Internetowy Klub Seata
Techniczne
»
Ogólne
»
Niepolecane warsztaty
Nazwa użytkownika:
1 Godzina
1 Dzień
1 Tydzień
1 Miesiąc
Zawsze
Hasło:
Strona główna
Zaloguj się
Strony:
1
2
[
3
]
4
5
6
Do dołu
Drukuj
Autor
Wątek: Niepolecane warsztaty (Przeczytany 93428 razy)
polin 3
Gość
Odp: Niepolecane warsztaty
«
Odpowiedz #30 -
Poniedziałek, 08.10.2007, 19:58:30 -
NIEPRZECZYTANA
»
SZYMCZYK w-wa na Połczyńskiej przesiadł sie na KIA, zmienił ludzi partaczą prawie wszystko, a za to zdzierają. Po przeglądzie wnętrze wysmarowane smarem, często na podnośniku rysują błotniki. Uciekam z przeglądami do NORAUTO n aTargówku
PawcioW
Gość
«
Odpowiedz #31 -
Wtorek, 09.10.2007, 08:07:40 -
NIEPRZECZYTANA
»
no to nie pozostaje mi nic innego jak dopisać AutoDoktor Serwis przy ul. Jagiellońskiej 69
trzy podejścia i trzy odbicia od sciany
albo nie potrafią podać szacunkowych cen (robocizny + cześci) podkreslam szacunkowych
albo w przypadku próby wyymiany płynu hamulcowego odsyłaja do Seata zebym dowiedział sie jaki to.
albo w celu podpięcia osłony pod silnikiem odesłali mnie do Seata po "spinki"
prawde powiedziawszy nie po to jade do serwisu żeby jeszcze czesci szukać
piorunek
Gość
«
Odpowiedz #32 -
Poniedziałek, 11.02.2008, 22:15:55 -
NIEPRZECZYTANA
»
Nie wiem czy to jest odpowiednie miejsce do tego, ale mam nadzieje jak ktoś mądrzejszy i z mocą uzna, że to dobry nowy temat to na pewno będzie mógł przenieść i umieścić jako temat.
A dokładniej temat ma dotyczyć stacji diagnostycznych( tych dobrych i tych złych ). Oto moja historia
hehehe
W tamtym tygodniu pojechałem na przegląd mojej ibizki do stacji diagnostycznej volvo tuż przy budynku TVP w Warszawie na ulicy Garażowej. Ibizka nie przeszła przegląd z powodu luzu wachacza i drążka kierowniczego oba lewej strony. Dzisiaj odebrałem moją furke z warsztatu i od razu pojechałem na przegląd do tej samem stacji, ponieważ będę musiał zapłacić tylko 21zł za przegląd. Diagnosta rozpoznał samochód i zaczął przeglądać naprawione rzeczy... Tutaj nagle mówi, ze luz końcówki drążka kierowniczego i pokazuje mi go, schylam się pod samochód, żeby zobaczyć ( owy luz ) i co widzę ? NIC ! końcówka drążka kierowniczego sztywnie siedzi jak i cały drążek ( nic nie puka, nic nie stuka ) Wszystko OK ! mówie. Próbuje wmówić mi że sie macha itd.... , ale nic takiego nie ma miejsca. W tygodniu jadę do innej stacji diagnostycznej żeby sprawdzili i jak samochód przejdzie pozytywnie przegląd pojadę do tych ORMOWCÓW i powiem co sądzę o ich fachowości. Może wiecie czy istnieje sposób na złożenie zażalenia na daną stacje diagnostyczną ? Normalnie nie podaruje im tego...
«
Ostatnia zmiana: Poniedziałek, 11.02.2008, 22:17:55 wysłane przez piorunek
»
hahaha
Użytkownik
Samochód: Cordoba, 2001, 1,9Tdi 110Km
«
Odpowiedz #33 -
Środa, 13.02.2008, 17:08:23 -
NIEPRZECZYTANA
»
Warsztat pod Krakowem w miejscowosći Liszki. Właśćicel nazywa się Janusz. Dokładnych danych nie mam. Może i jest tani ale na nowszych silnikach się nie zna. Od tego długi czas naprawy.
«
Ostatnia zmiana: Piątek, 21.03.2008, 19:42:04 wysłane przez hahaha
»
masa997
Świeżak
«
Odpowiedz #34 -
Czwartek, 20.03.2008, 09:39:20 -
NIEPRZECZYTANA
»
Nie polecam serwisu Dakol w Dębicy, goście się nie znają na robocie, źle założyli rozrząd do mojej cordi.
SEAT CORDOBA GT 1,9 Tdi 1998r, 5d
Śmielu
Użytkownik
Samochód: Cordoba '97, 1.4 AEX
«
Odpowiedz #35 -
Wtorek, 25.03.2008, 22:27:05 -
NIEPRZECZYTANA
»
odradzam Norauto z Łodzi przy Carefourze na wylocie z Łodzi w stronę Katowic/Częstochowy (Rzgowska/Kolumny)
parę dni temu wlali mi 4l oleju do silnika a powinno być 3,5l, interwencja w tej sprawie nic nie dała, ponadto założony filtr oleju nie od tego silnika
Widocznie nie chciało im sie zajrzeć w katalogi nawet... ( niestety mnie przy tym nie było
, kto inny pojechał autem na wymianę)
ostatnimi czasy jakoś spaliło sie auto z ich winy o czym poinformował mnie kumpel po tym jak już wymieniłem u nich olej
banda partaczy nic więcej ......
«
Ostatnia zmiana: Czwartek, 27.03.2008, 20:07:48 wysłane przez Śmielu
»
Cordoba 1.4 AEX '97 60KM
dugi
Użytkownik
Samochód: Ibiza 1.4 AKV 98r.
«
Odpowiedz #36 -
Czwartek, 24.04.2008, 17:50:21 -
NIEPRZECZYTANA
»
Chciałbym opisać moją historię z serwisem
"Auto Bartnik"
w Poznaniu na ul. Kurlandzkiej 10 specjalizującego się (jak twierdzą) w naprawach Seatów.
Pierwszego dnia pojechałem na diagnostykę komputerową i komp wywalił błąd przepustnicy - za wysokie obroty na biegu jałowym. Pan mechanik powiedział że to tylko kwestia adaptacji i może zrobić to jutro za 80 PLN. No to ok, robimy! Podjechałem dziś autem, zostawiłem je i czekałem na telefon kiedy auto będzie do odbioru. W końcu zadzwonili i okazało się że z 80 złotych zrobiło się 250!!! Nieźle, nie? Ktoś umawia się z wami na 8 dych a każe płacić 250. Zdziwiłem się niemiłosiernie skąd taka kwota i okazało się, że: oprócz adaptacji trzeba jeszcze wyczyścić przepustnicę (nie było o tym mowy wcześniej i za to kolejne 80 złotych, poza tym padł jeszcze czujnik temperatury za który wraz z wymianą zażyczyli sobie 90 złotych!!! Szlag mnie jaśnisty w tym momencie trafił! Nikt nie mówił o takich kosztach to raz, a dwa panowie nie zadzwonili z pytaniem czy mają robić mimo że koszt przekracza znacznie umówiona kwotę tylko po prostu wzięli się za robotę a mi oznajmili tylko ile to będzie kosztować... Na szczęście zrobili wszystko ok - a przynajmniej tak to wygląda.
Niemniej chciałbym
ostrzec
Was przed serwisem
Auto Bartnik
w Poznaniu na ul. Kurlandzkiej 10 przed ich w moim odczuciu niepohamowaną chęcią zysku (to już dało się wyczuć 1 dnia kiedy pan zasugerował że nie ma sensu robić samej diagnostyki tylko od razu trzeba auto do naprawy zostawić) i bardzo niskim poziomem obsługi (nie oceniam usługi!) klienta!!! Panowie zatrzymali sie w poprzedniej epoce chyba jeśli chodzi o ich podejście do klienta! Ja tam już więcej nie pojadę!
PS. Po ożywionej wymianie zdań z Panami mechanikami zapłaciłem 200 złotych.
PS.2 Czujnik na allegro kosztuje z przesyłką jakieś 30 PLN... Wnioski wyciągnijcie sami:)
«
Ostatnia zmiana: Czwartek, 24.04.2008, 23:24:52 wysłane przez dugi
»
KKKKris
Użytkownik
Samochód: Leon '04 ASZ, Grand Vitara 2007 DDiS
«
Odpowiedz #37 -
Czwartek, 24.04.2008, 18:49:25 -
NIEPRZECZYTANA
»
Nie miałem jeszcze takiego numeru, ale ciekawy jestem jak wyglądałaby rozmowa na ten temat u rzecznika praw konsumenta.
kasia_lukas
Użytkownik
Samochód: Peugeot 206 '01, 2.0 HDI; była Ibiza 1.4 '00
«
Odpowiedz #38 -
Wtorek, 29.04.2008, 23:12:39 -
NIEPRZECZYTANA
»
Podobną sytuację jak dugi mialem na Kniaziewicza we Wrocławiu
Może poza tym, że obsluga klienta nie była najgorsza
Oktan
Użytkownik
Samochód: była Cordoba 1.4 ABD, jest megane '02 1.9 dci
«
Odpowiedz #39 -
Sobota, 03.05.2008, 07:48:55 -
NIEPRZECZYTANA
»
ja na kniazia we Wrocławiu bylem 2 razy and 2 razy niestety wolne terminy nie pozwoliły tym mechaniką zająć się moją bryczką aczkolwiek za każdym razem dostałem takie namiary na inne warsztaty gdzie mi to zrobili prawie od ręki i za przyzwoitą cenę.
ps. raz udało się zaoszczędzić 200zl dzięki nim.
Broda79
Użytkownik
Samochód: Cordoba '97 1.4
«
Odpowiedz #40 -
Środa, 09.07.2008, 11:20:37 -
NIEPRZECZYTANA
»
To ja się poprawiam i pisze0, że nie polecam a nawet nie radzę jechać do Pana Paździorka w Mikołowie - to elektryk. Jeśli chodzi o wrsztat to Kasprowski na ul Rybnickiej tez w Mikołowie. Drogi że hej...
Orange Piter's Club...
RPM-Club.pl - zapraszam na forum.
06.09.2008 - Matrix
Infra
Gość
«
Odpowiedz #41 -
Środa, 09.07.2008, 11:45:54 -
NIEPRZECZYTANA
»
nie wiem jak sie ta pierdoła nazywa ale na ulicy Tetmajera w Ząbkach urzeduje najgorsze elektryk swiata O_o
wymienil mi kable, wzial 300 zeta. Po 4 miechac padla cala elektryka okazalo sie ze wysypaly sie wlasnie te nowki sztuki kable jak sie okazalo z Hong Kongu warte 30 zeta.. Smiech na sali i zgrzytanie zebow.
Wojtach
Użytkownik
Samochód: była Cordoba '00, 1.6 ALM Jest: Astra G 2003 1,7 DTI
«
Odpowiedz #42 -
Poniedziałek, 14.07.2008, 15:01:18 -
NIEPRZECZYTANA
»
Zgierz, ul. Łęczycka 82, bardzo mała wiedza w zakresie przynajmniej Setów, ceny mają kosmiczne. Telefonicznie umawia sie na 250,a na miejscu krzyczy 300 zł puFFF
hudy85
Użytkownik
Samochód: SEAT IBIZA 1.9 ASV 2000r
«
Odpowiedz #43 -
Piątek, 26.09.2008, 20:04:34 -
NIEPRZECZYTANA
»
odradzam wszystkim SERWIS SEATA w Kędzierzynie-Koźlu przy ulicy Koszykowej...
...miała być naprawa złącza diagnostycznego - za zdanie "fachowca" "radio robi zakłócenia" zapłaciłem 220zl ,polecając przy okazji diagnozowanie samochodu u nich ,bo "tylko tak się da" bez naprawy sterownika.
od tamtej pory zacina się także stacyjka...
«
Ostatnia zmiana: Piątek, 26.09.2008, 20:15:39 wysłane przez hudy85
»
zadra
bo ja zla kobieta jestem,ale dobry czlowiek..
Świeżak
Samochód: seat altea 2.0 TDI 2004
«
Odpowiedz #44 -
Piątek, 17.10.2008, 19:18:35 -
NIEPRZECZYTANA
»
niepolecanych serwisow/warsztatow c.d - jakos nie moge przekonac sie do Auto Kalinki w Elblagu. Przemilczam opryskliwa i niesympatyczna (w wiekszosci) obsluge ktora nie zwykla porozumiewac sie za pomoca innych form wypowiedzi niz ,,mentorski monolog". Najlepsze jest to ze w trakcie przegladu na 90 tys km NIE wymienili mi paska rozrzadu (auto wtedy bylo jeszcze na gwarancji) co wyszlo na jaw dopiero przy przegladzie z okazji 165 tys km. Na szczescie nic sie nie stalo,ale jesli Wam sie ze uslyszalam slowo wyjasnienia czy przeprosiny to sie mylicie. Probowali wmowic mi,ze to moja wina
ciekawa teoria..
Jesli nie podoba Ci sie moj styl jazdy,to zejdz z chodnika...
Strony:
1
2
[
3
]
4
5
6
Do góry
Drukuj
Internetowy Klub Seata