Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: alhambra, kluczyk nie rozbraja alarmu  (Przeczytany 1914 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
mackover Mężczyzna
Świeżak

Samochód: ALHAMBRA 2005 1,9 TDI

« Wtorek, 07.06.2016, 12:46:20 - NIEPRZECZYTANA »

Witam,
Przeglądam forum i nie mogę odnaleźć podobnego problemu.

pojazd: Alhambra 1,9 tdi rok 2005

Jakiś czas temu przestał mi działać pilot od centralnego zamka. Nie zamyka, nie otwiera.
Z konieczności zacząłem używać kluczyka. I niby da się tak żyć gdyby nie pewna niedogodność.
Zamykając z kluczyka uzbraja się alarm (dioda w drzwiach zaczyna mrugać). Otwierając kluczykiem dioda nie przestaje mrugać i mam dwie możliwości:
1. otwieram drzwi kierowcy i mam kilka sekund na włożenie kluczyka do stacyjki i przekręcenie go co rozbraja alarm
2. otwieram którekolwiek inne drzwi co powoduje natychmiastowe uruchomienie alarmu. Wyłączy się w kilka sekund po przekręceniu kluczyka.

Pierwsza myśl bateryjka w pilocie. Wymiana zrobiona. Pojechałem do "elektryka" który mi wcześniej programował pilota a on na to, że coś jest nie tak bo otwarcie kluczykiem powinno rozbroić alarm. No i pytanie co jest nie tak? Kable w drzwiach posprawdzane, polutowane i zaizolowane. Powiedział, że pewnie mikrostyk w zamku nawalił. Na ale gdyby nawalił to przecież centralny by nie zamykał auta. Mimo to wyciągnąłęm dziś zamek i wymieniłem ten styk...dalej nie działą.

Może ktoś z Was ma jakiś pomysł jak sobie z tym poradzić?

Napisano: Poniedziałek, 06.06.2016, 17:11:19

działa.
okazuje się, że otwarcie z klucza nie ma rozbrajać alarmu...i słusznie bo jaki to by miało sens.

zadziałało następujące kodowanie pilota: https://www.youtube.com/watch?v=ubqF6TS4xu4

Pozdrawiam
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Elektryka» Alarmy, Piloty, Centralne zamki» alhambra, kluczyk nie rozbraja alarmu
Skocz do: