Strony: 1 ... 5 6 [7] 8 9   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Migająca kontrolka od świec żarowych  (Przeczytany 202955 razy)
irek854 Mężczyzna
Świeżak

Samochód: Seat Exeo ST, 2012, 2.0 TDI CR 143KM

« Odpowiedz #90 - Środa, 01.05.2013, 20:42:10 - NIEPRZECZYTANA »

Witam

Dzisiaj na trasie spotkała mnie nietypowa niespodzianka... jadąc ok 130km/h autostradą zaszła okoliczność że musiałem rozpędzić trochę auto. Jechałem z lekkiej górki z gazem w podłodze i po osiągnięciu ok 170km/h zaczęła migać kontrolka świec żarowych.
Samochód zachowywał się w 100% ok, nie było utraty mocy, silnik ładnie równo pracował z tym że toczyłem się na wysprzęglonym silniku aż mogłem się bezpiecznie zatrzymać. Kontrolka migała cały czas... odczekał chwilę aby rozgrzanego silnika nie gasić po czym normalnie zgasiłem i odpaliłem auto. Kontrolka już nie mignęła ani razu więcej (oczywiście oprócz zapłonu), bez problemu przejechałem kolejne 300km.

Już zdążyłem pokopać i ludzie często piszą że ma to związek z czujnikiem hamulca itp. Z tym że auto nowe, ma przejechane 4000 km.
Po urlopie wybiorę się do ASO zapewne, ale dobrze by było wiedzieć co się może dziać?
Także na co zwrócić uwagę żeby w serwisie mnie z kwitkiem nie odprawili?

Dzięki.
irocket Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: 1996 Toledo 1L 1Z 90KM

« Odpowiedz #91 - Środa, 01.05.2013, 21:01:27 - NIEPRZECZYTANA »

http://klubseata.pl/forum/index.php?topic=1104.0 poczytaj, posprawdzaj

mac456x9 Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Seat Leon MY10' 2.0 TDI FR

« Odpowiedz #92 - Środa, 01.05.2013, 22:35:45 - NIEPRZECZYTANA »

Podłączą do kompa to zczytają błąd (fajniej by było jak byś sobie sam podłączył pod kompa albo chociaż stał przy pracowniku i wydusił z niego kod błędu.) Niestety w aso w 90% pracują ludzie leniwi lub niekompetentni i pół auta Ci wymienią zanim znajdą albo powiedzą, że sam zepsułeś bo źle używałeś.
Stan Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Toledo '96, 1.9D

« Odpowiedz #93 - Czwartek, 02.05.2013, 12:14:04 - NIEPRZECZYTANA »

Nie prościej jeździć wolniej?! Następny pirat.

stan
mac456x9 Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Seat Leon MY10' 2.0 TDI FR

« Odpowiedz #94 - Czwartek, 02.05.2013, 12:28:18 - NIEPRZECZYTANA »

A słyszałeś takie truuudne pojęcie : Frajda z jazdy?  :-X
irek854 Mężczyzna
Świeżak

« Odpowiedz #95 - Czwartek, 02.05.2013, 13:19:10 - NIEPRZECZYTANA »

Nie prościej jeździć wolniej?! Następny pirat.

Nie chodzi ani o piracenie ani frajdę z jazdy, generalnie 99% trasy jeżdżę przepisowo, jak pisałem zaistniała sytuacja...
Tym bardziej że 1 maja, gdzie stoi się godzinę na każdej bramce na A4, jazda nawet 140km/h mija się z celem.

Wracając do tematu to stopy świecą i wszystkie bezpieczniki całe. Komputer pokładowy też nic nie mówi i świeci że ok. Także zostaje na VAG'a jechać do ASO.
« Ostatnia zmiana: Czwartek, 02.05.2013, 13:20:31 wysłane przez irek854 » Zapisane
grzesiek-35 Mężczyzna
Świeżak

Samochód: Seat ibiza 2001r 1.9 tdi 90km

« Odpowiedz #96 - Niedziela, 05.05.2013, 00:28:50 - NIEPRZECZYTANA »

Witam mam problem chodzi o to, że miga mi lampka świec żarowych po odpaleniu wszystkie zegary przestają działać i pali się bezpiecznik 26 a dzień wczesniej pojawił się problem z centralnym co chwilę zamykał drzwi nawet z kluczykami w stacyjce
proszę o pomoc
irek854 Mężczyzna
Świeżak

« Odpowiedz #97 - Środa, 05.06.2013, 09:36:40 - NIEPRZECZYTANA »

Jeszcze co do mojego problemu, w ASO okazało się że nie ma żadnych błędów komputera...
Natomiast za każdym razem po przekroczeniu 4000rpm zaczyna mrugać świeca żarowa a komputer raportuje usterkę układu paliwowego, ale nie zapisuje tego w pamięci... serwisańci sprawdzili to w trakcie jazdy z podłączonym komputerem.
Wcześniej tego nie zauważyłem ale także drastycznie obcinana jest moc auta. Po zgaszeniu i odpaleniu jest ok.

Także w poniedziałek auto wraca na serwis.
« Ostatnia zmiana: Środa, 05.06.2013, 09:37:54 wysłane przez irek854 » Zapisane
Piter37 Mężczyzna
Świeżak

Samochód: Seat Alte 1.4 TSI

« Odpowiedz #98 - Piątek, 07.06.2013, 09:39:44 - NIEPRZECZYTANA »

miałem to samo mrugała mi kontrolka świec  miałem wilgoć na stykach kompa
misiekk91 Mężczyzna
Świeżak

Samochód: seat leon 1.9tdi 2004r

« Odpowiedz #99 - Piątek, 14.06.2013, 20:33:27 - NIEPRZECZYTANA »

witam! tez mam problem z migającą kontrolką od swiec tylko, że gdy miga to przestaje mi działac pedał gazu. teraz zauważyłem ze zaczyna migac gdy temp jest powyżej 25c bo gdy jest poniżej to jest wszystko ok. i gdy się zapali to przejadę kilka kilometrów i jak się wychłodzi to tez jest ok. cos się musi przegrzewac. miałem u elektryka w tamtym roku przed jesienią i myśleliśmy ze jest zrobione bo już nie było takich upałów i calą zime było dobrze aż do teraz. najgorsze jest to że gdy miga to włącza się tryb awaryjny i obroty wskakują na 1100 i w ogóle nie można gazu dodac pedał tak jakby się wyłączał i tylko można jechać 60km/h na 5 biegu. a ten stop mi działa gdy miga czyli czujnik jest ok. a pedał mam inny bo myślałem ze to on wysiadł ale jednak nie i dodam jeszcze ze gdy przed zapłonem wcisne troszkę pedał gazu i zapale to jest ok tylko wiadomo obroty są wysokie ale gdy go puszcze to już miga tak jakby przy samym końcu nie czytał. pod kompem pokazuje błąd potencjometru gazu
macko Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Ibiza 6L 2003r 1.4 TDi AMF

« Odpowiedz #100 - Czwartek, 18.12.2014, 21:30:48 - NIEPRZECZYTANA »

Gdzie znajdę czujnik hamulca w Ibizie 1.4 TDi AMF ??
KYS Mężczyzna
~ KYS ~ ?
Moderator

Samochód: był -> Seat Ibiza TDI (6L)

« Odpowiedz #101 - Piątek, 19.12.2014, 09:49:59 - NIEPRZECZYTANA »

Gdzie znajdę czujnik hamulca w Ibizie 1.4 TDi AMF ??
Pewnie standardowo - przy padale hamulca...
Kilka postów wcześniej masz jego zdjęcia.

:tazior:   ASZ + FJW = TDI  :los:
macko Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Ibiza 6L 2003r 1.4 TDi AMF

« Odpowiedz #102 - Piątek, 19.12.2014, 16:24:54 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: KYS
Pewnie standardowo - przy padale hamulca...
Kilka postów wcześniej masz jego zdjęcia.

Dzięki, też mi światełka stopu świecą i miga kontrolka świec żarowych. Dzisiaj rano musiałem kabelki uruchomić bo aku przez noc mi padł  >:(

edit. Czujnik zmieniony, kontrolka nie świeci i światła stopu też nie świecą ............ nawet jak wciskam pedał hamulca, świecą się przy max wciśnięciu pedału, boje się że ktoś mi może w du...e zaparkować. Co z tym można zrobić ?? Wymienic czujnik na inny ?? Dodam że ten co został wyjęty ma całkiem inne numery niż seryjne  :o 
« Ostatnia zmiana: Sobota, 20.12.2014, 09:41:41 wysłane przez macko » Zapisane
tasior9973 Mężczyzna
Świeżak

Samochód: leon 2001 1.9

« Odpowiedz #103 - Poniedziałek, 29.12.2014, 23:18:09 - NIEPRZECZYTANA »

witam od jakiegos czasu mam problem mianowicie po odpaleniu auta przy ujemnych temperaturach miga kontrolka od swiec zarowych i samochod nie reaguje na pedal gazu przechodzi mu dopiero po chwili gdy sie trochu zagrzeje mial ktos podobny problem co moze byc przyczyna?
bartek_s1992 Mężczyzna
Świeżak

Samochód: Seat Ibiza 2003 1.9 TDI

« Odpowiedz #104 - Piątek, 08.04.2016, 09:51:47 - NIEPRZECZYTANA »

Witam,  mam taki problem,  miga mi świeca żarowa w Ibizie 1.9 TDI rok 2003 podobno może to być spowodowane spalona żarówka stopu,  rozebralem to światło,  i widać że po dwie diody od prawej i lewej strony nie świecą i są jakby ciemniejsze od pozostałych.  Jak myślicie są spalone czy tak ma już być?
Strony: 1 ... 5 6 [7] 8 9   Do góry
  Drukuj  

+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Elektryka» Licznki i lampki kontrolne» Migająca kontrolka od świec żarowych
Skocz do: