+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Elektryka» CB oraz Nawigacje» Anty Radar
Nazwa użytkownika:
Hasło:
Strony: 1 [2] 3 4   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Anty Radar  (Przeczytany 60895 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
peter174 Mężczyzna
niezależny
Użytkownik

Samochód: ASZ

« Odpowiedz #15 - Poniedziałek, 20.03.2006, 19:12:36 - NIEPRZECZYTANA »

ooo z tym wiez mi nie ma problemu ... odkad zniesiono koniecznośc rejestrowania CB i posiadania zezwolenia na nie to wraca ono spowrotem do łask ... szczegolnie kanał "19" wsród kierowców TIR-ów, przedstawicieli handlowych, itp ...

jeżeli szukasz jakiejś instrukcji o swoim Seacie to
punchoo Mężczyzna
Po 40-tce człowiek ma...
Moderator

Samochód: Honda Civic IX 1.8 HB, Renault Megane 2 CC 2.0 16V, YAMAHA Majesty YP400 '11 była Cordoba '97 1.4 AEX

« Odpowiedz #16 - Poniedziałek, 20.03.2006, 21:24:22 - NIEPRZECZYTANA »

Dobrze odrazu po kupieniu sprzeta podkrecic..... :D

Cordoba 1.4 '97/98 AEX
Nie Jeździj Szybciej, Niż Twój Anioł Stróż Potrafi Latać :satan: - SEAT Cordoba 1.4 '97/98 AEX - HONDA Civic IX 1.8 '14

peter174 Mężczyzna
niezależny
Użytkownik

Samochód: ASZ

« Odpowiedz #17 - Poniedziałek, 20.03.2006, 21:27:37 - NIEPRZECZYTANA »

jak bedziesz miał porządną antenę i właściwie zestrojoną + dobry mic to i z 4 wacików cie usłyszą  :wink: ... pamietaj o jednym im wieksza moc tym bardziej sie modulacja pogarsza ... wiec nie wiem czy warto miec moc na maksa jak i tak cie nikt nie zrozumie  :|

jeżeli szukasz jakiejś instrukcji o swoim Seacie to
raby Mężczyzna
Klubowicz
Moderator

Samochód: Leon Cupra 4 2002 1.9 ARL+++ 240KM/460Nm

« Odpowiedz #18 - Wtorek, 06.02.2007, 23:08:20 - NIEPRZECZYTANA »

Info dla wszystkich posiadajach antyradar co sie wybieraja do niemiec

Radze go dobrze schowac! Posiadanie tego ustrojstwa w niemczech jest nielegalne.
Nawet nie podlaczonego! Mozna go stracic i dostac mandat wartosci przynajmniej urzadzenia lub kilka razy wiecej  :los:
Radze nie zostawiac nawet przyssawki na szybie.

>>> Sprzedam <<< >>> Ibiza <<< >>> Foka <<< >>> Leon <<<
?Proste są dla szybkich samochodów a zakręty dla szybkich kierowców"
KYS Mężczyzna
~ KYS ~ ?
Moderator

Samochód: był -> Seat Ibiza TDI (6L)

« Odpowiedz #19 - Środa, 07.02.2007, 09:48:05 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: "shemkel"
Oczywiście jest to dość droga zabawka i nie do końca legalna.

Jeżeli dobrze pamiętam kodeks drogowy, to całkowicie nielegalny :-P

:tazior:   ASZ + FJW = TDI  :los:
shemkel
Gość

« Odpowiedz #20 - Środa, 07.02.2007, 09:57:19 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: "KYS"
całkowicie nielegalny

Całkowicie nielegalny w momencie gdy jest podłączony i/lub gotowy do użycia :mrgreen:

Stan prawny

Art 66 ust. 4 pkt 4 ustawy Prawo o ruchu drogowym z 20 czerwca 1997r: " Zabrania się wyposażania pojazdu w urządzenia informujące o działaniu sprzętu kontrolno-pomiarowego używanego przez organy kontroli ruchu drogowego lub działanie to zakłócające albo przewożenia w pojeździe takiego urządzenia w stanie wskazującym na gotowość jego użycia”

heartless Mężczyzna
Moderator

Samochód: Ibiza '94 AAZ

« Odpowiedz #21 - Środa, 07.02.2007, 10:47:25 - NIEPRZECZYTANA »

W Norwegii też są nielegalne - nawet niepodłączone (tam niewiele jest legalnych rzeczy ;)) Znajomy miał niepodłączony w aucie i zapłącił 1000 NOK za przekroczenie prędkości i 5000 NOK za posiadanie antyradaru. Razem 6000 NOK = ~3200PLN :(

Ibiza 1,9 TD (AAZ) '94                               
ro-dan Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: CORDOBA 6L COOL+ 1,4 16V BKY 2005

« Odpowiedz #22 - Środa, 07.02.2007, 12:26:50 - NIEPRZECZYTANA »

...swego czasu (lata 1992-97) używałem antyradaru UNIDEN (jeździłem wtedy VECTRĄ)...
...w tym czasie nie zapłaciłem ani jednego mandatu za przekroczenie prędkości (nie zawsze było to związane z działaniem antyradaru, ale jednak), zapłaciłem natomiast dwa za posiadanie w/w urządzenia...
...jeden mandat (50 pln) w Polsce - antyradar wisiał sobie na osłonie przeciwsłonecznej w czasie rutynowej kontroli drogówki (poprostu o nim zapomniałem);
drugi mandat zapłaciłem w Lichtensteinie (200 CHF) - antyradar był wypięty i schowany w schowku; w czasie kontroli granicznej celnik rozejżał się po kabinie i pierwsze co zrobił to otworzył schowek, no i było po herbacie, żadnej dyskusji, że nie podłączony, że schowany itp - 200 franioli i urządzenie poszło się kochać...
...po tym incydencie dałem sobie spokój z antyradarem, tym bardziej, że i policja zaczęła stosować coraz bardziej wyrafinowane radary, fotoradary, trafipaxy itp...
...teraz liczę na wyczucie, fart i obserwację zachowań innych na drodze (min. tych z "długimi" antenami na dachu :mrgreen:) - jak narazie nieźle mi idzie... :satan:

CORDOBA 6L COOL+ 1,4 16V BKY 2005
 :arrow: cool+ :ok:
erixon
Gość

« Odpowiedz #23 - Środa, 07.02.2007, 22:00:57 - NIEPRZECZYTANA »

CB to dobra sprawa, ale ma swoje minusy, ktore wedlug mojej opinii, stawiaja go w gorszej pozycji niz antyradar. przede wszystkim z CB nie dowiesz o fotoradarach w puszkach oraz o fotoradarach przenosnych, coraz wiecej tego ustrojstwa i naprawde uprzykrza zycie (ja aktualnie czekam na zdjecie), z antyradarem lecisz na pewniaka, bo skrzynek nastawianych jest pelno, tylko niektore to nie "wydmuszki" (na dodatek to na biezaco sie zmienia), nie trzeba przed kazda zwalniac. z CB nie zawsze tez mozna dowiedziec sie o nieoznakowanycych radiowozach lub mozna dowiedziec sie juz za pozno, antyradar zawsze co ci tam skrzeknie np jak bedziesz wyprzedzal auto z videorejestratorem. no i na koniec zapomnieliscie chyba o najwazniejszym, przeciez posiadanie jednego urzadzenia wcale nie wyklucza posiadania drugiego  :satan:
KYS Mężczyzna
~ KYS ~ ?
Moderator

« Odpowiedz #24 - Środa, 07.02.2007, 23:14:01 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: "erixon"
z CB nie dowiesz o fotoradarach w puszkach oraz o fotoradarach przenosnych, coraz wiecej tego ustrojstwa i naprawde uprzykrza zycie (ja aktualnie czekam na zdjecie), z antyradarem lecisz na pewniaka

A czy, przez przypadek, nie jest tak, że antyradar daje znać o fotoradarze, gdy właśnie jest robione zdjęcie :?:

raby Mężczyzna
Klubowicz
Moderator

« Odpowiedz #25 - Środa, 07.02.2007, 23:20:31 - NIEPRZECZYTANA »

A czy, przez przypadek, nie jest tak, że antyradar daje znać o fotoradarze, gdy właśnie jest robione zdjęcie  
To by sie mijalo z celem... Raczej antyradar wykrywa wykrywanie predkosci a nie sam aparat.

KYS Mężczyzna
~ KYS ~ ?
Moderator

« Odpowiedz #26 - Środa, 07.02.2007, 23:23:38 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: "raby"
Raczej antyradar wykrywa wykrywanie predkosci a nie sam aparat.

Jeżeli fotoradar wykryje zbyt dużą prędkość, robi zdjęcie, więc zauważenie przez antyradar wykrywania prędkości to chyba zbyt późno.  :niewiem:

raby Mężczyzna
Klubowicz
Moderator

« Odpowiedz #27 - Środa, 07.02.2007, 23:26:48 - NIEPRZECZYTANA »

Jeżeli fotoradar wykryje zbyt dużą prędkość, robi zdjęcie, więc zauważenie przez antyradar wykrywania prędkości to chyba zbyt późno.  

Ale wykrycie predkosci napewno wystepuje o wiele wczesniej niz aparat ma zasieg...
A takie wykrywanie predkosci bardzo sieje... antyradar to wylapuje w setkach metrow wczesniej  ;-)

KYS Mężczyzna
~ KYS ~ ?
Moderator

« Odpowiedz #28 - Środa, 07.02.2007, 23:34:09 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: "raby"
Ale wykrycie predkosci napewno wystepuje o wiele wczesniej niz aparat ma zasieg...
A takie wykrywanie predkosci bardzo sieje... antyradar to wylapuje w setkach metrow wczesniej  ;-)

Wszystko zgadza się, jeżeli mamy do czynienia z tradycyjnym fotoradarem, ale podobno zaczynają pojawiać się fotradary laserowe, które precyzyjnie namierzają przekraczającego prędkość...  :neutral:
I przy takich antyradar nic nie da.

Przy okazji dwa artykuły na ten temat:
1) --> Pierwszy  
2) --> Drugi

the_ozyrys Mężczyzna
Administrator

Samochód: Toyota RAV4

« Odpowiedz #29 - Środa, 07.02.2007, 23:35:21 - NIEPRZECZYTANA »

Antyradar wykrywa rozproszoną wiązkę mikrofal (najczęsciej) wysyłanych przez radar
poza zasięgiem jego detekcji, tzn. tam, gdzie wysyłana przez niego wiązka lokacyjna dociera,
ale nie jest odbijana wogóle lub w zbyt małym stopniu, aby umożliwić na podstawie pomiaru
stosunku kilku czasów wysłania i powrótu wiązki określenie zmiany położenia samochodu czyli
pochodną położenia po czasie czyli tzw. prędkość chwilową... Kuma?  ;-)
Strony: 1 [2] 3 4   Do góry
  Drukuj  

+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Elektryka» CB oraz Nawigacje» Anty Radar
Skocz do: