Internetowy Klub Seata
Techniczne
»
Benzyna & LPG
»
Toledo odpala jak mu się chce
Nazwa użytkownika:
1 Godzina
1 Dzień
1 Tydzień
1 Miesiąc
Zawsze
Hasło:
Strona główna
Zaloguj się
Strony:
1
[
2
]
Do dołu
Drukuj
Autor
Wątek: Toledo odpala jak mu się chce (Przeczytany 13110 razy)
szkodnik1966
Świeżak
«
Odpowiedz #15 -
Piątek, 11.05.2007, 21:43:50 -
NIEPRZECZYTANA
»
Mam i jest ok.Od tamtego czasu nic się nie działo. Oprócz tego ,że przestał dobrze jeździć na benzynie(jak zimny ok, jak się nagrzeje szarpie gdy zdejmuję nogę z gazu,to znowu z opóźnieniem przyspiesza .Ponoć silniki 2E nie najlepiej znoszą lpg -opinia kilku właścicieli Toledo GT 2E !!!! Coś czuję ,że kupię sobie diesla i zapomnę o kłopotach.Z drugiej strony lubię to autko i będzie mi go żal :sad: :nie:
szkodnik1966
SMERU
Gość
«
Odpowiedz #16 -
Poniedziałek, 14.05.2007, 06:40:01 -
NIEPRZECZYTANA
»
Teraz ja mam problem. Opiszę go.
Wróciłem z pracy 45km. Zgasiłem auto na 10 minut pod domem (coś spakowałem), odpaliłem, dojechałem do przyszłych teściów 20km. Zgasiłem. Po 2 godzinach chciałem podjechać do sklepu i auto nie odpaliło - zaskakiwało na 1-2 sekundy i gasło, jak odpalałem i dodawałem gazu to auto szło do około 4000rpm i mimo że trzymałem gaz w podłodze to obroty spadały i gasło. Działo się to i na samej benzynie i jak przełączał się na gaz (przy 2000rpm). Zadzwoniłem do znajomego. Przyjechał po godzinie z VAGiem - wykazało błędy z sondy lambda, ale to jest związane z instalacją gazową. Stwierdził że nic nie widać i auto odpaliło jakby nigdy nic. Rozgrzaliśmy je, sprawdzaliśmy dane z czujnika temperatury i wyglądały na wiarygodne - od zimnego rosły do około 90C. Pojechałem do domu. Zatankowałem na stacji gaz - po przejechaniu 20km i auto nie odpaliło. Wyjmowałem wtyczkę od czujnika temperatury bo podobno wtedy komputer jak nie ma odczytu z czujnika to domyślnie jest silnik zimny i nic (w ten sposób chciałem wyeliminować czujnik temperatury). Samochód zostawiłem i rano odpalł jakby nigdy nic. Następnego dnia kumpel przyjechał zbadaliśmy VAGiem i podczas jazdy, nagrzaliśmy go przez 15km i nic ospalał jakby nigdy nic. Jest tylko jeden problem nie można zrobić adaptacji przepustnicy - co Wy na to?
Damian P.
Klubowicz
Samochód: Ibiza '99 1.4 AEX + LPG, Leon '06 1,6 BSE + LPG
«
Odpowiedz #17 -
Poniedziałek, 14.05.2007, 15:54:18 -
NIEPRZECZYTANA
»
Do Smeru!
A jaką masz instalację, mieszalnikową czy sekwencyjną? Ja mam sekwencję i miałem podobne problemy,auto na benzynie i gazie gasło i nie chciało zapalić (sprawdzałem przepustnicę itp.), a okazało się po wizycie u gazownika ,że padł czujnik ciśnienia gazu!!! Podjedź do gazownika to może coś znajdzie!!!
Pozdrawiam
Damian - Ibiza '99 1.4 AEX
Leon '06 1,6 BSE
SMERU
Gość
«
Odpowiedz #18 -
Wtorek, 15.05.2007, 05:46:14 -
NIEPRZECZYTANA
»
No mam mieszalnikową z centralką Bingo S. Dzisiaj jadę do znajomego i ma dokładnie sprawdzić czy przepustnica na wykończeniu czy jest dobra i dlaczego nie można jej zaadoptować.
szkodnik1966
Świeżak
«
Odpowiedz #19 -
Poniedziałek, 04.06.2007, 21:52:07 -
NIEPRZECZYTANA
»
SMERU i co ztym autem????
Ja zastanawiam się nad zakupem diesla,bo co to za machina ,która jedzie kiedy ma ochotę
:papa:
szkodnik1966
SMERU
Gość
«
Odpowiedz #20 -
Wtorek, 05.06.2007, 05:59:54 -
NIEPRZECZYTANA
»
Dzisiaj ma przyjść przepustnica Getz z allegro. Nówka 285zł. Tamta się zawieszała i pokazywała za każdym razem inne wartości na VAGu - wychylała się nie o tyle samo. Jeśli dzisiaj rzeczywiście przyjdzie to ją zamontuję i dam znać jak to chodzi. :papa:
[
Dodano
: 2007-06-06, 07:31
]
Przepustnica przyszła z gwarancją 12 miesięcy. Wygląda na nówkę, ładnie zapakowana. Jak na starej jechałem do znajomego elektryka samochodowego to przyśpieszenie momentami spadało jakbym zdjął nogę z gazu, a czasami ok. Wskazówka na obrotomierzu zaczęła podnosić się skokowo. Zamontowaliśmy nową. Adaptacja na kilku kanałach bezproblemowo. Ponad 50km przejechałem na benzynie. Zastosowałem się do rady znajomego, aby w czasie jazdy kilka razy przegonić go do odcięcia obrotów, aby przepustnica ułożyła się pod obciążeniem. Fajnie się tak jechało do pracy.
Dzisiaj przełączyłem już na gaz.
Elektryk wykrył też inną usterkę: przypalił się wtyk od bezpiecznika nr 18 (pompa paliwa, wtryski, sonda lambda). Prawdopodobnie najpierw zaśniedział, był większy opór dla prądu, poszedł większy i przysmażył wtyk. Zaproponował mi 2 wyjścia: kupno nowej skrzynki na szrocie lub że zrobi oprawkę na ten bezpiecznik obok skrzynki. Ponieważ mi się śpieszyło wybrałem bezpiecznik obok skrzynki. Zrobił to porządnie, wszystko w koszulkach więc nie powinno być problemów.
corass
Użytkownik
Samochód: Toledo II, 2000, ASV
«
Odpowiedz #21 -
Piątek, 31.08.2007, 23:15:15 -
NIEPRZECZYTANA
»
Odgrzewam temat: ma ktoś tego Blos'a? Bo kumpel mówił mi, że coś takiego istnieje a mi się wydawało, że coś nazwę źle usłuszał bo jest Blow Off ale to do turbo benzynek jest... Sprawdziłem na allegro i teraz się pytam: czy ktoś to ma, ja wygląda sprawa spalania i pracy silnika?
www.corassfoto.prv.pl
www.fisheye.skateboarding.pl
Strony:
1
[
2
]
Do góry
Drukuj
Internetowy Klub Seata
Techniczne
»