+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Elektryka» CB oraz Nawigacje» Anty Radar
Nazwa użytkownika:
Hasło:
Strony: [1] 2 3 4   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Anty Radar  (Przeczytany 57322 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
mdavid
Użytkownik

« Sobota, 18.03.2006, 11:15:43 - NIEPRZECZYTANA »

Mam w planach kupić anty radar a le nie wiem za ile bo ceny są tak rozbieżne że głowa boli, może ktoś z was posiada ? to barzo prosze napisać czy to się opłaca inwestować czy taka zabawka nic nie daje? :szpieg:  :szpieg:  :szpieg:

GOLIAT
peter174 Mężczyzna
niezależny
Użytkownik

Samochód: ASZ

« Odpowiedz #1 - Sobota, 18.03.2006, 11:52:18 - NIEPRZECZYTANA »

a ja uwazam iz najlepszy aktulanie antyradar to CB radio ... aktulnie przepisy nie wymagają już zezwolenia na posiadanie CB aby tylko radyjo miało homologację ... poza miastem jest to najlepszy i najszybszy sposób informacji o postojach "niebieskich" i "zielonych"  :wink:  ... a i zasieg lepszy niz antyradar który sygnalizuje ci pomiar radarem kilkasetmetrów wczesniej a posiadajac CB mozesz o pomiarze predkosci wiedziec juz kilka km wczesniej  :wink:  ... nie wspomne o tym ze jak zauwaza u ciebie antyradar to "wtopa" a CB mozesz sobie legalnie i bez chowania w skrytkach uzywac do woli ... sam posiadam w aucie CB i nie raz juz mnie od "niechcianego"  wydatku uchroniło ...

jeżeli szukasz jakiejś instrukcji o swoim Seacie to
KKKKris Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Leon '04 ASZ, Grand Vitara 2007 DDiS

« Odpowiedz #2 - Sobota, 18.03.2006, 22:42:27 - NIEPRZECZYTANA »

Zgadzam sie z moim poprzednikiem. A do tego koszt dobrego antyradaru jest o wiele wiekszy niz dobrego CB. Polecam Unideny. Nawet President ktorego mamy w firmowkach do piet im nie dorasta. Chyba ze to jakies wyjatkowe egzemplarze.

kramson
Użytkownik

« Odpowiedz #3 - Niedziela, 19.03.2006, 00:21:48 - NIEPRZECZYTANA »

i na cyfrowe radary może być nieskuteczny
peter174 Mężczyzna
niezależny
Użytkownik

« Odpowiedz #4 - Niedziela, 19.03.2006, 14:13:17 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: "KKKKris"
Zgadzam sie z moim poprzednikiem. A do tego koszt dobrego antyradaru jest o wiele wiekszy niz dobrego CB. Polecam Unideny. Nawet President ktorego mamy w firmowkach do piet im nie dorasta. Chyba ze to jakies wyjatkowe egzemplarze.

tylko ze wiekszość Unidenów i Presidentów (szczególnie tych mniejszych ) mają te same bebechy, niejednokrotnie różnica jest tylko w znaczku na obudowie  :wink:  ...  duzy wpływ na jakość odbioru i nadawania ma instalacja antenowa ... czasmi dobre radio przy zle zestrojonej antenie moze gorzej pracowac niz najzwyklejsza Onwa na porzadnej instalacji antenowej ... co do Presidenta i Unidena w twoich firmówkach to porównaj oba te radia na tej samej instalcji antenowej (najlepiej w jednym i tym samym aucie ) i wówczas bedziesz mial obiektywna ocenę ...

heartless Mężczyzna
Moderator

Samochód: Ibiza '94 AAZ

« Odpowiedz #5 - Niedziela, 19.03.2006, 16:30:40 - NIEPRZECZYTANA »

CB najlepszym antyradarem! Sam nie posiada (na razie w planach), ale wielokrotnie zdarzyło mi się wypatrywać na drodze aut z "przydługą" anteną na dachu i jechać ich tempem.. W ten sposób zaoszczędziłem trochę forsy..

Ibiza 1,9 TD (AAZ) '94                               
KKKKris Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Leon '04 ASZ, Grand Vitara 2007 DDiS

« Odpowiedz #6 - Niedziela, 19.03.2006, 18:45:54 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: "peter174"
Presidenta i Unidena w twoich firmówkach to porównaj oba te radia na tej samej instalcji antenowej (najlepiej w jednym i tym samym aucie ) i wówczas bedziesz mial obiektywna ocenę ...

Anteny nontowal i uruchamiala firma sprzedajaca i montujaca radyjka, wiec mysle ze nic nie schrzanili. A swoja droga wlasnie tam doradzili zeby nie brac kolejnego presidenta tylko unideny bo to to samo. I widze ze chyba nie klamal.

peter174 Mężczyzna
niezależny
Użytkownik

« Odpowiedz #7 - Niedziela, 19.03.2006, 19:10:48 - NIEPRZECZYTANA »

nie kłamali ... róznica jest tylko w cenie ... na korzyść Unidena  :ok:

mdavid
Użytkownik

« Odpowiedz #8 - Niedziela, 19.03.2006, 20:28:52 - NIEPRZECZYTANA »

No to co chłopaki jednak CB doradzacie :P

GOLIAT
punchoo Mężczyzna
Po 40-tce człowiek ma...
Moderator

Samochód: Honda Civic IX 1.8 HB, Renault Megane 2 CC 2.0 16V, YAMAHA Majesty YP400 '11 była Cordoba '97 1.4 AEX

« Odpowiedz #9 - Niedziela, 19.03.2006, 20:51:15 - NIEPRZECZYTANA »

Anty Radarem sie niebawilem - na Allegro duzo mozna poczytac o tym - ale DOBRY KIT TO POLOWA SUKCESU handlowego. Wozilem ze soba, ALAN38 ( reczniak ) + magnesowka - szalu nierobil ale dzialal jak na CB przystawalo. Pomimo niewygodnosci i duzych gabarytow, zawsze po skonczonej trasie mozna go bylo schowac do bagaznika i NIEKUSIL.
Jednym slowem "noga z gazu" i jedziemy przepisowo.... :wink:

P.S.: Tez jestem za CB z racji braku doswiadczenia z Anty Radarami.

Cordoba 1.4 '97/98 AEX
Nie Jeździj Szybciej, Niż Twój Anioł Stróż Potrafi Latać :satan: - SEAT Cordoba 1.4 '97/98 AEX - HONDA Civic IX 1.8 '14

KYS Mężczyzna
~ KYS ~ ?
Moderator

Samochód: był -> Seat Ibiza TDI (6L)

« Odpowiedz #10 - Niedziela, 19.03.2006, 21:01:38 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: "mdavid"
No to co chłopaki jednak CB doradzacie

ja też dokładam głos na 'CB radio'...  :)

antyradar albo reaguje na coś co nie jest radarem, albo jak już zareaguje to jest za późno i można mieć jeszcze nieprzyjemniści z powodu jego posiadania...

z CB Radiem już kilka tras pokonałem i ZAWSZE przydało się... wprawdzie nie zawsze zabezpiecza w 100% przed niebieskimi (np. takimi, którzy często przemieszczają się), ale zawsze wiesz więcej o tym co się dzieje na trasie!

:tazior:   ASZ + FJW = TDI  :los:
punchoo Mężczyzna
Po 40-tce człowiek ma...
Moderator

Samochód: Honda Civic IX 1.8 HB, Renault Megane 2 CC 2.0 16V, YAMAHA Majesty YP400 '11 była Cordoba '97 1.4 AEX

« Odpowiedz #11 - Poniedziałek, 20.03.2006, 11:33:48 - NIEPRZECZYTANA »

Dokladnie - z gory mozna zaplanowac zawsze jakas alternatywna droge na danym odcinku, ktory jest np albo czasowo wylaczony albo dobrze przykorkowany.

Cordoba 1.4 '97/98 AEX
Nie Jeździj Szybciej, Niż Twój Anioł Stróż Potrafi Latać :satan: - SEAT Cordoba 1.4 '97/98 AEX - HONDA Civic IX 1.8 '14

mdavid
Użytkownik

« Odpowiedz #12 - Poniedziałek, 20.03.2006, 11:42:39 - NIEPRZECZYTANA »

Jeszcze kilka takich opini i chyba mnie namówicie na jakieś radyjko, poruszyłem ten temat bo dziennie dojeżdżam do pracy po 100 km (w dwie strony) i gdybym chciał jechać cały czas przepisowo a to jest 50 km/h to mój czas dojazdu wynosiłby około 1,20 min a tak jade nie dłużej niż 40 min, a koledzy z radarem ustawiają się wróżnych miejscach i nie zawsze ktoś mignie światłami.

GOLIAT
peter174 Mężczyzna
niezależny
Użytkownik

« Odpowiedz #13 - Poniedziałek, 20.03.2006, 12:17:41 - NIEPRZECZYTANA »

poza tym antyradar nie poinformuje cie o korku lub wypadku na drodze i nie pomoze ci gdy zabładzisz w obcym miescie  :wink: a CB i owszem

KYS Mężczyzna
~ KYS ~ ?
Moderator

Samochód: był -> Seat Ibiza TDI (6L)

« Odpowiedz #14 - Poniedziałek, 20.03.2006, 13:46:11 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: "mdavid"
Jeszcze kilka takich opini i chyba mnie namówicie na jakieś radyjko, poruszyłem ten temat bo dziennie dojeżdżam do pracy po 100 km (w dwie strony) i gdybym chciał jechać cały czas przepisowo a to jest 50 km/h to mój czas dojazdu wynosiłby około 1,20 min a tak jade nie dłużej niż 40 min, a koledzy z radarem ustawiają się wróżnych miejscach i nie zawsze ktoś mignie światłami.

przydatność radia CB na Twojej trasie będzie jeszcze zależała od tego ilu innych użytkowników z radyjkami będzie się po niej poruszało  8)

:tazior:   ASZ + FJW = TDI  :los:
Strony: [1] 2 3 4   Do góry
  Drukuj  

+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Elektryka» CB oraz Nawigacje» Anty Radar
Skocz do: