+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Elektryka» Car Audio» fabryczne radio
Nazwa użytkownika:
Hasło:
Strony: 1 [2]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: fabryczne radio  (Przeczytany 20300 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
SMERU
Gość

« Odpowiedz #15 - Czwartek, 21.09.2006, 12:00:46 - NIEPRZECZYTANA »

no ale nie kazdy wie jak albo nigdy nie lutowal i nie chce samemu ryzykowac ze cos zepsuje. wtedy radio do elektryka niech dorobi 4xrca i bedziemy mieli mega wypas. fabryczne radio odstraszy zlodzieji i ladnie bedzie sie komponowac z reszta samochodu, glosniki i wzmacniacz beda niewidoczne a dzwiek moze byc pierwsza klasa, no ale to wymaga inwestycji.
brakuje tylko mp3
the_ozyrys Mężczyzna
Administrator

Samochód: Toyota RAV4

« Odpowiedz #16 - Czwartek, 21.09.2006, 12:06:30 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: "SMERU"
brakuje tylko mp3

Kupujesz sobie MP3 playerka + nadajnik FM i problem z glowy...
SMERU
Gość

« Odpowiedz #17 - Czwartek, 21.09.2006, 12:18:37 - NIEPRZECZYTANA »

widzialem takie cos tylko na allegro. ciekawe jak z jakascia sygnalu czy jest na tyle mocny zeby w radiu nie bylo szumow. jak ktos ma starego kaseciaka to lepsze takie cos niz adapter kaseta nie?
the_ozyrys Mężczyzna
Administrator

Samochód: Toyota RAV4

« Odpowiedz #18 - Czwartek, 21.09.2006, 12:28:58 - NIEPRZECZYTANA »

Na taką odleglosc to zadnej mocy nie trzeba! Pare miliwatów to moze ma...
Co do jakosci sygnalu, to pewnie jest tam jakis wyspecjalizowany
scalaczek wsadzony i jakosc jest niezla... Wazne, ze jest stereo...
Onyx
Świeżak

« Odpowiedz #19 - Piątek, 22.09.2006, 09:51:05 - NIEPRZECZYTANA »

Od niedawna posiadam taki transmiterek, dokładnie ten: http://www.allegro.pl/item126430306_samochodowy_mp3_player_nieograniczona_pojemnosc.html
Mam Ibize 2000 rok z oryginalnym kasetowym radiem (to te co prezentuje na pocztaku tematu dj.joker), szukalem wlasnie czegos innego i znalazlem. Poczatkowo przy oddtwarzaniu muzyki mialem zaklucenia, trzebabylo czesto zmieniac fale, byly jakies szumy. Ale pare dni temu odczepilem z radia kabel antenowy. Wynik tak: poza muzyka z transmitera nie mam zadnej innej stacji radiowej, ale jakos dzwieku z transmitera ulegla bardzo duzej zmianie, nie ma zadnych szumów, zadnych zakłóceń, transmitowany sygnal nie idzie gdzie do okola po kablu, ale prosto do odbiornika radiowego, dzwiek czysciutki i naprawde bez zarzutu. Poza tym dzwiek stereo, nic dodac nic ujac.
A tak przy okazji, jakie najlepiej dopasowac glosniki (na tylną półkę) własnie do takiego jak dj.joker radia??

Kto to jest: pół mężczyzna, pół kobieta , pół diabeł ?

Jan Maria Rokita
=OlO=
Gość

« Odpowiedz #20 - Środa, 27.09.2006, 21:50:26 - NIEPRZECZYTANA »

To ja się może "podepnę" pod ten temat...
Jestem zupełnym elektro-laikiem ale....:
Mam w Vario zestaw głośnomówiący NOKII - kupiłem to autko i zestaw dla Nokii 6310i był już zamontowany. Radio jest w wersji nieobsługującej zmieniarki (MID - jak się dowiedziałem dzięki temu forum).
I tu taki dziwny pomysł - czy nie dałoby się przerobić wejścia na zestaw tak, aby obsługiwało zmieniarkę albo MP3 playera ??   :shock: :roll:
drsb
Gość

« Odpowiedz #21 - Poniedziałek, 02.10.2006, 10:38:04 - NIEPRZECZYTANA »

nie bede zakladal nowego tematu dlatego zapytam sie tu. jezeli nie mam zadnego radia i mam wejscie na 1din z szufladka nizej... i do tego mam reczna regulacja nawiewow to moge zalozyc radio orginalne z lcd? ktore ma automatyczna regulacje nawiewow itd... chodzi mi o orginalna kasete z wyswietlaczem.
Strony: 1 [2]   Do góry
  Drukuj  

+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Elektryka» Car Audio» fabryczne radio
Skocz do: