Strony: 1 2 [3] 4 5 ... 9   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Amortyzatory - które lepsze?  (Przeczytany 102889 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Fifker
Gość

« Odpowiedz #30 - Czwartek, 09.10.2008, 19:22:15 - NIEPRZECZYTANA »

Odgrzeje kotleta. W niedalekiej przyszłości chcę wymienić amortyzatory. Napiszcie jakie byłby najlepsze do mojej Ibi. Jaka firma itp. Chcę wymienić wszystkie cztery. PZDR
Dagon Mężczyzna
Off Road
Użytkownik

Samochód: Gwiazda 3.0 + poszukiwany GR

« Odpowiedz #31 - Czwartek, 09.10.2008, 19:29:58 - NIEPRZECZYTANA »

Ja bym polecal Kayabe, mam je w seacie i na nie narzekam no ewentualnie monroe, ale niech jeszcze sie "szpece" wypowiedza

E-300 Edition By Rico In Progress
Cordi By Dagon
Fifker
Gość

« Odpowiedz #32 - Czwartek, 09.10.2008, 19:32:13 - NIEPRZECZYTANA »

hmmm... dzieki DAGON.

a czy przy wymianie amorkow musialbym wymieniac sprezyny - bo chcialbym zachowac sztywnosc zawieszenia
Dagon Mężczyzna
Off Road
Użytkownik

« Odpowiedz #33 - Czwartek, 09.10.2008, 19:33:50 - NIEPRZECZYTANA »

no to juz zalezy w jakim one sa stanie, bo jezeli sa "dobre" to nie ma sensu ich wymieniac

Cordi By Dagon
daniels81
Gość

« Odpowiedz #34 - Czwartek, 09.10.2008, 19:54:42 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: Dagon89
no to juz zalezy w jakim one sa stanie, bo jezeli sa "dobre" to nie ma sensu ich wymieniac
to jak już koledze doradzasz to powiedz mu żeby się garnoł na rolki i szarpaki w stacji diagnostycznej co by mu sprawność amorów sprawdzili, potem musisz sobie zdecygować czy chcesz gazowe czy olejowe amory a na końcu firma- atu jest duże pole do działania w zależności od pojemności portfela ;)
Fifker
Gość

« Odpowiedz #35 - Czwartek, 09.10.2008, 19:58:32 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: Dagon89
to jak już koledze doradzasz to powiedz mu żeby się garnoł na rolki i szarpaki w stacji diagnostycznej co by mu sprawność amorów sprawdzili, potem musisz sobie zdecygować czy chcesz gazowe czy olejowe amory a na końcu firma- atu jest duże pole do działania w zależności od pojemności portfela ;)

no tak co do ceny to w miare rozsądnie wiadomo. A ktore wlasnie lepsze ? Gazowe czy olejowe ?
Dagon Mężczyzna
Off Road
Użytkownik

« Odpowiedz #36 - Czwartek, 09.10.2008, 20:00:46 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: daniels
to jak już koledze doradzasz to powiedz mu żeby się garnoł na rolki i szarpaki w stacji diagnostycznej co by mu sprawność amorów sprawdzili
czytajac jego posta stwierdzilem ze ma juz amorki na wykonczeniu, zreszta chcial zeby mu podac jakie amorki polecamy

Cordi By Dagon
raby Mężczyzna
Klubowicz
Moderator

Samochód: Leon Cupra 4 2002 1.9 ARL+++ 240KM/460Nm

« Odpowiedz #37 - Czwartek, 09.10.2008, 20:27:09 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: Fifker
A ktore wlasnie lepsze ? Gazowe czy olejowe ?
to juz zalezy dla kogo...
i jak jezdzi...

dla mnie lepsze gazowe
dla mojego ojca olejowe

>>> Sprzedam <<< >>> Ibiza <<< >>> Foka <<< >>> Leon <<<
?Proste są dla szybkich samochodów a zakręty dla szybkich kierowców"
KYS Mężczyzna
~ KYS ~ ?
Moderator

Samochód: był -> Seat Ibiza TDI (6L)

« Odpowiedz #38 - Czwartek, 09.10.2008, 20:43:35 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: Fifker
Gazowe czy olejowe ?
Rozumiem, że to taki skrót myślowy i zdajesz sobie sprawę, że nie ma amortyzatorów gazowych?
Są olejowe, lub gazowo-olejowe...

:tazior:   ASZ + FJW = TDI  :los:
Dagon Mężczyzna
Off Road
Użytkownik

« Odpowiedz #39 - Czwartek, 28.05.2009, 12:11:40 - NIEPRZECZYTANA »

Troche odkopie temacik, otoz kolega zlecil mi wymiane amorkow w audi a3, bo polecialy mu przednie amortyzatory
problem polega na tym ze ma zamontowany caly kit Low Tec-a, zawieszenie jest gwintowane i mamy problem poniewaz nie mozemy znalezc zadnego przedstawiciela low tec-a w polsce, czy mozna zastosowac taka podmianke ze zostawic tyl na gwintowanych amortyzatorach a z przodu dac poprostu sportowe amorki o skroconym skoku + nizsze springi, czy nie bedzie to ujemnie wplywalo na zachowanie samochodu na drodze?
moze podsuniecie jakies rozwiazanie?

Cordi By Dagon
JarekF Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: (są) 2x A4 B5 '97 - AGR, (były) Ibiza GT '99 - AFN, Cordoba SX '97 - AEE

« Odpowiedz #40 - Czwartek, 28.05.2009, 12:55:00 - NIEPRZECZYTANA »

Dagon, ja mam w sumie taką samą sytuację u siebie teraz. Z przodu gwint koni a z tyłu jakieś (nawet nie wiem jakiej firmy  ;D  ) sportowe amorki ze sprężynami ... Jak na dwa dni jeżdżenia nie czuję, żeby coś nie grało. Wydajność przód 84%, tył 74% ... Auto fajnie się prowadzi, a co najlepsze to poprawiło się o wiele hamowanie (wcześniej miałem pękniętą sprężynę i jedno koło w sumie nie pracowało) ...
Wg mnie nie powinno być żadnych przeszkód w "modyfikacjach" Twojego typu  ;)
« Ostatnia zmiana: Czwartek, 28.05.2009, 12:57:09 wysłane przez JarekF » Zapisane
kkolumb85 Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Ibiza '96, 1.9 D

« Odpowiedz #41 - Sobota, 29.08.2009, 20:51:42 - NIEPRZECZYTANA »

Witam,
podobnie jak poprzedników czeka mnie wymiana tylnych amortyzatorów w ibizie 1,9d zależy mi raczej na wyższym i sztywnym zawieszeniu. Czytając poprzednie posty wszyscy chwalą Kayabe na innym forum czytałem że dobre są jeszcze Bilsteiny. Dowiadywałem się o cenę Monroe to 135zł za sztukę. Czytałem jeszcze że przy wymianie trzeba dokupić odboje oraz osłonki bo raczej wątpię żeby to było w cenie.  :-\ Co sądzicie o Monroe??  :-\
efmk Mężczyzna
Master Of Silence
Użytkownik

Samochód: była: Ibiza FL - 1.4 MPI [Power]

« Odpowiedz #42 - Sobota, 29.08.2009, 21:53:54 - NIEPRZECZYTANA »

ja mam KYB i tak jak mówisz - z całym pakiecikiem zakupiłem, u naszego usera Leemarvina. Chwalę sobie bardzo, a Lee szybko i profesjonalnie wszystkim się zajął :-)

Samochód: Seat Cordoba '97 1.4 AEX

« Odpowiedz #43 - Niedziela, 30.08.2009, 02:18:15 - NIEPRZECZYTANA »

Tez polecam.Nie zebym robił reklame ale pogadaj z Lee ja tez jestem zadowolony z zakupu u niego.

Pozdro600

"Odważni nie żyją wiecznie.Ostrożni nie żyją w ogóle"
kriss Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Fiat 4X4 2004

« Odpowiedz #44 - Niedziela, 30.08.2009, 11:19:50 - NIEPRZECZYTANA »

Monroe jest dobra firmą ale to zalezy od twoich finansow jakie chcesz amorki ja mam warsztat samoch i niemialem nigdy problemow ani z KYB`ą ani SACHS i MONROE tez nie jak kupisz jakies chiny to moze byc lipa popatrz na ceny i pamietaj zeby kupic odboje+oslony bo jak twoje beda zniszczone to odrazu tracisz gwarancje bo sie piach dostanie do uszczelniaczy. Pozdro
Strony: 1 2 [3] 4 5 ... 9   Do góry
  Drukuj  

+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Zawieszenie, układ hamulcowy i kierowniczy» Amortyzatory - które lepsze?
Skocz do: