+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Ogólne» zagadkowy odgłos. . .
Nazwa użytkownika:
Hasło:
Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: zagadkowy odgłos. . .  (Przeczytany 3582 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
dragacevsky
Gość

« Poniedziałek, 26.06.2006, 11:45:58 - NIEPRZECZYTANA »

Wiem, że nie jest możliwe wystawienie "diagnozy" niemajać nawet do czynienia na żywo z moją uroczą pacjentką  - Ibi w roli głownej, jednak mimo to spróbuje opisać jej niepokojące objawy:( Otóż przy ruszaniu z 1 biegu, po chwili spod maski (?) podwozia(?) wydobywa sie dziwny dżwięk, coś w rodzaju tępego zgrzytnięcia, a nastepnie odczuwalny jest spadek obrotów i tak jakby takie delikatne szaprnięcie. . . jednak przy zmianie biegu na 2 3 4 5 .. . wszytsko jest juz w pozradku i samochod wydaje sie parcować prawidłowo    :eek:  w pierwszej chwili myślalem ze jest to wina tłumika, wymienilem okazalo sie ze faktycznie byly 3 dziurki  :mrgreen:  wiec szczesliwy ruszylem w dalsza droge myslac ze po problemie, a tu znow 1 beig i powtórka z rozrywki!  :niewiem:  niewiem co za tym stoi, teraz keidy tak kojarze fakty, pzrypominam sobie ze wyjezdzajac ze stromego podjazdu lekko zachaczylem "brzuszkiem" o jezdnię, czy może miec to związek z tym problemem? :( Moze am ktos jakies koncepcje na ten temat?   bardzo bym prosil, bo zanim oddam swoją dziecinkę do warsztatu to chialbym miec jakies szersze pole widzenia na ta sprawe, . . .  :rock:
diqrwen
Gość

« Odpowiedz #1 - Poniedziałek, 26.06.2006, 13:05:18 - NIEPRZECZYTANA »

Ja mam ten sam problem tylko bez towarzyszącego "odgłosu" mianowicie spadają obroty a czasem potrafi nawet zdechnąć ale tylko na 1 biegu. Moim zdaniem nie ma co dużo myślec wiec 2 albo 3 lipca jade na komputerek i dam ci znac jak poszło.

P.s. poruszałem już ten problem w poście "sporadyczny problem z ruszaniem w ibizie"
marko
Gość

« Odpowiedz #2 - Czwartek, 29.06.2006, 18:15:21 - NIEPRZECZYTANA »

stawiam na skrzynie
dragacevsky
Gość

« Odpowiedz #3 - Sobota, 01.07.2006, 09:14:34 - NIEPRZECZYTANA »

! ! !  Chyba źle opisałem objawy, bo to nic z tych rzeczy :zakrecony: ! Okazało się, że śruba mocująca silnik pękła, i silnik z jednej strony opierał sie tylko na karoserii!! Facet w warsztacie powiedzial ze to dosc czeste zjawisko w samochodach z rodziny Volkswagena, co wy na to??  :szpieg:  najwazniejsze ze juz w porzadeczku, no prawie... ale to sparwa na inny post . . . wiec ten zamykam....  :papa:
Krzysiek_RW Mężczyzna
Świeżak

Samochód: IBI

« Odpowiedz #4 - Niedziela, 02.07.2006, 10:00:56 - NIEPRZECZYTANA »

ja to mam dość często z poduszka na skrzyni biegów --> wymiana i chulam dalej

Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Ogólne» zagadkowy odgłos. . .
Skocz do: