Internetowy Klub Seata
Techniczne
»
Elektryka
»
Alarmy, Piloty, Centralne zamki
»
Jak zaprogramowac zamek centralny w Ibizie 96 ?
Nazwa użytkownika:
1 Godzina
1 Dzień
1 Tydzień
1 Miesiąc
Zawsze
Hasło:
Strona główna
Zaloguj się
Strony:
1
...
10
11
[
12
]
13
Do dołu
Drukuj
Autor
Wątek: Jak zaprogramowac zamek centralny w Ibizie 96 ? (Przeczytany 152846 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Tracer
Użytkownik
Samochód: Leon II1.6 TDI CAYC , Ibiza III 1,2 AZQ Caddy1,9 SDI
Odp: Jak zaprogramowac zamek centralny w Ibizie 96 ?
«
Odpowiedz #165 -
Sobota, 07.04.2012, 18:00:51 -
NIEPRZECZYTANA
»
Dopina sie to do instalacji istniejacej . Instrukcja jest w zestawie . Te spinki do wpinania są w każdym motoryzacyjnym sklepie.
Seat Leon II 1,6TDI, Power by CAYC 147KM by VTEC,
prowadzi WAZE, I-GO,AM PL i Janosik, hamuje ATE Ceramic
WSZYSTKOMAJĄCE RADIO
http://klubseata.pl/forum/index.php?topic=17336.0
MONTAŻ KLIMY
http://klubseata.pl/forum/index.php?topic=5144.0
STEROMNIK KLIMY MOJEGO POMYSŁU
http://klubseata.pl/forum/index.php?topic=5188.0
WYMIANA ALTERNATORA
http://klubseata.pl/forum/index.php?topic=8724.msg130948#new
lukasz2511
Świeżak
Samochód: Cordoba, 2001, 1.9
«
Odpowiedz #166 -
Sobota, 07.04.2012, 21:41:50 -
NIEPRZECZYTANA
»
No chyba będę musiał coś takiego założyć. Już mam problem z zamkami. W mojej cordobie jest tylko w 1 z 4 drzwi zamek. Który się właśnie zepsuł i teraz mam problem by się dostać do środka. Nie chcę by mi się coś takiego kiedyś powtórzyło. W którym miejscu jest odbiornik?? Ten nowy będzie miał identyczną kostkę co stary ??
emtezet
Moderator
Samochód: IBIZA '99 G60, Audi A6 Avant 2.4 '03, Fiat 500e
«
Odpowiedz #167 -
Niedziela, 08.04.2012, 11:15:19 -
NIEPRZECZYTANA
»
Nie kolego, nie będzie miał, to nie jest plug and play, w zależności od auta zamek jest sterowany masą albo plusem i trzeba znaleźć przewody odpowiedzialne za otwieranie i zamykanie, do tego plus stały, masa, plus po stacyjce i często również sygnał otwarcia drzwi...ogarniasz?? Bo jeżeli nie i liczysz że ktoś ci na tacy poda jak to zrobić to niestety się mylisz. Życie to nie jest bajka i nie można znać się i robić wszystko, czasami trzeba dać komuś zarobić, albo się postarać, poszukać i czegoś się nauczyć. Co czytam każdego twojego posta to niestety twoje podejście jest takie żeby wszystko ci powiedzieć i najlepiej pokazać palcem co gdzie i jak. A co do mechaników to sam siedzę w tym temacie i wcale się nie dziwię, bo ty byś chciał żeby ktoś ci naprawił za grosze a często się tak po prostu nie da, a jak się da to trzeba mieć wiedzę i umiejętności żeby dobrać się do takiego kluczyka, wiedzieć gdzie co i jak przelutować i czym (a da się wierz mi nawet transformatorówką jeżeli ktoś ma pojęcie jak jej używać), a na końcu wychodzi, że taki klient jak ty stoi obok i patrzy ci na ręce i jak mu powiesz że robota kosztuje 50 zł to będzie prawie, że się z tobą bił bo za zwykłe 5 min przelutowanie tyle pieniędzy... Forum jest po to żeby pomagać, sam z niejednego wiele się nauczyłem, ale bez odrobiny wysiłku i wiedzy ze strony użytkownika z takiej pomocy nic nie bedzie...
«
Ostatnia zmiana: Niedziela, 08.04.2012, 11:17:55 wysłane przez emtezet
»
->
Masz zintegrowane radio a nie chcesz słuchać już tylko radia albo kaset? ZAJRZYJ TUTAJ!!
<-
-> MONTAŻ CAR-AUDIO ŁÓDŹ <-
lukasz2511
Świeżak
«
Odpowiedz #168 -
Niedziela, 08.04.2012, 15:15:26 -
NIEPRZECZYTANA
»
To się jednak kolego mylisz. Mam wykształcenie techniczno elektroniczne. I tu masz rację nie dam nikomu przelutować 2 pinów za 50 zł.
Rozebrałem dzisiaj drzwi kierowcy w swojej cordobie (2001r). Był ułamany stalowy element łączący zamek klamki z siłownikiem centralką(od tego czasu do samochodu wchodzę bagażnikiem co mało mi się podoba). Jednak uważam, że nie ma sensu tego kupować. Wole kupić sterownik z pilotem i wpiąć się w te przewody. W drzwiach jest dużo miejsca. Do siłownika centralnego idą dwie wiązki przewodów:
wiązka A
- biało czerwony
- biało niebieski
- biało zielony
wiązka B
- czarno biały
- czarno czerwony
Jakimi napięciami sterować? Ja podejrzewam że wiązka B jest od masy a wiązka A od sterowania. Na jednej będzie stałe napięcie drugi będzie odpowiedzialny za zamykanie a 3 za otwieranie? Ale pewnie zaraz kolega emtezet powie mi czy sie mylę ??
«
Ostatnia zmiana: Niedziela, 08.04.2012, 15:18:18 wysłane przez lukasz2511
»
Tracer
Użytkownik
«
Odpowiedz #169 -
Niedziela, 08.04.2012, 17:48:02 -
NIEPRZECZYTANA
»
Skontaktuj sie ze sprzedawcą sterownika i podaj mu typ i rocznika auta. Ze sterownikiem jest instrukcja z foto i opisem, gdzie kolejne przewody podłączyć. Sterownik umiescza się w kabinie, ze wzgledu na warunki atmosferyczne. Do potrzebnych miejsc przewleka się dołączone przewody.
WSZYSTKOMAJĄCE RADIO
MONTAŻ KLIMY
WYMIANA ALTERNATORA
lukasz2511
Świeżak
«
Odpowiedz #170 -
Poniedziałek, 09.04.2012, 09:13:36 -
NIEPRZECZYTANA
»
A gdzie znajduje się oryginalny odbiornik sygnału i bezpieczniki odpowiedzialne za jego pracę? Bym z chęcią zajrzał jeszcze do niego. Jakie powinny być tam napięcia ??
Tracer
Użytkownik
«
Odpowiedz #171 -
Poniedziałek, 09.04.2012, 11:02:22 -
NIEPRZECZYTANA
»
Szukaj informacji o module komfortu.
WSZYSTKOMAJĄCE RADIO
MONTAŻ KLIMY
WYMIANA ALTERNATORA
lukasz2511
Świeżak
«
Odpowiedz #172 -
Poniedziałek, 09.04.2012, 11:07:52 -
NIEPRZECZYTANA
»
Przelutwałem wszystkie piny w kluczyku(rzeczywiście da się. Lutownica punktowa). Zaprogramowałem sekwencją jeden przytrzymać przycisnąć trzy razy drugi. Centralny ożył. Otwiera zamyka
kolego emtezet oszczędziłem 50 zł
od KYS: Zbastuj z tą czcionką i kolorami!
«
Ostatnia zmiana: Wtorek, 10.04.2012, 10:00:21 wysłane przez KYS
»
emtezet
Moderator
«
Odpowiedz #173 -
Poniedziałek, 09.04.2012, 11:56:55 -
NIEPRZECZYTANA
»
Oszczędziłeś kosztem mojej wiedzy którą się z tobą podzieliłem i za którą właśnie powinieneś te pieniądze zapłacić komuś kto by to zrobił i słowem nie powiedział ci co trzeba było zrobić, ty i tobie podobni nie zdajecie sobie sprawy że w większości przypadków nie płaci się za przelutowanie i inne tego typu roboty tylko za wiedzę i czas który ktoś poświęcił żeby ją znaleść, dlatego właśnie na tego typu forach coraz mniej jest ludzi którzy się nią dzielą, pomijając ten fakt, nie oszczędziłeś od chwili mojej wypowiedzi kilkunastu bezsensownych postów bo skoro umiesz się posługiwać lutownicą to trzeba było to zrobić od razu... co do centralnego to skoro masz "wykształcenie" to pewnie wiesz co to jest miernik i jak się go używa więc mając rozebrane drzwi trzeba było z niego skorzystać a nie znowu liczyć na to że dostaniesz rozwiązanie na tacy - to tak na przyszłość. Skoro już tu jesteś to szanuj innych użytkowników i czas który poświęcili żeby odpowiedzieć tobie i innym tobie podobnym i następnym razem po prostu posłuchaj tego co się do ciebie mówi i poświęć trochę czasu na przeszukanie forum zanim zadasz kolejne pytanie na które odpowiedz już jest.
«
Ostatnia zmiana: Poniedziałek, 09.04.2012, 11:58:54 wysłane przez emtezet
»
->
Masz zintegrowane radio a nie chcesz słuchać już tylko radia albo kaset? ZAJRZYJ TUTAJ!!
<-
lukasz2511
Świeżak
«
Odpowiedz #174 -
Poniedziałek, 09.04.2012, 13:09:00 -
NIEPRZECZYTANA
»
Masz rację. Napisałbym by osoba która napisała post podpowiadający o zimnych lutach w kluczyku. Niech wyślę nr konta przeleję 50 zł. Tak właśnie powinienem zrobić by było uczciwie. Jednak niestety nie takie są czasy. Administratorzy będą udostępniać tego typu informację ponieważ im więcej osób to czyta tym mają więcej użytkowników... zyski z reklam. I o to tu chodzi.
O ile się nie mylę przykład to np:
Google też nie sprzedaje Swojego oprogramowania. Chcą by tylko jak najwięcej użytkowników korzystało z ich programu.
Podejrzewam, że takim to sposobem mogą nawet w niedalekiej przyszłości zdominować giganta microsoft który do tej pory sprzedaje Swoje oprogramowania.
Co za czasy.
Przepraszam za brak szacunku. Pieniędzy niestety nie przeleję nikomu ponieważ limit dobrych uczynków na ten miesiąc już wykorzystałem i niestety chcę też wydać trochę pieniędzy na swoje przyjemności ponieważ ciężko pracuję i uważam, że mi się należy.
aboz
Music my saviour
Prezes
Samochód: Była Cordoba Vario '01 AUA 1.4 16V DXK, jest VW Jetta 07 BLS
«
Odpowiedz #175 -
Poniedziałek, 09.04.2012, 15:52:06 -
NIEPRZECZYTANA
»
lukasz2511
, jesteś ignorantem. Ludzie tu pomagają innym bezinteresownie, a nikt nie czerpie żadnych korzyści z reklam. Ba, jest pewna grupa ludzi, którzy wykładają swoje pieniądze, żebyś mógł pisać te bzdury za darmo. Czasem pomyśl zanim jeszcze raz napiszesz podobne farmazony.
emtezet
Moderator
«
Odpowiedz #176 -
Poniedziałek, 09.04.2012, 16:32:16 -
NIEPRZECZYTANA
»
Cytat: lukasz2511
i niestety chcę też wydać trochę pieniędzy na swoje przyjemności ponieważ ciężko pracuję i uważam, że mi się należy.
Ty ciężko pracujesz i tobie się należy a mechanikom nie? Oni uczyli się, zdobywali doświadczenie i teraz też ciężko pracują i uważasz że im się nie należy?
Cytat: lukasz2511
Przepraszam za brak szacunku. Pieniędzy niestety nie przeleję nikomu ponieważ limit dobrych uczynków na ten miesiąc już wykorzystałem
Ja też już swój limit wykorzystałem, na pewno jeżeli chodzi o twoją osobę, tak jak powiedział
aboz
, jesteś zwykłym ignorantem, na twoim miejscu zamiast pisać te bzdury powinieneś się za przeproszeniem zamknąć i podziękować że ktoś raczył przeczytać to co tutaj wypisujesz. Ja osobiście pomogłem ci ostatni raz. Bez względu na czasy, szacunek wobec innych, a szczególnie wobec kogoś kto chciał albo ci pomógł to podstawa, widać ciebie jeszcze nikt go nie nauczył...
«
Ostatnia zmiana: Poniedziałek, 09.04.2012, 16:33:41 wysłane przez emtezet
»
->
<-
lukasz2511
Świeżak
«
Odpowiedz #177 -
Poniedziałek, 09.04.2012, 19:31:59 -
NIEPRZECZYTANA
»
Mogę tu poruszyć inny temat i przytoczyć, że mechanicy najpierw powinni nauczyć się uczciwości. Często jest tak że chcą zarabiać i na częściach i na naprawach. Co moim zdaniem nie jest do końca uczciwe. Ale to pewnie tylko w mojej okolicy są tacy nieuczciwi fachowcy. Kolego emtezet wydaje mi się, że musisz poznać jeszcze trochę życie. Ignorantem - zajrzyjcie do słownika zanim zaczniecie przytaczać podobne oceny ??
emtezet
Moderator
«
Odpowiedz #178 -
Poniedziałek, 09.04.2012, 19:42:58 -
NIEPRZECZYTANA
»
Życie znam już wystarczająco dobrze i wiem że po pierwsze nie wszystkich mierzy się jedną miarą a po drugie że muszę się jeszcze nauczyć jednego - że takim jak ty nie warto pomagać. Tym kończę tą jałową dyskusję i OT, moje posty nie na temat można pousuwać.
->
<-
lukasz2511
Świeżak
«
Odpowiedz #179 -
Poniedziałek, 09.04.2012, 20:52:11 -
NIEPRZECZYTANA
»
No właśnie tego się musisz nauczyć. Nie oceniać tego kogo nie znasz. A jeżeli uważasz, że przez kilka postów jesteś zdolny wyciągnąć poprawne wnioski to jeszcze długa droga przed Tobą.
Strony:
1
...
10
11
[
12
]
13
Do góry
Drukuj
Internetowy Klub Seata
Techniczne
»
Elektryka
»
Alarmy, Piloty, Centralne zamki
»
Jak zaprogramowac zamek centralny w Ibizie 96 ?
Skocz do:
Wybierz cel:
-----------------------------
Tematyczne
-----------------------------
===> Ubrania klubowe
===> Ramki klubowe
===> Naklejki klubseata.pl
===> Kalendarze, kubki, flagi klubowe
===> Plakietki i breloki klubowe
=> Spotkania i zloty lokalne
===> Historia Marki