Strony: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 15   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Głośniki, zabudowy, wygłuszenie - montaż/problemy/dylematy  (Przeczytany 150784 razy)
skiba Mężczyzna
Klubowicz

Samochód: Leon

« Odpowiedz #60 - Sobota, 28.06.2008, 10:26:02 - NIEPRZECZYTANA »

wnioskuje ze do ww wystarczy kolanko plus nastepne 12 cm i bedzie ok...?

rodzimy się goli,mokrzy,głodni i wściekli...a to dopiero początek...
Rene Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Skoda Octavia II 2.0 FSi

« Odpowiedz #61 - Sobota, 28.06.2008, 10:32:59 - NIEPRZECZYTANA »

skrzynia ma na dole 30 cm głębokości, więc dodatkowe 12 cm powinno podejść bez kolanka

Skoda Octavia II 2.0 FSi Elegance

skiba Mężczyzna
Klubowicz

« Odpowiedz #62 - Sobota, 28.06.2008, 10:38:19 - NIEPRZECZYTANA »

kumam,bede mial tego goscia na oku,jak sie nie dogadam z tym co zaczalem juz rozmowe a cos mnie olewa ostatnio to sprobuje z tym,jeszcze raz wielkie dzieki za wszystko

Leemarvin Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Cordoba '99, 1.4 AEX + Gofer BMN

« Odpowiedz #63 - Sobota, 28.06.2008, 15:32:21 - NIEPRZECZYTANA »

A może samemu warto zrobić taką skrzynkę?
Co w tym trudnego? Ja zrobiłem do bagażnika Cordoby, idealnie dopasowana, z wycięciami itd, pod dwa głośniki 10", wygłuszona wełną, z porządnymi przyłączami Sinus Live i kablami 2x6qmm AIV, a nie jakieś popierdółki z allegro z elementów kupionych za 2,50 na giełdzie elektronicznej.
Czym ta skrzynka jest wytłumiona? Gąbką pod panele podłogowe, przecież to żart.
Głośnik będzie przykręcony do mdf-u wkrętami? Dwa razy wykręcisz głosnik i mdf będzie rozwarstwiony. Żadnego podfrezowania pod głośnik, tylko tak ordynarnie odstawać będzie. Materiał będzie trzeba włozyć pod głośnik i dopiero przykręcać, jak dla mnie tandeta.
Nie zastanawia was dlaczego porządne i liczone skrzynki kosztują ponad 150zł?
Moja propozycja jest taka, zrób sobie sam tą skrzynkę, będzie najtaniej, najlepiej, najszybciej a satysfakcja gwarantowana. Jak nie umiesz, ja Ci zrobię po obronie, bo teraz nie mam czasu.
A co do Carpowera, to ja wcale nie obsmarowałem marki, to nie są złe sprzęty, ale głównie do łojenia, bo nie prezentują jakości grania. Nie mówię że są złe, marne itd, z mocnymi głośnikami potrafią zagrać głosno i nawet czysto.
W porównaniu z Blaupunktami tooooo, nie można Carpowera porównać z Blaupunktem, Carpower to znacznie lepszy sprzęt.
Kolejna sprawa, kup 4 kanałowy piec, zobaczysz że będziesz zadolony z rezultatu. System przedni pod radiem nie gra. Jakieś tam pykanie, ale kicka żadnego, wysokie tony to jakbyś słuchał od sąsiada z mieszkania obok. Kup porządny używany piec 4 kanałowy, podepnij jak człowiek system przedni, odpowiednio wyreguluj, mostek na suba i banan na pysku jakich mało, zobaczysz.
Koniec tej litanii, bo za dużo nasmarowałem.

Nowe części do Seat`a i innych aut, tel. 500-48-10-10
widget Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: VC 2.0 T

« Odpowiedz #64 - Sobota, 28.06.2008, 16:43:49 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: Leemarvin
W porównaniu z Blaupunktami tooooo, nie można Carpowera porównać z Blaupunktem, Carpower to znacznie lepszy sprzęt.
Nie miałem nigdy przyjemności testowania Carpowera, więc nie wypowiem się odnośnie tej marki ale Blaupunkt gra naprawdę przyzwoicie  :)
A odnosząc się do porównań to znajdź mi nowy sprzęt (bo tylko taki biorę pod uwagę przy zakupie car audio) w podobnej cenie, parametrach oraz mocy...  :o :-\

Leemarvin Mężczyzna
Użytkownik

« Odpowiedz #65 - Sobota, 28.06.2008, 17:44:10 - NIEPRZECZYTANA »

Żeby jeszcze ten Blaupunkt miał parametry takie jak piszą na pudełku, to byłoby miło. Jak już się zdarzy model o sporej mocy, to znów DF ma taki, że szumi jak morze w Kołobrzegu. Jedyną zaletą jest cena i dość dobra jakość wykonania, znaczy że nie psuje się tak szybko. Innych zalet nie widzę, bo nawet to wyglądu ładnego nie ma.
Miałem kiedyś głośniki Blaupunkta, kupione były w 1999 roku, ale to były inne czasy. Grały świetnie, ale też swoje kosztowały, bo prawie 400zł za nie dałem wtedy. Później Blaupunkt zaczął wypuszczać plastikowe głośniczki, które nie były warte ramy szlugów i tak mu pozostało do teraz, masówka pełną parą.
Rozumiem że każdy broni swojego sprzętu, bo taki ma i na taki go stać, ale mnie osobiście Blaupunkty nie leżą wogóle i zdania nie zmienię, chyba że porozmawiamy o starych klockach firmowanych niebieska kropką, w tym wypadku inna bajka.
Wolałbym kupić za tą samą kasę używany sprzęt naprawdę dobrej firmy, niż nowego Blaupunkta, ale to moje zdanie.

widget Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: VC 2.0 T

« Odpowiedz #66 - Sobota, 28.06.2008, 18:09:03 - NIEPRZECZYTANA »

Rozumiem że każdy broni swojego sprzętu, bo taki ma i na taki go stać
Trudno się z tym nie zgodzić - postanowiłem przeznaczyć taką a nie wyższą kwotę w tym miesiącu na audio bagażnikowe dlatego wzmacniacz i skrzynię kupiłem Blaupunkta. Jeżeli dysponowałbym większą kwotą na pewno wziąłbym pod uwagę wyższą półkę ale to jest logiczne tak samo w przypadku zakupu głośników jak i np. samochodu.

Wolałbym kupić za tą samą kasę używany sprzęt naprawdę dobrej firmy, niż nowego Blaupunkta, ale to moje zdanie.
Szanuję Twoje zdanie ale ja mam odmienne - sprzęt domowy jak i car audio kupuję jedynie nowe. Znam zbyt wiele przypadków gdzie używki nie spełniały swojej funkcji.

Podam również inny przykład - posiadam radio Sony z serii GT xplod`a, dla niektórych jest to firma produkująca jedynie w miarę przystępne telewizory a sprzęt samochodowy to dla dla nich inna bajka...
Takie są opinie, natomiast kto z osób wypowiadających owe zdania miał z tym radiem do czynienia i nie mówię tu o jego zobaczeniu ale o przetestowanie przez dłuższy okres...
U kolegi w Vectrze jeździ Pionek - szlak go trafia, bo przy każdym dołku i wstrząsie laser nie wie którymi drogami podążać u mnie nic się nie dzieje i dlatego chwalę tę serię odtwarzaczy...
Opinię o Blaupunkcie będę mógł wyrazić za jakiś czas narazie nie narzekam i mam nadzieję, że nie zawiodę się w przyszłości.
Ps. Z tego co pamiętam Panchoo kupił niedawno Soniaczka także z tego miejsca apel o opinię przy odsłuchu i pracy  :eye:

Troszkę się rozpisałem i mijam się z tematem - mam nadzieję z niebiescy wybaczą, podsumowując każdy ma inne gusta, doświadczenia i wymagania dlatego oprócz cyferek (czyt, parametrów sprzętu) liczą się jeszcze: cena, wykonanie, a przede wszystkim niezawodność...  :pub:

daniels81
Gość

« Odpowiedz #67 - Sobota, 28.06.2008, 18:30:45 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: widget
roszkę się rozpisałem i mijam się z tematem - mam nadzieję z niebiescy wybaczą
widget po to jest ten temat żeby wyrażać swoje opinie, ja tam swojego blaupunkta skrzynke i wzmak chwale, dobrze zestroiłem ostatnio zestaw ( z przodu hertz esk) i założyłem kondensator- o dziwo zestaw gra o niebo lepiej, na spocie Abdul sam potwierdził że lepiej to gra...ja lubie tłusty bass oczywiście bez przesady i dla mnie ten zestaw jest idealny, i w tym miejscu zgadzam się z Tobą widget że jak się nie ma naprawde konkretnego pojęcia o budowie skrzynek to lepiej kupić coś sprawdzonego...
skiba Mężczyzna
Klubowicz

« Odpowiedz #68 - Sobota, 28.06.2008, 18:32:36 - NIEPRZECZYTANA »

Jak nie umiesz, ja Ci zrobię po obronie, bo teraz nie mam czasu.
kiedy konczysz sie bronic?bo moze faktycznie sie dogadamy....Co sadzisz o firmie Bass Power z twojego rodzinnego miasta?oni robia skrzynie i sprzedaja na alledrogo[linki w poscie wyzej troche}cena przyzwoita a ciekawe jak wykonanie...

Leemarvin Mężczyzna
Użytkownik

« Odpowiedz #69 - Sobota, 28.06.2008, 22:09:13 - NIEPRZECZYTANA »

Tak jak pisałem, na podstawie obrazka na aukcji z alledrogo widać że tandeta, a co faktycznie robią nie wiem, nie widziałem, nie będę oceniał, jednak za cenę 65zł nie można oczekiwać cudów i jakości wykonania. 65zł z materiałem, robotą, klejeniem, zmontowaniem, portami, kablem, wytłumieniem, obiciem, coś mi to za tanio wychodzi.
Za sam MDF trzeba dać koło 60-70plnów
A ja bronie się w poniedziałek 30 czerwca:)

skiba Mężczyzna
Klubowicz

« Odpowiedz #70 - Sobota, 28.06.2008, 22:22:21 - NIEPRZECZYTANA »

przede wszystkim to powodzenia i trzymam kciuki,mi tez to cos za tanio wychodzi ale zajmiemy sie tym po obronie twojej

Rene Mężczyzna
Użytkownik

« Odpowiedz #71 - Sobota, 28.06.2008, 22:27:34 - NIEPRZECZYTANA »

Leemarvin, mam taką samą skrzynię tylko większą. Pewnie, że można mieć lepszą, tak jak i można mieć Mercedesa, ale mnie na to nie stać. Tak jak i nie stać mnie było na lepszą skrzynię. A tej używam od 1,5 roku, słucham głośno i jeszcze jej głośnik nie rozsadził.  ;)

PS. Powodzenia na obronie .

skiba Mężczyzna
Klubowicz

« Odpowiedz #72 - Sobota, 28.06.2008, 22:32:10 - NIEPRZECZYTANA »

masz skrzynie od tego goscia wlasnie?

Rene Mężczyzna
Użytkownik

« Odpowiedz #73 - Sobota, 28.06.2008, 22:42:50 - NIEPRZECZYTANA »

tak, od bass-power.pl. Moja wygląda identycznie jak ta 20L BR tylko jest większa.

skiba Mężczyzna
Klubowicz

« Odpowiedz #74 - Sobota, 28.06.2008, 22:54:32 - NIEPRZECZYTANA »

bo i glosnik wiekszy...Czyli ty jestes zadowolony z nich...moze to i warto,zobaczymy

Strony: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 15   Do góry
  Drukuj  

+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Elektryka» Car Audio» Głośniki, zabudowy, wygłuszenie - montaż/problemy/dylematy
Skocz do: