Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Kupiłem nową ibizę, do czego piloty?  (Przeczytany 5098 razy)
foto40 Mężczyzna
Świeżak

Samochód: 99r 1.9 TDI

« Wtorek, 08.03.2016, 22:35:26 - NIEPRZECZYTANA »

Hej, kupiłem niedawno ibize z 99 roku, stara buda silnik 1.9 TDI oznaczenie na klapie GT. Wyczytałem, że to chyba Cupra? lecz mogę się mylić. Mam wersje 2 drzwiową.
Dostałem 2 piloty i 2 kluczyki. Jeden scyzoryk z ?alarmem? są dwa przyciski, drugi kluczyk bez niczego i jeszcze do tego dodatkowy oddzielny pilot.
Pierwszy od lewej działa normalnie otwiera, drugi używam do odpalania lecz przyciski nie dają efektu, świeci tylko czerwona dioda,  a trzeci chyba awaryjny? Lecz powiedziano mi, że nie został "zakodowany"
Jak to powinno być fabrycznie? Mam w bagażniku pompkę, czyli instalacja pneumatyczna, ale podłączona to zwykłego sterownika który ponoć był wymieniany na nowy bo poprzedni się spalił
« Ostatnia zmiana: Wtorek, 08.03.2016, 22:37:07 wysłane przez foto40 » Zapisane
hans ik Mężczyzna
Klubowicz

Samochód: 3x 205 z 87r, 91, 96r i peugeot 307 sw HDI 2.0 136KM

« Odpowiedz #1 - Środa, 09.03.2016, 05:45:44 - NIEPRZECZYTANA »

pilot uniwersalny ten trzeci przycisk moze byc nieczynny. jedyny kluczyk orginal to ten z prawej

En mis venas en vez de gasolina y el corazón de trabajo de la turbina!!!

bylo 2x ibiza 1 gen ,1 fl, 3 marbelki, malaga. to byly seaty a inne marki to juz nie pisze w sumie razem 53szt, twingo 96, fiat doblo 2001 1.9d, 2x arosa tyle przeszlosci a teraz mam 7x peugeot 205, MB A170 oraz peugeot 307 kombi
foto40 Mężczyzna
Świeżak

« Odpowiedz #2 - Środa, 09.03.2016, 07:47:54 - NIEPRZECZYTANA »

czyli ten kluczyk po środku jest nieoryginalny?  wydawało mi się, że właśnei ten pilot działa bo z niego mogę normalnie uruchomić silnik, a ten po prawo z napisem Valeo nie ma chyba pastylki. Kurde pogmatwane to. Bo chciałbym mieć jeden ten pilot i jeden zwykly kluczyk najlepiej jakby sie zmiescilo wszystko w scyzoryku. Czyli musiałbym sobie jakoś przenieść pilota z lewej do scyzoryka
irocket Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: 1996 Toledo 1L 1Z 90KM

« Odpowiedz #3 - Środa, 09.03.2016, 08:33:15 - NIEPRZECZYTANA »

Oryginalnie nie było scyzoryków. Ori z centralnym radiowym wygląda tak:

Scyzoryk pewnie można zakodować, tak jak mówił sprzedawca. Ten po prawej jest ori i jeżeli nie widać śladów rozbierania, to powinien normalnie odpalać samochód.

raby Mężczyzna
Klubowicz
Moderator

Samochód: Leon Cupra 4 2002 1.9 ARL+++ 240KM/460Nm

« Odpowiedz #4 - Środa, 09.03.2016, 08:57:58 - NIEPRZECZYTANA »

pilota raczej nie przeniesiesz, naj prosciej zakodowac prawy kluczyk i nosic go z pilitem lub wymienic sterownik na taki do ktorego przeniesiesz grot z ori pilota tego srodkowego

>>> Sprzedam <<< >>> Ibiza <<< >>> Foka <<< >>> Leon <<<
?Proste są dla szybkich samochodów a zakręty dla szybkich kierowców"
foto40 Mężczyzna
Świeżak

« Odpowiedz #5 - Środa, 09.03.2016, 18:42:07 - NIEPRZECZYTANA »

Na tym oryginalnym pilocie po prawo nie ma guziczków od centralnego, czy to znaczy że fabrycznie nie było centralnego i mogę swobodnie ingerować w centralke co mam w bagażniku? Bo wyczytałem gdzieś, że nie da rady podłączyć uniwersalnej zwykłej centralki i ze tylko oryginał. Dlatego miałem obawy że jakiś "magik" założył i nie ruszę auta potem jak zmienię centralke.
raby Mężczyzna
Klubowicz
Moderator

Samochód: Leon Cupra 4 2002 1.9 ARL+++ 240KM/460Nm

« Odpowiedz #6 - Środa, 09.03.2016, 20:41:09 - NIEPRZECZYTANA »

Na tym oryginalnym pilocie po prawo nie ma guziczków od centralnego, czy to znaczy że fabrycznie nie było centralnego i mogę swobodnie ingerować w centralke co mam w bagażniku? Bo wyczytałem gdzieś, że nie da rady podłączyć uniwersalnej zwykłej centralki i ze tylko oryginał. Dlatego miałem obawy że jakiś "magik" założył i nie ruszę auta potem jak zmienię centralke.
Kluczyku jak juz.
Oryginalna byla lub nie - kto to teraz wie jak nie wlasciciel samochodu ktory jej nie poszuka.
W oryginale jest 1 kluczyk z pilotem i jeden bez a zgubic zawsze mozna... Ktos widocznie zakodowal scyzoryk i centralka padla wiec wstawil uniwersalny sterownik.
Czytasz ale widac nie na tym forum.

>>> Sprzedam <<< >>> Ibiza <<< >>> Foka <<< >>> Leon <<<
?Proste są dla szybkich samochodów a zakręty dla szybkich kierowców"
foto40 Mężczyzna
Świeżak

« Odpowiedz #7 - Środa, 09.03.2016, 20:49:23 - NIEPRZECZYTANA »

czytam czytam, może troche nie zrozumiałem, ale dzięki w takim razie za pomoc :)
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Elektryka» Alarmy, Piloty, Centralne zamki» Kupiłem nową ibizę, do czego piloty?
Skocz do: