+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Elektryka» Car Audio» Naglosnienie do Seata Ibizy
Nazwa użytkownika:
Hasło:
Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Naglosnienie do Seata Ibizy  (Przeczytany 9443 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
dido78
Gość

« Niedziela, 23.10.2005, 19:33:52 - NIEPRZECZYTANA »

[shadow=red][ /shadow]

:satan: Witam wszystkich.  :szpieg:

Jestem nowy na forum .
 :D  

Chciałbym poprosic kogos o pomoc w projekcie.  :P
Od niedawna posiadam Seata Ibize przejsciowke z 2000 roku 3drz.Chcilabym zmienic w nim cale naglosnienie. Posiadam niestety zabudowane radio seata z wyswietlaczem(na nim sa wskazania komputera pokladowego i klimatyzacji).Niestety nie da sie to wymienic z zachowaniem wyswietlacza- tak sie dowiedzialem. A chcialbym to wymienic......... Moze ktos ma jakies doswiaczenie...... :satan:
Nabylem rowniez juz wzmacniacz Magnat Combat 6000(bardzo tanio). Jakie powinienem kupic glosniki (przod ,tyl , sub).Do sluchania zarowno techno , filmowej i klasycznej.
cena glosnikow
nie chcialbym zeby przekroczyla 1400zl ? :x
Gdzie najlepiej ulokowac glosniki ,wzmacniacz i sub. tak zeby cos jeszcze z malutkiego bagaznika zostalo
Czy ktoś mógłby mi dac jakies wskazówki BARDZO PROSZĘ. Moze macie jakies linki gdzie jest mowa o seacie ibizie?

GÓRY DZIEKUJE ZA WSKAZÓWKI i linki ! Może ktoś z forum instalowal naglosnienie do seata i ma jakieś doświadczenie.

Pozdrawiam goraco :pub:
Tracer Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Leon II1.6 TDI CAYC , Ibiza III 1,2 AZQ Caddy1,9 SDI

« Odpowiedz #1 - Niedziela, 23.10.2005, 20:03:07 - NIEPRZECZYTANA »

Słyszałem o takim rozwiazaniu ze uchwyt panelu od radia montuje się w podsufitce
a tył od radia gdzieś się chowa tam gdzie jest miejsce.
tak czy inaczej musisz radia zdublowac.
 :)

Seat Leon II 1,6TDI, Power by CAYC  147KM by VTEC,
prowadzi WAZE, I-GO,AM PL i Janosik, hamuje ATE Ceramic
WSZYSTKOMAJĄCE RADIOhttp://klubseata.pl/forum/index.php?topic=17336.0
MONTAŻ KLIMY http://klubseata.pl/forum/index.php?topic=5144.0
STEROMNIK KLIMY MOJEGO POMYSŁU http://klubseata.pl/forum/index.php?topic=5188.0
WYMIANA ALTERNATORA http://klubseata.pl/forum/index.php?topic=8724.msg130948#new
dido78
Gość

« Odpowiedz #2 - Poniedziałek, 24.10.2005, 13:31:06 - NIEPRZECZYTANA »

:x  :x  :x  :x  :x  :x zabudowal moze ktos 2 radio tu na forum? :satan:  :satan: prosilbym o jakies linki do zdiec albo cokolwiek zebym mogl to u siebie zrobic
Aco do glosnikow jakie proponujecie marke\model chodzi mi o jakosc sluchania

Pozdrawiam :szpieg:  :szpieg:  :szpieg:  :szpieg:  :szpieg:  :szpieg:  :szpieg:
Jobski
Użytkownik

« Odpowiedz #3 - Poniedziałek, 24.10.2005, 19:37:27 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: "dido78"
zabudowal moze ktos 2 radio tu na forum? Satan Satan prosilbym o jakies linki do zdiec albo cokolwiek zebym mogl to u siebie zrobic

skontaktuj się z gosciem z www.marog.prv.pl  u niego widzialem podłączone drugie radio obok tego z dużym wyświetlaczem

Były:
Cordoba SXE 1,6 (AEE) 75KM '98
Cordoba SX TDI (AHU) 106KM '97
dido78
Gość

« Odpowiedz #4 - Czwartek, 27.10.2005, 14:12:46 - NIEPRZECZYTANA »

Dzieki za Linka niestety nie znalazlem .  :x
Wyslalem maila  i jak narazie bez odpowiedzi .  :x  :x  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:

Dlatego prosze  :satan: forumowiczow o dalsze propozycje i linki do stron zajmujacych sie car audio i udostepniajacych np zdiecia projektow  :)  :)  :)  :)  :)  :)  :)

Pozdawiam :szpieg:  :szpieg:
Kobi07
Użytkownik

« Odpowiedz #5 - Środa, 18.01.2006, 08:54:47 - NIEPRZECZYTANA »

Czesc dido78. Wlasnie zaczynam myslec nad tym samym projektem radia co Ty masz. Jakies osiagniecia, ja zupelnie zglupialem. Tez mam zintegrowany wyswietlacz i nic sie z tym oryginalnym radiem nie da zrobic. Bylem u specow i mi powiedzieli ze za 100-150 podlacza mi druga kostke ISO i ze bede przez to mogl podlaczyc drugie radio rownolegle. O tym to ja juz dawno myslalem ze tak trzeba zrobic ale kurna hata nie mam wogole pomyslu gdzie to radio umiescic. Pod fotelem nawet chodniczki mi sie nie mieszcza heheh a w schowku wiesz sam ile jest miejsca. Tak pytam z ciekawosci czy zrobiles juz cos z tym radiem. Ja wykombinowalem zeby to radio zamonotowac albo pod kierownica tam jest jakas wneka ale nie sparwdzalem czy sie tam cos wogole zmiesci a drugie to pod srodkowym panelem, trzeba by tylko troche przerobic polke na drobiazgi. A druga sprawa ze tez bede monotwal suba i wzmaciacz do bagaznika, wiec jezeli juz to zrobiles to moze masz jakies wskazowki i poraday i na co uwazac, ktoredy kable przeprowadzic do komory silnika. Za wszelkie info z gory dziekuje. Odezwij sie nawet jak nic nie zrobiles moze cos razem wymyslimy. Oczywiscie reszta szanownych forumowiczow rowniez jest proszona o zabranie glosu w tej jakze "zintegrowanej radiowej" sprawie. Powoli zaczynam myslec ze to radio w formie zintegrowanej to wada fabryczna Ibizki 99-02 hehe. Pozdrawiam wszytskiech i czekam na odzew.
Morgan
Gość

« Odpowiedz #6 - Środa, 18.01.2006, 11:05:05 - NIEPRZECZYTANA »

dido78, skoro jesteś z Wrocławia to podjedź do Extreme na Żmigrodzką i po sprawie. Szybko, profesjonalnie i do tego w przystępnych cenach-zawsze da się dogadac :) A chłopaki zrobią Ci tam co tylko zechcesz :wink: http://www.extremecaraudio.pl/
Dark_1984 Mężczyzna
:))
Użytkownik

Samochód: Ibiza 1.4MPi Signo 2002 (99-02) AKK

« Odpowiedz #7 - Środa, 18.01.2006, 15:16:00 - NIEPRZECZYTANA »

NIestety tylko po hiszpansku, ale powinno chociaz troszke pomoc :) >>Pobierz PDF<<

:) a co do nagłośnienia... Tez mam ten model Ibi, tylko 5-cio drzwiowy. Jezeli chcesz sam wszystko zamontowac i zeby to ok gralo.. to podstawa jak wiadomo sa kable. Proponuje taki o grubosci ok 10ga, im wiekszy przekroj tym lepiej. Poprowadz zasilanie do wzmacniacza po stronie kierowcy, pod plastikai i wykladziną przy progach, a sygnałowy po stronie pasarzera, zapobiegnie to w duzej mierze zakłóceniom :) a jezeli masz czas i ochotę to "srodkiem" auta.. czyli wymontuj wszystko zeby byl dostęp pod wyładzinę na tunelu :) Wystarczy od aku poprowadzić tylko +, - wezmiesz z masy w bagażniku, jest tam taka fajna śrubka.. :) chociaz przy tej grubosci kabla nie powinno byc zadnych problemow przy prowadzeniu - z aku. ale uwazam ze to mija się z celem. :)
Ja wzmacniacz mam zamontowany na tylen stronie lewej czesci tylnych siedzen :) (ta węższa).
Głośniczki.. na przod przy dobrym wytłumieniu prawie kazde(z tych powiedzmy dobrych) beda fajnie grac. a na tył- albo jakość albo firma.. ja mam w półce 2 woofery 30cm ala TONSIL (Polak potrafi :) ) i 2 gwizdki Hertz(oczywiscie rpzy wzmacniaczu sa zamotowane dobrane zwrotnice).
Nawet fajnie wszystko gra..ale na wiosne planuję trochę to pozmieniać po okiem profesjonalisty :)

Ibiza 1.4MPi Signo 2002 (99-02) AKK
Black Magic :)
Kobi07
Użytkownik

« Odpowiedz #8 - Czwartek, 19.01.2006, 08:08:58 - NIEPRZECZYTANA »

Dark_1984, masz u mnie piwko  :D
Wlasnie czegos takiego szukalem...
Mam prosbe czy moglibysmy przeniesc rozmowe na inny watek: Internetowy Klub Seata Strona Główna » Tematyczne » Techniczne » Car Audio & Elektryka » Zintegrowane radio - przeróbka.
http://klubseata.pl/viewtopic.php?p=8465#8465
P.S. A co zrobiles z radiem? Grasz na standartowym czy cos wykombinuowales?
dido78
Gość

« Odpowiedz #9 - Sobota, 21.01.2006, 13:01:47 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: "Morgan"
dido78, skoro jesteś z Wrocławia to podjedź do Extreme na Żmigrodzką i po sprawie. Szybko, profesjonalnie i do tego w przystępnych cenach-zawsze da się dogadac :) A chłopaki zrobią Ci tam co tylko zechcesz :wink: http://www.extremecaraudio.pl/

Tak spoko tylko ja juz zamontowalem moj sprzecik gra spoko z przodu mam Hertz 165 Hsk
ytlumione drzw teraz to gra nie jak wczesniej brzeczenie

pozdrawiam
Dark_1984 Mężczyzna
:))
Użytkownik

Samochód: Ibiza 1.4MPi Signo 2002 (99-02) AKK

« Odpowiedz #10 - Niedziela, 22.01.2006, 02:10:24 - NIEPRZECZYTANA »

Kobi07.. hm, albo juz to pisalem albo mialem zamiar.. ale napisze jeszcze raz bo nie chce mi sie rpzeglądać :)
Na szczescie chyba nie mam tego panelu srodkowego z wyswietlaczem tylko z pokretlami, wiec z radyjkiem nie ma problemu, mam teraz SonyCDX-MP40, chodzi dobrze tylko juz styki od panelu cos nie lacza i czasem zamiast sciszac to sie ATT wlacza :/ ale jest ok, a naglosnienie..juz napisalem w krotums poscie :) Na wiosne planuje pewne zmainy, ale jak to z planami bywa... zobaczymy czy wyjdzie :)

Ibiza 1.4MPi Signo 2002 (99-02) AKK
Black Magic :)
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Elektryka» Car Audio» Naglosnienie do Seata Ibizy
Skocz do: