+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Elektryka» Car Audio» Jakie radio, jaki wzmacniacz??
Nazwa użytkownika:
Hasło:
Strony: 1 2 [3] 4 5 ... 45   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Jakie radio, jaki wzmacniacz??  (Przeczytany 378652 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
maksimmarcin
Świeżak

« Odpowiedz #30 - Niedziela, 02.07.2006, 17:06:32 - NIEPRZECZYTANA »

Abdul,  :racja  :pub:   :los:

MARCIN :)
Dzidek
Gość

« Odpowiedz #31 - Poniedziałek, 03.07.2006, 20:29:06 - NIEPRZECZYTANA »

a ja zamierzam kupic cos takiego:

http://allegro.pl/item112985781_pioneer_deh_p5800mp_nowe_komplety_z_pilotem_vat.html
co WY na to?? :mrgreen:
punchoo Mężczyzna
Po 40-tce człowiek ma...
Moderator

Samochód: Honda Civic IX 1.8 HB, Renault Megane 2 CC 2.0 16V, YAMAHA Majesty YP400 '11 była Cordoba '97 1.4 AEX

« Odpowiedz #32 - Poniedziałek, 03.07.2006, 20:36:13 - NIEPRZECZYTANA »

Brakuje w podświetleniu - różu majtkowego..... ;-)
No i ten PIONEER przez 2 E...... :niewiem:

Cordoba 1.4 '97/98 AEX
Nie Jeździj Szybciej, Niż Twój Anioł Stróż Potrafi Latać :satan: - SEAT Cordoba 1.4 '97/98 AEX - HONDA Civic IX 1.8 '14

aboz Mężczyzna
Music my saviour
Prezes

Samochód: Była Cordoba Vario '01 AUA 1.4 16V DXK, jest VW Jetta 07 BLS

« Odpowiedz #33 - Poniedziałek, 03.07.2006, 21:07:40 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: "punchoo"
No i ten PIONEER przez 2 E......
to akurat oryginał.
A co myślicie o clarionie?? Kiedyś ponoć dobra marka była.
punchoo Mężczyzna
Po 40-tce człowiek ma...
Moderator

Samochód: Honda Civic IX 1.8 HB, Renault Megane 2 CC 2.0 16V, YAMAHA Majesty YP400 '11 była Cordoba '97 1.4 AEX

« Odpowiedz #34 - Poniedziałek, 03.07.2006, 21:16:48 - NIEPRZECZYTANA »

Słyszałem , że to jedna z najlepszych. Ceny sprzętu niejednokrotnie przekraczają bardziej znane markowe firmy.

Cordoba 1.4 '97/98 AEX
Nie Jeździj Szybciej, Niż Twój Anioł Stróż Potrafi Latać :satan: - SEAT Cordoba 1.4 '97/98 AEX - HONDA Civic IX 1.8 '14

Dzidek
Gość

« Odpowiedz #35 - Poniedziałek, 03.07.2006, 21:37:48 - NIEPRZECZYTANA »

niestety slyszalem duzo opinii ze w tym przedziale cenowym (do 1000 zl) to clariony raczej zbyt dobrze nie wypadaja :neutral:
maksimmarcin
Świeżak

« Odpowiedz #36 - Wtorek, 04.07.2006, 09:08:11 - NIEPRZECZYTANA »

tak tamten pionieer to 100% orginał  a clariony klasa srednia  ,nizsza od alpinki i pionka  :papa:  :los:  :los:

[ Dodano: 2006-07-04, 10:10 ]
Dzidek, bardzo dobre radio tylko w tej cenie poszukaj sobie 6800  bo jest uznawany za jeden z najlepszych radji . :los:  :los:

masa997 Mężczyzna
Świeżak

« Odpowiedz #37 - Poniedziałek, 07.08.2006, 21:40:28 - NIEPRZECZYTANA »

S sumie to ci powiem że nie takik zły ten Clarion za taką kase to i tak sie opłaca, moim skromnym zdaniem to jest dobry zakuphttp

SEAT CORDOBA GT 1,9 Tdi 1998r, 5d
maksimmarcin
Świeżak

« Odpowiedz #38 - Piątek, 11.08.2006, 18:04:29 - NIEPRZECZYTANA »

oczywiscie  pozdro:)

SMERU
Gość

« Odpowiedz #39 - Środa, 23.08.2006, 10:27:36 - NIEPRZECZYTANA »

ja kupilem balupunkta milano mp34, uzywka w bardzo dobrym stanie. jego zalety to opuszczany panel dzieki temu jest wiekszy wyswietlacz i nie leci kurz do srodka. ladnie sie prezentuje podswietlenie niebieskie plus czerwone pasuje do ibizy. ma wyjscia z czterech kanalow przez chinche na wzmacniacz i wejscie aux oraz mozlowosc modlaczenia pilota - czyli duze mozliwosci rozbudowy z czasem. dzwiek jest w porzadku i moim zdaniem dzwiek zalezy bardziej od glosnikow. ma naprawde sporo ustawien czyli mozna go ustawic pod siebie oraz pamieta ustawienia osobno dla cd/mp3 i osobno dla radia. minusem radia jest wyswietlanie tytulow - wyswietla sie raz na poczatku utworu a potem wyswietla sie to co ustawilismy czyli zegarek, nr i czas utworu lub nr katalogu i nr utworu. radio kosztuje na allegro 0d 300 do 400zl. pilot to juz wydatek powyzej 100zl, aby podlaczyc wzmacniacz lub cos pod aux trzeba samem zrobic lub dokupic za okolo 20zl przejsciowke z mini iso bo takie jest tam wyjscie. ogolnie jestem z niego zadowolony i moge go polecic bo lepiej miec tansze radio a drozsze glosniki niz drogie radio i tanie glosniki.
abdul
Klubowicz
Użytkownik

« Odpowiedz #40 - Środa, 23.08.2006, 11:18:36 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: "SMERU"
...lepiej miec tansze radio a drozsze glosniki niz drogie radio i tanie glosniki.

Najlepiej to mieć podobnej klasy głośniki i radio. A co do tego, że najwięcej zalezy od głośników to się nie zgodze. Ja przeszedłem z nowej serii 30 na starą 70 i wielkiego plusa zanotowałem dla 70 - zupełnie inne, głębsze brzmienie (nie zmieniałem jednocześnie głośników)

Na co dzień Mazda6 2.0 LF, w weekendy RDR Full Team, kiedyś Cordoba SX 1.6 AFT
maksimmarcin
Świeżak

« Odpowiedz #41 - Czwartek, 24.08.2006, 20:25:34 - NIEPRZECZYTANA »

ja tez sie nie zgodze ze najwiecej zalezy od glosnikow :los:

SMERU
Gość

« Odpowiedz #42 - Piątek, 25.08.2006, 07:48:12 - NIEPRZECZYTANA »

nie mowie ze radio nie jest wazne, ale moim skromnym zdaniem dzwiek baaardzooo zalezy od glosnikow,  poza tym to tylko jedna skladowa i zmiana jednego tylko elementu z fabrycznej instalacji moze nie przyniesiesc nam spodziewanego efektu, mowie tu o wyciszeniu, przewodach, wzmacniaczu itd.
jak czesto widzicie ze ktos sie chwali ze ma dobre audio bo kupil niezlego pioneera?
nie ma dobrych glosnikow nie ma dobrego dzwieku, a jak juz mamy cala zabudowe kompletna to wtedy zmiana radia zmienia dzwiek z tym sie zgadzam.  :rock:   :pub:
MOTOCHIC
Gość

« Odpowiedz #43 - Czwartek, 07.09.2006, 09:59:50 - NIEPRZECZYTANA »

Ja od dłuższego czasu posiadam radyjko Blaupunkta Los Angeles MP72

http://www.ciao.de/Blaupunkt_LOS_Angeles_MP_72__1043495

Przerabiałem już sporo Pionków, Clarionów, no i SONY ale jak już to słusznie zostało stwierdzone: "SONY - to tylko telewizor a nie radio" i z tym się zgadzam w 100%. Jednak to radyjko (Blaupunkt) gra najlepiej ze wszystkich które posiadałem a z regóły miałem radia które nie należały do LowEnd'u (pewnie zaraz ktoś by napisał że posiadałem widocznie radyjka niszowe). Fakt że sporo zależy od samych warunków akustycznych samochodu i w bardzo dużej mierze od głośników jakie się posiada, ale wedłóg mnie Pionki wcale nie mają takiego dobrego dźwięku jak się pisze i jak dla mnie to są przereklamowane. W moim akurat przypadku to radyjko ma bardzo dobry dzwięk nie tylko podczas słuchania radia ale rónież podczas słuchania CD/MP3/MMC (ma wbudowany czytnik kart), do tego ma dołączony mikrofon za pomocą którego samo dobiera sobie najlepsze ustawienia dźwięku w danym aucie, no i oczywiście pilot.
 Tak więc mogę z czystym sumieniem polecić to radyjko, niewiele kosztuje a gra naprawdę dobrze.
abdul
Klubowicz
Użytkownik

« Odpowiedz #44 - Piątek, 08.09.2006, 07:44:00 - NIEPRZECZYTANA »

Ja mam starszego braciszka czyli Los Angeles MP71 i też jestem bardzo zadowolony a jak komus nie od końca przypadnie jego barwa to może zawsze pobawić się 27-miopasmowym korektorem  :mrgreen:

Wcześniej miałem Blaupunkta San Francisco RDM 169 czyli najwyższy model z najwyższej serii ale z końca lat 90 i też by rozwalił nie jedno nowe radio do 1000 pln a takie używane cuda można kupować do 500pln  :hmm:

Na co dzień Mazda6 2.0 LF, w weekendy RDR Full Team, kiedyś Cordoba SX 1.6 AFT
Strony: 1 2 [3] 4 5 ... 45   Do góry
  Drukuj  

+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Elektryka» Car Audio» Jakie radio, jaki wzmacniacz??
Skocz do: