+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Nadwozie i wnętrze» Woda w tylnej klapie od bagaznika
Nazwa użytkownika:
Hasło:
Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Woda w tylnej klapie od bagaznika  (Przeczytany 3439 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
xROnx
Użytkownik

« Czwartek, 23.02.2006, 09:38:26 - NIEPRZECZYTANA »

zauwazylem ze zbieara mi sie woda w srodku tylnej klapy od bagaznika w mojej ibizie(94) jednak doslownie obok uchwytu od zamka na klepie jest dziurka o sr 50mm(zrobiona fabrycznie) I teraz za kazdym razem gdy np spadnie deszcz czy cos innego mokrego i otwieram klape to po gdzies 3 lub 4 sek gdy klapa jest na samej gorze zaczyna bezczelnie leciec woda wlasnie z tej dziurki, nie jest to przyjemne kiedy np cos sie wkłada badz wyciaga z bagarznika. Czy mam jakas uszczelke nieszczelna? Bo skas musi sie brac ta woda tam. To tak ma byc? bo skoro zrobili to dziure... Czy wy tez tak macie?

Seat Ibiza '94 1.3 CL i ciagle rosnie:)
kampacz
Gość

« Odpowiedz #1 - Czwartek, 23.02.2006, 11:20:36 - NIEPRZECZYTANA »

też tak miałem w swojej poprzedniej ibizie - też rocznik 94 tyle że tam miałem problem z tylną klapą (nie we wszystkich miejscach dochodziła do uszczelek - po prostu tył samochodu był po przejściach) i myślałem że to przez to - po prostu pamiętałem o tym żeby nie wchodzić tam bo prysznic będzie :D - ale posprawdzej u siebie docisk klapy do uszczelek - sprawdź jeszcze wszelakie szczeliny między zamkiem klapy a blachą - i jeszcze sprawdź czy nie leci tam po znaczku seata do środka
xROnx
Użytkownik

« Odpowiedz #2 - Czwartek, 23.02.2006, 14:10:08 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: "kampacz"
też tak miałem w swojej poprzedniej ibizie - też rocznik 94 tyle że tam miałem problem z tylną klapą (nie we wszystkich miejscach dochodziła do uszczelek - po prostu tył samochodu był po przejściach) i myślałem że to przez to - po prostu pamiętałem o tym żeby nie wchodzić tam bo prysznic będzie :D - ale posprawdzej u siebie docisk klapy do uszczelek - sprawdź jeszcze wszelakie szczeliny między zamkiem klapy a blachą - i jeszcze sprawdź czy nie leci tam po znaczku seata do środka

zrobilem tak.sciagnalem plastikowa oslone od wewnatrz na klapie i przejechalem uszczelniaczem dookola zamka od klapy(oczywiscie od srodka przejechalem)zobaczymy co to da.nie widzialem zeby cieklo wyzej(ze znaczka seata albo z tamtych okolic)bo nie bylo sladow rdzy ani na silniku od wyciekaczki ani na przewodach.takze chyba trafilem w 10:) ale pierwszy opad pokaze :D

Seat Ibiza '94 1.3 CL i ciagle rosnie:)
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Nadwozie i wnętrze» Woda w tylnej klapie od bagaznika
Skocz do: