+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Ogólne» Magnetyzery
Nazwa użytkownika:
Hasło:
Strony: 1 ... 5 6 [7]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Magnetyzery  (Przeczytany 53812 razy)
tentato Mężczyzna
Świeżak

« Odpowiedz #90 - Czwartek, 07.09.2006, 15:23:40 - NIEPRZECZYTANA »

Przeczytałem cały wątek i ręce mi opadły....

Proszę tylko o jedno - o wyjaśnienie mi zasady rzekomego działania tego "cudu".
Nie mam na mysli pseudo-naukowego bełkotu, czy "wyjaśnień" sprzedawców.
Chciałbym oparty na podstawach nauki (fizyka , chemia, matma, itd ) opis działania.

Magnesy (stałe - wytwarzajace pole magnetyczne o stałym kierunku) działaja na cząsteczki materii zawierajace zelazo i w związku z tym prędzej poczujecie jak działają na waszą krew (hemoglobina) niż na paliwo w naszych bryczkach :D

Nie dajcie się zwariować !! :)

Dość trucia z mojej strony.

Pozdrawiam : tentato

Tolek '99 AHF 1,9 TDI

... pycha kroczy przed upadkiem ...

punchoo Mężczyzna
Po 40-tce człowiek ma...
Moderator

Samochód: Honda Civic IX 1.8 HB, Renault Megane 2 CC 2.0 16V, YAMAHA Majesty YP400 '11 była Cordoba '97 1.4 AEX

« Odpowiedz #91 - Czwartek, 07.09.2006, 17:11:47 - NIEPRZECZYTANA »

No to na chłopski rozum:

Ma działać: 2+2=4 g=9,71 m/s2

Cordoba 1.4 '97/98 AEX
Nie Jeździj Szybciej, Niż Twój Anioł Stróż Potrafi Latać :satan: - SEAT Cordoba 1.4 '97/98 AEX - HONDA Civic IX 1.8 '14

the_ozyrys Mężczyzna
Administrator

Samochód: Toyota RAV4

« Odpowiedz #92 - Czwartek, 07.09.2006, 17:36:51 - NIEPRZECZYTANA »

Twórcy magnetyzerów wychodzili z takiego czegos jak magnetyzm (->> Wikipedia <<-),
uwazając ze silne pole magnetyczne jest w stanie uporządkowac spin (moment
magnetyczny) cząsteczek dowolnego ciala, nawet pamagnetyka, w zwiazku z czym
posiądzie ono wlasnosci wlasnosci magnetyczne i uporzadkuje dzieki temu swoje
cząsteczki. A uporzadkowane BEDZIE sie lepiej spalac... Problem z tym, ze tego
uporzadkowania nie udalo sie udowodnic...
tentato Mężczyzna
Świeżak

« Odpowiedz #93 - Czwartek, 07.09.2006, 18:18:07 - NIEPRZECZYTANA »

bla ,bla, bla   :czytaj:

prawie jak "lecznicze" wkładki do butów niejakiego Piotrowicza  :) :) :)

Ozzy : Twórcy magnetyzerów wychodzili z takiego czegos jak magnetyzm (->> Wikipedia <<-),
uwazając ze silne pole magnetyczne jest w stanie uporządkowac spin (moment
magnetyczny) cząsteczek dowolnego ciala, nawet pamagnetyka, w zwiazku z czym
posiądzie ono wlasnosci wlasnosci magnetyczne i uporzadkuje dzieki temu swoje
cząsteczki. A uporzadkowane BEDZIE sie lepiej spalac... Problem z tym, ze tego
uporzadkowania nie udalo sie udowodnic...

To by musiały być magnesy na nadprzwodnikach jak w CERN'ie i przewoźna elektrownia do ich zasilania ...

Kupujcie magnetyzery  :los:  !!  

Idę na piwo....

OzzY - dzięki za info :D

Tolek '99 AHF 1,9 TDI

... pycha kroczy przed upadkiem ...

FoRmAt
Gość

« Odpowiedz #94 - Poniedziałek, 20.11.2006, 09:16:29 - NIEPRZECZYTANA »

powiem tak w poprzednik autku opel corsa A zalozylem orginalny za 350 zeta magnetyzer taki wpiany w wąz paliwa idacy do gaznika firmy MAKSOR ale sportowy czerwony..nabralo autko mocy po pewnym czasie i spalanie mi spadlo..ale byl tylko jeden a nie jak teraz sa na allegro  4 magensy i jeden dodatkowo na filtr powietrza..no chyba ze to bylo zludzenie ze autko tak mi jazde poprawilo..ale  :hmm:

majac teraz cordobe..zalozylem te wlasnie z allegro..z magnesami neodymowymi..i to jest lipa..panowie zdjalem to po 6 miesiacach i zadnych rezultatow..oczywiscie jeden i to negatywny..dalem sie nabrac..i ybylo mi 60 zeta w protfelu..teraz tolezy w garazu i przeszkadza  :chytry:
Shizo
Gość

« Odpowiedz #95 - Poniedziałek, 20.11.2006, 15:56:56 - NIEPRZECZYTANA »

a zastawiaał sie kto nad odpowiednim umiejscowieniem tak silnych magnesów? W aucie pełno elektroniki, kabli, stali można nieźle namieszać takim magnetyzerem. Osobiście domowym sposobem zrobiłem takie urządzenie bazujac na zaje..cie mocnych magnesach z twardych dysków i sporo sie namęczyłem żeby mi nie pofrunęły do jakiejs metalowej części! na razie efektów brak - ale przynakjmniej kasy nie wydałem.
punchoo Mężczyzna
Po 40-tce człowiek ma...
Moderator

Samochód: Honda Civic IX 1.8 HB, Renault Megane 2 CC 2.0 16V, YAMAHA Majesty YP400 '11 była Cordoba '97 1.4 AEX

« Odpowiedz #96 - Poniedziałek, 20.11.2006, 17:59:36 - NIEPRZECZYTANA »

Ja wydałem na to wszystko 20PLN z przesyłką.....
Efekt ???
Wydaje mi się , że spalanie po mieście spadło i to znacznie ( ok1,5L/100km ).
Dalej jestem w fazie testów i jeszcze ostatecznego werdyktu - nie wydałem.

Cordoba 1.4 '97/98 AEX
Nie Jeździj Szybciej, Niż Twój Anioł Stróż Potrafi Latać :satan: - SEAT Cordoba 1.4 '97/98 AEX - HONDA Civic IX 1.8 '14

SMERU
Gość

« Odpowiedz #97 - Poniedziałek, 20.11.2006, 18:23:28 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: "punchoo"
spalanie po mieście spadło i to znacznie ( ok1,5L/100km ).

gdyby to okazało się prawdą to zwróciłoby się mi szybciej niź w miesiąc.  :zakrecony:
Proponuję temat przenieść z diesla na ogólny.
furbs
Świeżak

« Odpowiedz #98 - Niedziela, 08.04.2007, 21:06:21 - NIEPRZECZYTANA »

hej

chcialbym odgzac ten temat...

podchodze bardzo sceptycznie do tematu magnetyzerow i innych cudownych wynalazkow z allegro, ale ostania wypowiedz punchoo mnie strasznie zainteresowala...

jak dalsze testy? jak efekty?

od ostatniej Twojej wypowiedzi minelo z pol roku wiec powinienes juz moc sie konktretnie wypowiedziec...

i have a drinking problem... two hands and only one mouth... :-D
punchoo Mężczyzna
Po 40-tce człowiek ma...
Moderator

« Odpowiedz #99 - Niedziela, 08.04.2007, 21:30:25 - NIEPRZECZYTANA »

furbs, Zobaczymy jak się zatankuję pod korek w przyszłym tygodniu !!!

Cordoba 1.4 '97/98 AEX

furbs
Świeżak

« Odpowiedz #100 - Niedziela, 08.04.2007, 21:53:03 - NIEPRZECZYTANA »

punchoo, napisz w takim razie jak reszta, z obiecywanych przez sprzedających, parametrów:

1. praca silnika (równiejsza? cichsza?)
2. nie zmieniły Ci sie wolne obroty? - bo gdzieś czytałem, że komuś obroty po 3 miesiącach używania tego z 900 wzrosły same na ponad 1000 - podobno w skutek oczyszczenia sie układu spalania
3. znikło kopcenie (o ile było) lub motyw dymka przy redukcji?
4. czy robiłeś pomiary na urządzeniu do badania spalin przed założeniem tego cuda?

no i nie mów, że od 5 miesięcy nie zatankowałeś autka do pełna ani razu...  :hmm:

i have a drinking problem... two hands and only one mouth... :-D
the_rahzel
Gość

« Odpowiedz #101 - Poniedziałek, 09.04.2007, 10:09:57 - NIEPRZECZYTANA »

Przylacze sie do tematu....
Moj ojciec jest taxowkazem(jest to dosc istotne bo dzinnie robi ok.350km po miescie i spedza w aucie ok.15godz. weic ma czas na obserwacje silnika PO zalozeniu magnetyzerow - silnik 1.9TDi seat alhambra) i do rzeczy:
Cytat: "furbs"
1. praca silnika (równiejsza? cichsza?)
2. nie zmieniły Ci sie wolne obroty? - bo gdzieś czytałem, że komuś obroty po 3 miesiącach używania tego z 900 wzrosły same na ponad 1000 - podobno w skutek oczyszczenia sie układu spalania
3. znikło kopcenie (o ile było) lub motyw dymka przy redukcji?

Wszystkie w/w "objawy" sa jak najbardziej prawdziwe...Ale trzeba przejechac jakies 2000km w zwyz zeby zobaczyc roznice... Jak juz koledzy pisali wyzej wszystko polega na uporzadkowaniu czasteczek paliwa i powietrza co powoduje dokladniejsze spalanie.... Skutki ----> sa w/w....  :mrgreen:

PS.Koszt magnetyzerow do silnika 1.9TDi wyniusl 55zl + przesylka...
wizz
Gość

« Odpowiedz #102 - Wtorek, 10.04.2007, 11:14:42 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: "the_rahzel"
Jak juz koledzy pisali wyzej wszystko polega na uporzadkowaniu czasteczek paliwa i powietrza co powoduje dokladniejsze spalanie...

Raczysz chyba żartować. Żeby proces, o którym piszesz, miał szansę zajść, to magnesy musiałyby ważyć więcej niż auto...

Nie ma to jak autosugestia. :?
miczigen Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Cordoba 1.4 75KM 2004 Fresc BBY + LPG

« Odpowiedz #103 - Środa, 23.07.2008, 20:16:13 - NIEPRZECZYTANA »

Odgrzewam kotlecika.

Zawsze byłem sceptykiem co do takich wynalazków o jakich wątek.
Kilka dni temu moja dobra znajoma zażyczyła sobie żebym poszukał w sieci opinii o magnetyzerach i ewentualnie zakupił na Allegro jeżeli opinie będą pozytywne.
Więc mój pierwszy cel to Allegro i komentarze nabywców.
Znalazłem więc http://www.allegro.pl/show_user.php?uid=6006849
Oferta brzmi "brak efektów zwrot gotówki" postanowiłem więc sprawdzić czy w ogóle takie zwroty miały miejsce i jak mniej więcej % to wygląda.
Z około 3500 zadowolonych nabywców było kilka może kilkanaście osób, którym z powodu braku efektów zwrócono forsę, natomiast nie zadowolonych jest stosunkowo niewiele. 
Koszt zestawu to 59 zł + 8 wysyłka - pomyślałem czemu nie przecież to nie moja forsa.
Zdecydowała się na zakup dwóch zestawów, twierdząc że drugi jest dla kogoś kto jej ten pomysł podsunął.
Przesyłka dotarła błyskawicznie.

Okazało sie, że to ja dostałem ten drugi komplecik  :ok:  pewnie dlatego że pomagam w wielu sprawach związanych z jej autkiem. 

Zamontowałem komplet w koleżanki Corsie 1,2 LPG z  2004 i w swoim aucie tego samego dnia.

Nie wiem czy dopadł mnie efekt Placebo ale jestem w ciężkim szoku co do działania tego cuda.

Moja Cordi w mieście palli mniej więcej 10.0 L w mieście gazu bez klimy.
W trasie około 8-8.3 L na 100.
Do butli wchodzi mi około 33-34 litry gazu na pustą butle, instalka to BRC Sequent 24 po mieście  90%/10% trasa.
Zawsze tankuje na tej samej stacji Shell. Jak wynika z tego na butli przejeżdżam 320-330 km jednak nie udało mi sie przekroczyć 
340 km na jednym zbiorniku.

Gdy zakładałem magnesiki miałem przejechane 55 km z pełnej butli.

I tu Koledzy i  koleżanki nie jestem w stanie podważyć twierdzenia o działaniu magnetyzerów  :ok:  po raz pierwszy nie zmieniając stylu jazdy miejsca tankowania ani żadnego z elementów na stacji paliw dzisiaj gazik skończył mi sie przy licznikowych 376 km  :drunk:  , pomimo tego iż sprzedawca twierdzi, że pełen skutek magnesiki dadzą po około 1600 km  :!:

Przy pełnym moim sceptycyzmie licznik raczej sie nie spierdzielił  :!: 

To tyle z mojego wywodu   POZDRAWIAM

P.S  W niedziele ruszam nad nasz Bałtyk więc efekty będzie można bardziej upapierzyć !!!

Strony: 1 ... 5 6 [7]   Do góry
  Drukuj  

+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Ogólne» Magnetyzery
Skocz do: