+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Elektryka» Licznki i lampki kontrolne» Lampka od"ręcznego"hamulca.
Nazwa użytkownika:
Hasło:
Strony: 1 2 [3]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Lampka od"ręcznego"hamulca.  (Przeczytany 33012 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
poandy
Gość

« Odpowiedz #30 - Wtorek, 06.03.2007, 18:03:16 - NIEPRZECZYTANA »

Czyli też dobrze bo wtyczkę zwierałem,a czujnika nie ruszałem.Jest jedno ale,dzisiaj rozmawiałem z kolegą który ma vw polo clasic,prawie jak mój i okazało się że miał taki problem na jeśięni i winę ponosiła linka hamulca ręcznego,coś żle przy bębnie(coś napęczniało w otulinie od linki ręcznego)hamulec działał poprawnie a lampka się świeciła,po wymianie linki
i ustawieniach w bębnie problem zniknął.Ciekawi mnie co powodowało że lampka zapalała się przeciez linka jest zaczepiona mechanicznie i nie ma tam czujnika.

Dzięki KKKrisowi zrozumiałem jak funkcjonują czaujniki i obydwa łączą masę.Ale nadal nie wiem jak sobie wytłumaczyć "przygodę"znajomego z lampką od ręcznego.

PS.KKKris jeszcze raz dzięki!
Kajos Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Seat Cordoba SX 1,9 TDI AHU

« Odpowiedz #31 - Piątek, 09.03.2007, 21:29:16 - NIEPRZECZYTANA »

U mnie to znowu po rozgrzaniu sie silnika ta kontrolka sie delikatnie zarzy :hmm:
 :niewiem:
Jakies czary mary :los:

Dobrzy ludzie ida do nieba,zli dostaja sie wszedzie
nieca
Gość

« Odpowiedz #32 - Sobota, 10.03.2007, 11:27:44 - NIEPRZECZYTANA »

doklejony

witam!
ostatnio gdy zwolnię hamulec ręczny czerwona kontrolka ręcznego nie gaśnie a w najlepszym przypadku mruga nieregularnie podczas jazdy. jak ompletnie sie na tym nie znam :|

pozdrawiam
GN
KYS Mężczyzna
~ KYS ~ ?
Moderator

Samochód: był -> Seat Ibiza TDI (6L)

« Odpowiedz #33 - Sobota, 10.03.2007, 13:46:34 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: "nieca"
ostatnio gdy zwolnię hamulec ręczny czerwona kontrolka ręcznego nie gaśnie a w najlepszym przypadku mruga nieregularnie podczas jazdy

Sprawdź poziom płynu hamulcowego...

:tazior:   ASZ + FJW = TDI  :los:
KKKKris Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Leon '04 ASZ, Grand Vitara 2007 DDiS

« Odpowiedz #34 - Sobota, 10.03.2007, 15:50:52 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: "nieca"
witam!
ostatnio gdy zwolnię hamulec ręczny czerwona kontrolka ręcznego nie gaśnie a w najlepszym przypadku mruga nieregularnie podczas jazdy. jak ompletnie sie na tym nie znam

Gdzies przy dzwigni recznegopowinienes znalezc kabelki, ktore ida do krancowki. Moze jest zabrudzona lub slabo zamocowana i raz zwiera domasy a raz nie. Chyba ze to wina poziomu plynu.

poandy
Gość

« Odpowiedz #35 - Czwartek, 19.07.2007, 17:28:55 - NIEPRZECZYTANA »

odświerze bo cos nowego wynikło przez interfejs (jeszcze nie zrobiłóem,ale powoli postepuję naprzód).
,vag wywala błedy przód i tył prawy G45 i G44 brak osprzętu/nie zwiazany ze sprzętem.O co chodzi z tym osprzetem(podejrzewam że czujniki dają fałsz)sporadycznie 1276 pompa hydro abs v64 sygnał poza wartością(ten się kasuje) i lampka cały czas świeci.No może G40 czujnik halla brak sygnału(mam gaz).Jakieś delikatne sugestie.
Jako ciekawostkę podam iż pali się lampka od ręcznego a jak łączę się ze sterownikiem abs lampka gaśnie,jak wyłączę program to znowu się zapala.Za co się złapać.Dzięki Raby za konsultacje.

[ Dodano: 2007-07-24, 16:28 ]
No i wyszło...
pewien forumowicz z elektrody podpowiedział abym poszukał przy zasilaniu i tak zrobiłem.
Posprawdzałem zasilanie sztywne i po przekażniku,przekażniki,bezpieczniki z gałęzi abs i hamulce ale wszystko było w porządku gdy wpiąłem wtyczkę do  sterownika wszystkie problemy ustały i ręczny i abs zgasł i wszystko działa(na razie trzeci dziań).Jak widzicie nie zawsze komputer i czujniki (wiek robi swoje).
Trwało to trochę ale obeszło się bez wizyt u "specjalistów" i moje doświadczenie też wzrosło ;jak zawsze kiedy robimy coś sami choć trzeba przyznać że głosy ludzi z forum pozwalają popełnić mniej błędów.Dzięki za współpracę przy tym temacie.Mam nadzieję że nie będę musiał powtórnie otwierać postu. :papa:
xMarcin95x Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Toledo III

« Odpowiedz #36 - Sobota, 07.05.2011, 17:14:29 - NIEPRZECZYTANA »

Witam , chciałem się zapytać czy informacja która pokazuję się na liczniku (brak okładzin hamulcowych) dotyczy tylko przednich ??? . Bo jak patrzałem dziś u siebie , to z przodu gdzieś od zacisków mam kable poprowadzone , z tyłu tych kabli nie widzę , a tylnych klocków mi już nie widać a na liczniku żadne info się nie wyświetla.

od KYS: Używaj szukajki. Scaliłem.
« Ostatnia zmiana: Poniedziałek, 09.05.2011, 11:13:04 wysłane przez KYS » Zapisane
raby Mężczyzna
Klubowicz
Moderator

Samochód: Leon Cupra 4 2002 1.9 ARL+++ 240KM/460Nm

« Odpowiedz #37 - Sobota, 07.05.2011, 19:24:37 - NIEPRZECZYTANA »

zazwyczaj tylko wewnetrzny klocek lewego kola ma czujnik a raszta nie
z takiego powodu ze naj szybciej leci

>>> Sprzedam <<< >>> Ibiza <<< >>> Foka <<< >>> Leon <<<
?Proste są dla szybkich samochodów a zakręty dla szybkich kierowców"
fonfel Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: toledo II 1999/2000 1.8 20V AGN taki był teraz MPK Kraków

« Odpowiedz #38 - Sobota, 07.05.2011, 19:31:22 - NIEPRZECZYTANA »

zazwyczaj tylko wewnetrzny klocek lewego kola ma czujnik a raszta nie
z takiego powodu ze naj szybciej leci
dobrze raby gada ,ale tylko w przodzie bo w tyle nie posiadają, co może ci tam iść to kable  od czujnika  ABSu ,
tylnych klocków mi już nie widać
a jak nie widać to zmień klocki bo ci tarcze polecą
« Ostatnia zmiana: Sobota, 07.05.2011, 19:47:04 wysłane przez fonfel » Zapisane

"...Do? przodu wciąż jedź,niech to będzie credo Twe...!"

SEAT Auto Emocion
Strony: 1 2 [3]   Do góry
  Drukuj  

+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Elektryka» Licznki i lampki kontrolne» Lampka od"ręcznego"hamulca.
Skocz do: