+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Ogrzewanie, klimatyzacja. wentylacja» Sprężarka klimy
Nazwa użytkownika:
Hasło:
Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Sprężarka klimy  (Przeczytany 4207 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
waldo
Gość

« Środa, 10.05.2006, 15:06:36 - NIEPRZECZYTANA »

witam mam kłpoto,odpadło mi sprzęgło od sprężarki klimy w toledo 2001r 1.9TDI.Sprzęgło znalazłem natomiast nie mam śróbki czy też nakrętki która je trzymała,jak ktoś jest w temacie to prosze o pomoc
Valgaar Mężczyzna
Animator :-)
Moderator

« Odpowiedz #1 - Środa, 10.05.2006, 20:43:21 - NIEPRZECZYTANA »

uuu to klapa... a jak to ci odpadło? razem z całym kołem pasowym czy też koło zostało a ten "środek wyleciał"? w kazdym razie sam chyba niewiele zrobisz ponieważ to niby się trzma na tej jednej nakrętce ale żeby to przykręcać i odkręcać to zdaje się trzeba mieć specjalne ustrojstwo które blokuje sprzęgło (łożyska) i pozwala dokręcić to.
musisz się udać do serwisu gdzie robią klimy i tam na pewno Ci to zmątują. nie wiem gdzie w twoich okolicach jest ktoś taki ale troszkę dalej to np w Dąbrowie órniczej koło huty Bankowej.
lepiej nie rób tego samemu ani nie udawaj się z tym do pana "Stasia" bo wcale nie jest to tak prosto skręcić (ostatnio miałem robiony kompresor klimy więc mniej więcej widziałem co i jak) i tak jak wpsomniałem trzeba mieć do tego jakieś ustrojstwo a nie przecinak i młotek :-)
kotu Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Była Ibiza SDI

« Odpowiedz #2 - Wtorek, 01.04.2008, 15:49:39 - NIEPRZECZYTANA »

Odgrzeję kotleta... Może ktoś się orjentuje co może być przyczyną piszczenia sprężarki od klimy :?:  Strasznie to denerwujące >:(  A i może ktoś poleci jakiś serwis klimy w Krakowie bo chyba trzeba będzie tam z tym jechać

pakuu1 Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Byla Cordoba SX AFN... Jest Leon ASV

« Odpowiedz #3 - Poniedziałek, 05.07.2010, 16:29:19 - NIEPRZECZYTANA »

Witam.
mam takie pytanko, czy sprezarka o nr
SD7VCB
S4

bedzie pasowala do leona asv '01 z klimatronikiem??

MOC JEST BOGIEM, PRĘDKOSĆ NAŁOGIEM, NITRO ZABAWĄ A TURBO PODSTAWĄ
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Ogrzewanie, klimatyzacja. wentylacja» Sprężarka klimy
Skocz do: