+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Elektryka» Car Audio» Jakie radio, jaki wzmacniacz??
Nazwa użytkownika:
Hasło:
Strony: [1] 2 3 ... 45   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Jakie radio, jaki wzmacniacz??  (Przeczytany 378605 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Marmas Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Ibiza '94 1.4 ABD CLX

« Niedziela, 21.05.2006, 19:21:10 - NIEPRZECZYTANA »

ABDUL: Podobnych tematów juz troche było ale jako, że ten jest najkonkretniejszy to go podwieszam ale w zwiazku z tym mam 2 prośby:

1. Tutaj dywagujemy nad kupnem nowego radia, nad problemami związanymi z montażem etc...

2. Niezaleznie od budżetu czy swoich propozycji najpierw czytamy a potem ewentualnie odświeżamy temat nowymi dylamatami i propozycjami.

Prosze o konstruktywne wypowiedzi. Nadmiar OT będe musiał przerzedzić. :hmm:  

Marmas:
Witam jak w temacie w niewielkiej kasie  :mrgreen:  na razie rozważam takie możliwości w tej kasie http://www.allegro.pl/item103154891_jvc_mp3_kd_g_322_321_fa_nowy_gw24_pl_n_taniej.html
lub http://www.allegro.pl/item104364998_sony_cdx_s22_mp3_nowe_vat_raty_sklep_krakow.html
lub
http://www.allegro.pl/item105021850_lg_4x50_watt_pilot_nowe_za_335zl_sprawdz_bo_warto.html
lub
http://www.allegro.pl/item105159485_pioneer_deh_2800_2820_mp_new_deh_2800mp_deh_2820.html
Co Wy na to prosze o komentarze dodam że chce nowe radjo z mp3 pozdrawiam :ok:
punchoo Mężczyzna
Po 40-tce człowiek ma...
Moderator

Samochód: Honda Civic IX 1.8 HB, Renault Megane 2 CC 2.0 16V, YAMAHA Majesty YP400 '11 była Cordoba '97 1.4 AEX

« Odpowiedz #1 - Niedziela, 21.05.2006, 19:31:40 - NIEPRZECZYTANA »

Też bym łykną Pionka, z tych wymienionych.

Cordoba 1.4 '97/98 AEX
Nie Jeździj Szybciej, Niż Twój Anioł Stróż Potrafi Latać :satan: - SEAT Cordoba 1.4 '97/98 AEX - HONDA Civic IX 1.8 '14

p_lowik
Świeżak

« Odpowiedz #2 - Niedziela, 21.05.2006, 20:07:45 - NIEPRZECZYTANA »

I Pionek i Soniak są ok za tę kaske

Cordoba 1.4 16V 2004
abdul
Klubowicz
Użytkownik

« Odpowiedz #3 - Niedziela, 21.05.2006, 21:54:33 - NIEPRZECZYTANA »

Ja się trzymam starej i sprawdzonej (przynajmniej w moim przypadku) zasady, że lepszy sprzęt 5 lat starszy a 2 klasy wyższy niż nowy w tej samej cenie.

Momyś o jakimś Pionku z serii 7000/8000/9000 albo Blaupunkt z serii co najmniej 50 lub 70/skyline albo jakiś Alpine (tu już sie nie znam :) )

Na co dzień Mazda6 2.0 LF, w weekendy RDR Full Team, kiedyś Cordoba SX 1.6 AFT
raby Mężczyzna
Klubowicz
Moderator

Samochód: Leon Cupra 4 2002 1.9 ARL+++ 240KM/460Nm

« Odpowiedz #4 - Poniedziałek, 22.05.2006, 08:17:30 - NIEPRZECZYTANA »

Bierz PIONEER - jakosc sie liczy. Ale mozna sie zastanowic nad radiem uzywanym ale o lepszych parametrach, chyba ze ci to nie potrzebne...
Mam juz 4 pionka i to swietna firma!
SONY - to sobie mozesz telewizor kupic ale nie radio :p

>>> Sprzedam <<< >>> Ibiza <<< >>> Foka <<< >>> Leon <<<
?Proste są dla szybkich samochodów a zakręty dla szybkich kierowców"
raby Mężczyzna
Klubowicz
Moderator

« Odpowiedz #5 - Poniedziałek, 22.05.2006, 08:35:35 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: "Miro"
Cytat: "raby"
SONY - to sobie mozesz telewizor kupic ale nie radio
Hehehe,święta racja.....ale pomyśl jeszcze o tym co napisał Abdul.

No pewnie ze racja! Moj kumpel i ojciec maja SONY (padaka) jak troche podkrece volume to wyswietlacz gasnie i charczy w glosnikach. W Pioneer-kach sie tak nie robi  :mrgreen:

abdul
Klubowicz
Użytkownik

« Odpowiedz #6 - Poniedziałek, 22.05.2006, 12:30:04 - NIEPRZECZYTANA »

Też miałem przez chwile pionka i dość ciekawe brzmienie ma. Ale przeszedłem na Blaupunkta z racji widopcznego wyświetlacza (w serii 70) i trzymania w pamięci stacji (tylko i wyłącznie kieszeń mnie interesowała a dodatkowo łatwo Blaupunkty na nią przerobić), ustawień audio i eq...

A co do tych serii to miałem kiedyś nowego Blaupunkta z serii 30 (podstawowa) Dałem za niego ok 300 pln. Potem go sprzedałem i dołożyłem ok 100pln do modelu 5cioletniego. Był to San Francisco RDM 169 (późniejsza seria to 70) No i szok  :!:  Zupełnie inne brzmienie no i więcej bajerów (audio i wyświetlacza)

Ze 2 lata temu kumpel kupił za ok 1500 nową serie 50 i jak porównywaliśmy to miały podobne brzmienie (a mój był wart wtedy ok 300 pln)

Teraz zanabyłem Los Angeles MP71 (za 370 - okazja ale generalnie ok 450 - 500 takie stoją) Radyjko jest oczywiście na MP3, ma ładny funkcjonalny wyświeltacz i z ciekawszych rzeczy to oprócz ustawień audio + ma dodatkowo 27-miopasmowy korektor.

Także myśle, że jak kupisz coś nowego i chcesz mieć podobną jakość dźwięku i pare fajnych gadżetów to licz się z wydatkiem 1000-2000 pln ale jak kupisz coś co kosztuje 350pln jako noowka to raczej się nie spodziewaj jakiejś rewelacji...

PS: Dużo ludzi nie lubi Blaupunktów ale ja dośc często słucham radia - a to  w porównaniu z innymi markami dosyć dobrze im wychodzi...

Jak chcesz więcej słuchać CD to bierz Pionka, Clariona albo Alpine...

Marmas Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Ibiza '94 1.4 ABD CLX

« Odpowiedz #7 - Wtorek, 23.05.2006, 21:38:00 - NIEPRZECZYTANA »

Wielkie dzięki za porady. Dzisiaj decyzja padła i postawiłem na Pionka, dlatego że nie chce nic używanego bo używane bym mógł wziąść z pewnego źródła, a takowego nie mam jak na razie.  Nie zależy mi też na jakimś super zestawie Car audio, to ma tylko grać i funkcjonować mam nadzieję, że Pionek mnie zadowoli. Pozdrawiam  :ok:
Queue
Użytkownik

Samochód: Cordoba, 2001, 1.4 MPI

« Odpowiedz #8 - Czwartek, 25.05.2006, 11:55:05 - NIEPRZECZYTANA »

Ja to chyba wbuduję minidisca w panel z ekranem :-)  Bo już mam dość słuchania radia :-)

CORDOBA 1.4 MPI 8V 2001 AUD

4 x AIRBAG, CLIMATRONIK + LCD, ABS
marko
Gość

« Odpowiedz #9 - Niedziela, 28.05.2006, 15:02:19 - NIEPRZECZYTANA »

Czesc, jestem nowy na tym forum i mam takie pytanko.
Przymierzam sie do kupna radia, nie planuje jakiejś kosmicznej kwoty ale chicalbym cos przyzwoitego (tekst stary jak świat  :mrgreen: ). Zawsze myslałem o Alpine no i mam takiego na oku: ALPINE CDE-9846RM, kosztuje prawie 600. Tak sie zastanawiam czy warto za taka kase ten sprzęt czy może jednak coś innego. W radyjku chciałbym mp3 jak polecicie cos innego fajniejszego ciut lepszego to napiszcie i ewentualnie jak ktos ma ten model to niech cos skrobnie o nim.
abdul
Klubowicz
Użytkownik

« Odpowiedz #10 - Niedziela, 28.05.2006, 15:51:43 - NIEPRZECZYTANA »

Scaliłem ostatni post bo temat podobny...

PS: Na allegro 499 pln TUTAJ

PS2: Alpine ma dobre radyjka i raczej warte swojej ceny. Ale jeśli chodzi o wzmacniacze czy głośniki to można w ich cenie coś lepszego już wynaleźć  :hmm:

marko
Gość

« Odpowiedz #11 - Wtorek, 30.05.2006, 20:58:37 - NIEPRZECZYTANA »

Czolem

Znowu chce poruszyc temat radia. Bede kupowal tylko teraz maly dylemat, jaki model. Zastanawiam sie nad Alpine

http://www.bartex-caraudio.com.pl/product_info.php?cPath=23_45_628_567&products_id=3677

albo blaupunktem
http://www.bartex-caraudio.com.pl/product_info.php?cPath=23_664_456_400&products_id=2860

Ceny podobne, parametry chyba tez, no i co tu wybrac czekam na jakies wskazowki.
Z czasem chce rozbudowywac zestaw.Teraz radio z czasem glosniki lepsze i moze wytlumienie no a jak bedzie dobrze i kasa przy dupie to moze wzmacniacz i inne bajery  :mrgreen:
Doradzcie co czy Alpine czy Blapunkt, dzieki z góry za opinie za opinie w sprawie tych 2 modeli
abdul
Klubowicz
Użytkownik

« Odpowiedz #12 - Wtorek, 30.05.2006, 21:06:27 - NIEPRZECZYTANA »

Jeśli Blaupunkt to tylko z serii 50 albo 70 i to w przypadku jak większość czasu zamierzasz słuchać TUNERa

Jeśli CD/MP3 to kup tego Alpina

PS: Ten link dałeś tylko dla przykłądu?? Bo wstawiłem Ci linka z allegro gdzie ten sam model kosztuje 100 pln mniej (499 się znaczy)

Infra
Gość

« Odpowiedz #13 - Wtorek, 30.05.2006, 22:44:49 - NIEPRZECZYTANA »

z mojej strony polecam ten oto sprzecik

http://www.sony.pl/view/ShowProduct.action?product=CDX-S2250S&site=odw_pl_PL&pageType=Overview&category=ICA+CD+Tuners

posiadam go od poczatku roku i nie moge powiedziec zlego slowa.. czysty dzwiek, czyta wszystko i bez marudzenia i ma dosc mocny wzmacniacz jak na zwykle radio

tylko basiki mogliby ciut podkrecic ;)
raby Mężczyzna
Klubowicz
Moderator

« Odpowiedz #14 - Wtorek, 30.05.2006, 22:47:38 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: "Infra"
posiadam go od poczatku roku i nie moge powiedziec zlego slowa.. czysty dzwiek, czyta wszystko i bez marudzenia i ma dosc mocny wzmacniacz jak na zwykle radio

chyba Pioneer-ka nie miales... A na zgaszonym silniku jak mu podkrecisz to nie przygasa?

Strony: [1] 2 3 ... 45   Do góry
  Drukuj  

+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Elektryka» Car Audio» Jakie radio, jaki wzmacniacz??
Skocz do: