+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Elektryka» Car Audio» Jakie głośniki??
Nazwa użytkownika:
Hasło:
Strony: 1 ... 41 42 [43] 44 45 ... 79   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Jakie głośniki??  (Przeczytany 667186 razy)
emtezet Mężczyzna
Moderator

Samochód: IBIZA '99 G60, Audi A6 Avant 2.4 '03, Fiat 500e

« Odpowiedz #630 - Środa, 17.02.2010, 21:19:03 - NIEPRZECZYTANA »

Mysle ze wlasnie jako glosniki do 200 zl phonocary beda lepszym zakupem i mowie to z doswiadczenia bo montuje jedne i drugie glosniki zazwyczaj wlasnie pod radiem i nie raz zdarzylo sie ze w dwoch takich samych autach mialem okazje montowac i jedne i drugie i powiedzialbym ze phonocary spisywaly sie lepiej, oczywiscie sa gusta i gusciki a i ucho niby kazdy ma inne...

Nekci1985 Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Cordoba I '99 1.4 AEX

« Odpowiedz #631 - Środa, 17.02.2010, 21:26:21 - NIEPRZECZYTANA »

No dokladnie gust jak .... kazdy ma swoj, Phonocary slyszalem w astrze II pod alpinka CDE i nie bardzo mi odpowiadaly. Najlepiej jest pojezdzic po spotach i posluchac sprzetu zanim sie kupi ;)

mac456x9 Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Seat Leon MY10' 2.0 TDI FR

« Odpowiedz #632 - Środa, 17.02.2010, 21:43:06 - NIEPRZECZYTANA »

A czy czasem astra 2 nie ma 13' ? To by trochę wyjaśniało. Wg mnie dużej różnicy nie ma. Ważne żeby głośniki były markowe i nie z jakiejś kiepskiej serii (typu Hertz DSK) Niuanse zaczynają się w wyższych półkach cenowych.
Nekci1985 Mężczyzna
Użytkownik

« Odpowiedz #633 - Środa, 17.02.2010, 23:56:58 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: mac456x9
A czy czasem astra 2 nie ma 13'
Moze i ma ale nie ta ;) Ta miala zrobione panele pod glosnik , wygluszenie drzwi STP plus pianka i dystansik.

technogood Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Toledo II ARL 1.9 TDI

« Odpowiedz #634 - Czwartek, 18.02.2010, 12:20:38 - NIEPRZECZYTANA »

Ja za namową rabego zamówiłem Phonocary i jestem bardzo zadowolony
<a href="http://www.youtube.com/v/rQ54k90nLO0" target="_blank">http://www.youtube.com/v/rQ54k90nLO0</a>

Nekci1985 Mężczyzna
Użytkownik

« Odpowiedz #635 - Czwartek, 18.02.2010, 13:06:32 - NIEPRZECZYTANA »

Jak jestes zadowolnony to najwazniejsze, duzo zalezy od aplikacji glosnika no i gustu ;) Mi osobiscie sie nie spodobaly, ale nie mam co sie spodziewac cudu. Najlepiej znim sie kupic dany sprzet to lepiej sobie go gdzies odsluchac niz w ciemno kupowac, bo po zaupie mozemy sie zdziwic.

raby Mężczyzna
Klubowicz
Moderator

Samochód: Leon Cupra 4 2002 1.9 ARL+++ 240KM/460Nm

« Odpowiedz #636 - Czwartek, 18.02.2010, 13:07:48 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: technogood
Ja za namową rabego zamówiłem Phonocary i jestem bardzo zadowolony
wersja tania bo namawialem na cos innego :P

>>> Sprzedam <<< >>> Ibiza <<< >>> Foka <<< >>> Leon <<<
?Proste są dla szybkich samochodów a zakręty dla szybkich kierowców"
emtezet Mężczyzna
Moderator

« Odpowiedz #637 - Piątek, 19.02.2010, 08:41:12 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: Nekci1985
Najlepiej znim sie kupic dany sprzet to lepiej sobie go gdzies odsluchac niz w ciemno kupowac
Niestety w polsce miejsc gdzie mozna zrobic cos takiego prawie nie ma...

Nekci1985 Mężczyzna
Użytkownik

« Odpowiedz #638 - Piątek, 19.02.2010, 23:11:21 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: emtezet
Niestety w polsce miejsc gdzie mozna zrobic cos takiego prawie nie ma...
Mylisz sie ;) Zawody CA organizowane sa co roku na terenie calej Polski, polecam rozniez fora w tematyce Car Audio, jezdzac na spoty mozna duuuuuuuuuuzo roznych klockow posluchac ;) Wystarczy chciec

emtezet Mężczyzna
Moderator

« Odpowiedz #639 - Poniedziałek, 22.02.2010, 09:23:53 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: Nekci1985
Mylisz sie ;) Zawody CA organizowane sa co roku na terenie calej Polski, polecam rozniez fora w tematyce Car Audio, jezdzac na spoty mozna duuuuuuuuuuzo roznych klockow posluchac ;) Wystarczy chciec
Taaaak i jeszcze powiesz mi ze na zawodach, szczegolnie jakosciowyc ludzie klada glosniki z polki przecietnego uzytkownika... pomijam fakt ze zima sezon raczej sie konczy a glosniki kupuja ludzie caly rok, fora, owszem ale jak wiesz kazdy ma inne ucho i co dla jednych moze byc zimne dla innych moze byc cieple, pomijam fakt ze ktos sluchal na takim piecu a ktos inny na innym, wiem ze sa jeszcze spoty i koledzy ale chodzi mi o to ze malo jest np firm (dystrybutorow) gdzie mozna posluchac sprzetu na zywo..

Nekci1985 Mężczyzna
Użytkownik

« Odpowiedz #640 - Poniedziałek, 22.02.2010, 21:03:45 - NIEPRZECZYTANA »

malo jest np firm (dystrybutorow) gdzie mozna posluchac sprzetu na zywo..
Tu sie zgodze, a szkoda bo wtedy moznabyloby lepiej spasowac sobie sprzet
kazdy ma inne ucho i co dla jednych moze byc zimne dla innych moze byc cieple
O to chodzi najbardziej dlatego zawsze lepiej posluchac kilku zestawow, a jak nie mamy mozliwosci to jestesmy zdani na gust innych ;)

daniels81
Gość

« Odpowiedz #641 - Wtorek, 23.02.2010, 08:54:57 - NIEPRZECZYTANA »

Panowie nic nie wnosicie do tematu takim gadaniem, zapraszam was na gg wygadacie się do woli...
kremien Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: ibiza 98 1.4 MPI AKV

« Odpowiedz #642 - Wtorek, 02.03.2010, 03:02:18 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: mac456x9
kremien, jak już wszystko zmontujesz to opisz wrażenia    i powodzenia w uzytkowaniu

No zmontowałem już zestaw jaki mi poleciłeś. konfiguracja wygląda tak:
Helix DB 62.1 na przód
intertechnik mds 08 w obudowie 15l zamkniętej
wzmak RTO ratho hamburg sx7500 4x75W
radio alpine cde-102Ri

I muszę przyznać, że gra to bardzo przyzwoicie. Szczególnie zaskoczył mnie sub, którego wszyscy zachwalają i to prawda, że dużo potrafi. Bardzo mi się podoba jak gra ALE mam dwa problemiki, które musze rozwiązać. Po pierwsze troszkę nie podoba mi się jak grają tweetery od tych helixów. Przy kawałkach gdzie jest dużo wysokich tonów słychać takie nieprzyjemne przebawienia dźwięku jakby świszczenie/charczenie. Bardzo to paskudzi wrażenia odsłuchowe i męczy uszy, dlatego potrzebuję jakiejś porady jak ten problem rozwiązać. A może te helixy już tak po prostu mają? treble mam zmniejszone na maxa i tak słychać te znieksztalcenia. Im głośniej tym gorzej. Oczywiście zwrotki są oryginalne helixa i wszystko raczj prawidłowo podłączone. Jednego jeszcze nie sprawdziłem przyszło mi teraz do głowy. Możliwe żeby podpiąć tweetery w przeciwfazie? Jakie by były tego efekty?
Druga sprawa jest taka, że chyba mam uszkodzony kanał we wzmaku :( jak podłącze suba w mostek to nic nie gra. Cisza totalna. Na jednym kanale gra. Muszę przyznać, że mi to wystarcza, ale chciałbym wiedzieć czy dużo bym zyskał mostkując go? Na głośności mi nie zależy, jeśli już chciałbym żeby schodził mi niżej, żeby bas był głębszy. Powiedzcie mi poszę czy warto by było oddać wzmaka do naprawy czy dać sobie spokój i zostawić go na jednym kanale? Czy duo zyskam na barwie dźwięku wygłuszając tylną klapę i podłogę w bagażniku? Co można zrobić, żeby sub niżej schodził?

Pomimo tego co tutaj napisałem zestaw gra bardzo ładnie. Jestem z tej konfiguracji zadowolony, ale wiem że może być jeszcze lepiej :) Nie mam zamiaru już inwestować więcej w sprzęt, ale chciałbym co nieco gdzieniegdzie poprawić. Tak bo lubię się przy tym bawić :) Dlatego wszelkie porady mile widziane.

Dziękuję za pomoc w doborze głośników do audio. W szczególności dziękuję koledze mac456x9, gdyż to jego konfig wykorzystałem u siebie
« Ostatnia zmiana: Wtorek, 02.03.2010, 03:17:08 wysłane przez kremien » Zapisane
skiba Mężczyzna
Klubowicz

Samochód: Leon

« Odpowiedz #643 - Wtorek, 02.03.2010, 08:14:01 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: kremien
intertechnik mds 08 w obudowie 15l zamkniętej
jak juz ogarniesz to wszystko,na spokojnie,to "zamknij go" w 20 l skrzynce z BR o sr 7 cm i dlugosci 30 cm,koniecznie z kolnierzami po obu stronach,zobaczy wtedy co to malenstwo potrafi a nie "meczy sie" tak przy okazji

rodzimy się goli,mokrzy,głodni i wściekli...a to dopiero początek...
kremien Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: ibiza 98 1.4 MPI AKV

« Odpowiedz #644 - Środa, 03.03.2010, 23:47:08 - NIEPRZECZYTANA »

Mógłbym spytać czy wygłuszał ktoś bagażnik matami? Ciekaw jestem jakie są efekty i czy opłaca się to robić. Siłowniki tylnej klapy dają radę jak się ją wyklei matami? Jak wrażenia odsłuchowe?
Strony: 1 ... 41 42 [43] 44 45 ... 79   Do góry
  Drukuj  

+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Elektryka» Car Audio» Jakie głośniki??
Skocz do: