEPRZECZYTANA »

Pod kierownicą  :o  Ciężko mi to sobie wyobrazić  :-\

aboz Mężczyzna
Music my saviour
Prezes

Samochód: Była Cordoba Vario '01 AUA 1.4 16V DXK, jest VW Jetta 07 BLS

« Odpowiedz #85 - Poniedziałek, 09.02.2009, 17:22:18 - NIEPRZECZYTANA »

Można też wstawić radyjko do schowka, a panel umieścić gdzieś w kabinie. Problem jedynie z ciągnięciem kabli do panela, ale samo wstawienie panela to już tylko ogranicza wyobraźnia. Chyba ktoś z forum wstawił panel nad lampką na podsufitce.
Kozak Mężczyzna
Użytkownik

« Odpowiedz #86 - Poniedziałek, 09.02.2009, 17:32:16 - NIEPRZECZYTANA »

Pod kierownica odpada. Myslalem tez o radiu w podsufitce,ale jednak jestem zwoleninnikiem umieszczenia radia  gdzies w "normalnym" miejscu ;)
Marian Mężczyzna
Jam Vario't
Użytkownik

Samochód: Vario '01

« Odpowiedz #87 - Poniedziałek, 09.02.2009, 18:20:27 - NIEPRZECZYTANA »

Właśnie pod kierownicą jest na nie idealne miejsce bez żadnego przerabiania wpasowuje się idealnie w tą wnękę koło bezpieczników. Sam tak miałem i było super, ale radyjko sie popsuło >:(

Tam gdzie kończą się pomysły, ja zaczynam tworzyć
gibon_68 Mężczyzna
Świeżak

Samochód: SEAT IBIZA 2000 1.9 SDI

« Odpowiedz #88 - Poniedziałek, 09.02.2009, 18:36:05 - NIEPRZECZYTANA »

Wystaje i ogolnie nie podoba mi sie, no ale co zrobic, takie sa realia, a miejsca za radiem niewiele, wiec niestety albo ta opcja albo moja przerobka... :P
Niewiem jak Wy to robicie że wam radio wystaje, moje nie wystaje ani milimetra, są lekkie szpary po bokach, ale to moja wina, ponieważ za szeroko wyciąłem,(teraz wygląda 100 razy lepiej niż na foto w poprzednim poście) niemam teraz możliwości zrobienia zdięcia, ponieważ samochód w polsce został, ale jak wroce to wrzuce jakies foto jeszcze, ramke tylko kupie odpowiednią i bedzie ok, pozdrawiam
Kozak Mężczyzna
Użytkownik

« Odpowiedz #89 - Poniedziałek, 09.02.2009, 19:26:56 - NIEPRZECZYTANA »

Ale ramka ci wystaje poza panel tak ? czy masz ja wpuszczona w konsole i jest na rowno z lcd ?
Strony: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 11   Do góry
  Drukuj  

+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Elektryka» Car Audio» Zintegrowane radio - przeróbka
Skocz do: