Strony: 1 2 [3] 4 5 ... 15   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Głośniki, zabudowy, wygłuszenie - montaż/problemy/dylematy  (Przeczytany 150799 razy)
Leemarvin Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Cordoba '99, 1.4 AEX + Gofer BMN

« Odpowiedz #30 - Poniedziałek, 23.06.2008, 23:18:00 - NIEPRZECZYTANA »

Hmm, system przedni masz dobry, suba również kupiłeś ciekawego, więc moja propozycja to coś z Xeteca, na przykład 4g-600, ewentualnie 4g-300.
Równie dobrze możesz poszukac Jr-dimension, przyjemny piecyk, poradzi sobie z przodem i subem.
Pod suba tak minimum te 150-180 watów w rmsie, więcej oczywiście nie zaszkodzi, jeśli bedzie ustawione z głową, bo to nie moc niszczy głośniki, tylko przesterowania.
Coś z Audisona równie dobrze też by grało, jednak trochę mulaste sa podobno te piece. Ja słyszałem Srxa i w porównaniu do mojego HXA 400 to lipa totalna, taki plastikowy wynalazek, ale są ciekawe serie Audisona.
Na Twoim miejscu zastanowiłbym się nad Jr-Dimension 4300, bardzo miły i muzykalny wzmacniacz.
Oczywście to są wszytsko 4 kanałowe klocki, bo taki Ci potrzeba, dwa kanały pod przód, dwa w mostku pod subwoofer.
Też nie napisałeś, czego oczekujesz od subwoofera, czy ma być uzupełnieniem przedniego systemu i delikatnie zaznaczać swoją obecność, czy też ma ruszać lusterkiem wstecznym i robić ćisnienie, ale wtedy to nie IT, a napewno nie 8 cali:)

Nowe części do Seat`a i innych aut, tel. 500-48-10-10
skiba Mężczyzna
Klubowicz

Samochód: Leon

« Odpowiedz #31 - Wtorek, 24.06.2008, 21:09:58 - NIEPRZECZYTANA »

cisnienie w aucie to mi malzonka podnosi ;D chcialbym mieciutki fajny basik a nie wyciskacza lez,nic ordynarnego co powoduje palpitacje serca,ma naglasniac moje auto a nie okolice,choc w razie potrzeby... ;) sprawdzilem sobie wlasnie te piece co mi kolega podpowiedzial...ho ho ho-a cos dla zwyklych smiertelnikow...w trzy cyfrowej kwocie...Co to jest za firma Carpower?ceny nawet przystepne..
« Ostatnia zmiana: Wtorek, 24.06.2008, 23:25:33 wysłane przez skiba » Zapisane

rodzimy się goli,mokrzy,głodni i wściekli...a to dopiero początek...
daniels81
Gość

« Odpowiedz #32 - Środa, 25.06.2008, 07:20:24 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: skiba
cisnienie w aucie to mi malzonka podnosi ;D
hehe dobre :rotfl:
Co to jest za firma Carpower?ceny nawet przystepne..
dobra firma- w dobre cenie możesz kupic cos naprawde konkretnego...
Leemarvin Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Cordoba '99, 1.4 AEX + Gofer BMN

« Odpowiedz #33 - Środa, 25.06.2008, 09:06:09 - NIEPRZECZYTANA »

Carpower to typowa mocówka do łojenia, a te które ja podałem jak najbardziej zamykają się w 3 cyfrach, nawet w okolicy 500-600zł, w używce oczywiście. Jeśli chcesz nowy, to może być gorzej.
Tu masz porządny klocek, od sprawdzonego gościa, więc możesz pobawić się w licytację.
http://www.allegro.pl/item384345381__xetec_xi_240_4_idealny_stan_.html
Helixa spokojnie wyrwiesz za 500zł na allegro. Zagrają znacznie lepiej niż Carpower.
Ewentualnie coś z DLS:
http://www.allegro.pl/item389349171_dls_ca_40_uzywany_stan_bardzo_dobry_warszawa_od_ss.html
« Ostatnia zmiana: Środa, 25.06.2008, 09:40:07 wysłane przez Leemarvin » Zapisane

Nowe części do Seat`a i innych aut, tel. 500-48-10-10
skiba Mężczyzna
Klubowicz

« Odpowiedz #34 - Środa, 25.06.2008, 21:35:17 - NIEPRZECZYTANA »

dzieki za namiary.wiesz ze tego xeteca ogladalem nawet wczoraj...nie spieszy mi w sumie,moze cos sie trafi

abdul
Klubowicz
Użytkownik

« Odpowiedz #35 - Czwartek, 26.06.2008, 18:17:09 - NIEPRZECZYTANA »

Lee jeszcze niedawno chwaliłeś Carpowera Tomiego  :P  no ale marki które wymieniłeś oczywiście coś innego już prezentują. No ale monacor (Carpower) ma więcej niż jedną linię wzmaków.

Gdybyś skiba jednak chciał coś z tej marki to wal na prv. Po reklamie Lee pewnie już nie chcesz, mi zależeć też nie zależy bo jak komuś załatwiam to po kosztach + na piwo ;) ale na wszelki wypadek wiesz gdzie uderzyć  8)

Ja od siebie dodam, że miałem kiedyś philipsa z serii DAP i niewiele odbiegał od Helixa HXA40 jakiego teraz mam a zdrową używkę kupisz już za 250pln (Ta seria była robiona na jednej lini chyba z Vką Alpinki)

Na co dzień Mazda6 2.0 LF, w weekendy RDR Full Team, kiedyś Cordoba SX 1.6 AFT
skiba Mężczyzna
Klubowicz

« Odpowiedz #36 - Piątek, 27.06.2008, 19:53:58 - NIEPRZECZYTANA »

dzieki serdeczne,dobrze wiedziec,jak juz zdecyduje sie czy 2 kanaly czy 4 to sie odezwe.P.S warto http://www.allegro.pl/item386775668_wzmacniacz_u_dimension_glow2075_moc_2x75rms.html

Napisano: Czwartek, 26.06.2008, 21:12:06

glosnik w drodze,dostawcy skrzyni szukam pieca tez a w miedzyczasie kolejny dylemat-w tylnej polce mam wyciete dziury i wlozone tam Kenwoody 6:9,co z nimi-zostawic je podpiete pod samo radio czy wrecz odpiac a pozwolic grac tylko przedniemu zestawowi i skrzyni,co radzicie?

Rene Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Skoda Octavia II 2.0 FSi

« Odpowiedz #37 - Piątek, 27.06.2008, 20:00:14 - NIEPRZECZYTANA »

czy wrecz odpiac a pozwolic grac tylko przedniemu zestawowi i skrzyni
zdecydowanie tak
dostawcy skrzyni szukam
szukaj na alledrogo, kupiłem ponad rok temu na allegro ładnie zrobioną skrzynię 45L z bassreflexem chyba za 70 zł.

Skoda Octavia II 2.0 FSi Elegance

raby Mężczyzna
Klubowicz
Moderator

Samochód: Leon Cupra 4 2002 1.9 ARL+++ 240KM/460Nm

« Odpowiedz #38 - Piątek, 27.06.2008, 20:10:34 - NIEPRZECZYTANA »

tylnej polce mam wyciete dziury i wlozone tam Kenwoody 6:9,co z nimi-zostawic je podpiete pod samo radio czy wrecz odpiac a pozwolic grac tylko przedniemu zestawowi i skrzyni,co radzicie?
na razie zostawic do czasu podpiecia wszystkiego a pozniej troche sciszyc i zostawic pod samym radiem - moze Ci sie spodoba takie rozwiazanie

>>> Sprzedam <<< >>> Ibiza <<< >>> Foka <<< >>> Leon <<<
?Proste są dla szybkich samochodów a zakręty dla szybkich kierowców"
skiba Mężczyzna
Klubowicz

« Odpowiedz #39 - Piątek, 27.06.2008, 20:18:53 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: Rene
szukaj na alledrogo, kupiłem ponad rok temu na allegro ładnie zrobioną skrzynię 45L z bassreflexem chyba za 70 zł.
,a miales to przeliczane w jakis sposob do glosnika?bo ja rozbierznosc cenowa mam od 90 pln do 350!!

Napisano: Piątek, 27.06.2008, 21:16:28

Cytat: raby
na razie zostawic do czasu podpiecia wszystkiego a pozniej troche sciszyc i zostawic pod samym radiem - moze Ci sie spodoba takie rozwiazanie
i tak chyba zrobie,te glosniki maja 7 lat wiec i tak do czegos lepszego jak zamaskowanie dziur juz sie nie nadaja

Rene Mężczyzna
Użytkownik

« Odpowiedz #40 - Piątek, 27.06.2008, 20:24:32 - NIEPRZECZYTANA »

,a miales to przeliczane w jakis sposob do glosnika?bo ja rozbierznosc cenowa mam od 90 pln do 350!!
pogoogluj, są w necie programy do obliczania objętości skrzyni i długości bassreflexu w zależności jak chcesz zestroić całość. Ja do tej skrzyni musiałem znacznie przedłużyć kanał bassreflexu bo był bardzo krótki.
Ja używałem programu WinISD.
« Ostatnia zmiana: Piątek, 27.06.2008, 20:27:19 wysłane przez Rene » Zapisane

skiba Mężczyzna
Klubowicz

« Odpowiedz #41 - Piątek, 27.06.2008, 20:26:36 - NIEPRZECZYTANA »

szukalem i albo jestem antytalent albo nie wiem....jakbys mial lub ktokolwiek linka do obliczen bede bardzo wdzieczny

Rene Mężczyzna
Użytkownik

« Odpowiedz #42 - Piątek, 27.06.2008, 20:28:13 - NIEPRZECZYTANA »

proszę: http://www.linearteam.dk/default.aspx?download=winisd

a tu jakiś poradnik do WinIsd: http://felektr.katalogi.pl/__Poradnik_WinISD_-_Projektowanie_Obud%C3%B3w_G%C5%82o%C5%9Bnikowych__-t6245.html

skiba Mężczyzna
Klubowicz

« Odpowiedz #43 - Piątek, 27.06.2008, 20:35:47 - NIEPRZECZYTANA »

dzieki,zobacze co sie da zrobic z tym

Napisano: Piątek, 27.06.2008, 21:30:42

za wysokie progi jak dla mnie,jak wspominalem jestem laikiem wiec...

Rene Mężczyzna
Użytkownik

« Odpowiedz #44 - Piątek, 27.06.2008, 20:38:59 - NIEPRZECZYTANA »

jaki głośnik kupiłeś bo nie mogę znaleźć?

Strony: 1 2 [3] 4 5 ... 15   Do góry
  Drukuj  

+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Elektryka» Car Audio» Głośniki, zabudowy, wygłuszenie - montaż/problemy/dylematy
Skocz do: