Odgrzewam kotlecika.
Zawsze byłem sceptykiem co do takich wynalazków o jakich wątek.
Kilka dni temu moja dobra znajoma zażyczyła sobie żebym poszukał w sieci opinii o magnetyzerach i ewentualnie zakupił na Allegro jeżeli opinie będą pozytywne.
Więc mój pierwszy cel to Allegro i komentarze nabywców.
Znalazłem więc
http://www.allegro.pl/show_user.php?uid=6006849Oferta brzmi "brak efektów zwrot gotówki" postanowiłem więc sprawdzić czy w ogóle takie zwroty miały miejsce i jak mniej więcej % to wygląda.
Z około 3500 zadowolonych nabywców było kilka może kilkanaście osób, którym z powodu braku efektów zwrócono forsę, natomiast nie zadowolonych jest stosunkowo niewiele.
Koszt zestawu to 59 zł + 8 wysyłka - pomyślałem czemu nie przecież to nie moja forsa.
Zdecydowała się na zakup dwóch zestawów, twierdząc że drugi jest dla kogoś kto jej ten pomysł podsunął.
Przesyłka dotarła błyskawicznie.
Okazało sie, że to ja dostałem ten drugi komplecik
pewnie dlatego że pomagam w wielu sprawach związanych z jej autkiem.
Zamontowałem komplet w koleżanki Corsie 1,2 LPG z 2004 i w swoim aucie tego samego dnia.
Nie wiem czy dopadł mnie efekt Placebo ale jestem w ciężkim szoku co do działania tego cuda.
Moja Cordi w mieście palli mniej więcej 10.0 L w mieście gazu bez klimy.
W trasie około 8-8.3 L na 100.
Do butli wchodzi mi około 33-34 litry gazu na pustą butle, instalka to BRC Sequent 24 po mieście 90%/10% trasa.
Zawsze tankuje na tej samej stacji Shell. Jak wynika z tego na butli przejeżdżam 320-330 km jednak nie udało mi sie przekroczyć
340 km na jednym zbiorniku.
Gdy zakładałem magnesiki miałem przejechane 55 km z pełnej butli.
I tu Koledzy i koleżanki nie jestem w stanie podważyć twierdzenia o działaniu magnetyzerów
po raz pierwszy nie zmieniając stylu jazdy miejsca tankowania ani żadnego z elementów na stacji paliw dzisiaj gazik skończył mi sie przy licznikowych 376 km
, pomimo tego iż sprzedawca twierdzi, że pełen skutek magnesiki dadzą po około 1600 km
Przy pełnym moim sceptycyzmie licznik raczej sie nie spierdzielił
To tyle z mojego wywodu POZDRAWIAM
P.S W niedziele ruszam nad nasz Bałtyk więc efekty będzie można bardziej upapierzyć !!!