Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Czy miał ktoś do czynienia z silnikiem 1.0 w Seacie Arosa?  (Przeczytany 4486 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Valgaar Mężczyzna
Animator :-)
Moderator

« Niedziela, 07.12.2008, 12:15:34 - NIEPRZECZYTANA »

jakie może być spalanie silnika 1.0 w Arosie? ma to niby 50 koni a autko stosunkowo lekkie. ma ktoś moze takie cudo u siebie?
Zyga4don Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: SHARAN 1.8 T

« Odpowiedz #1 - Niedziela, 07.12.2008, 14:21:34 - NIEPRZECZYTANA »

Valgaar jezdzilem lupo 1.0 mpi jak na 50km to jezdzil super spalanie na poziomie 5 literkow w miescie chyba ze noga ciezka to wiecej... tak czy inaczej, da sie jezdzic ekonomicznie ;D

Napisano: Niedziela, 07.12.2008, 14:20:50

zreszta mam w garazu taki silnik na odsprzedarz... i mase czesci do tego modelu ;)

<table><tr><td align="center"><iframe border="0" framespacing="0" src="http://dodatki.net/pliki/licznik_do.php?obraz=59&r=2011&m=5&d=21&tekst=ZLOT IKS" frameborder="no" height="50" scrolling="no" width="100"></iframe></td></tr><tr><td align="center"><a href=\"http://dodatki.net\">Dodatki na bloga</a></td></tr></table>
Valgaar Mężczyzna
Moderator

« Odpowiedz #2 - Niedziela, 07.12.2008, 14:47:29 - NIEPRZECZYTANA »

biorę jeszcze pod uwagę 1,7 SDI lub 1,4 TDI. Mam już jednego Dieselka i drugiego też bym chciał. No ale jak narazie z sensowniejszych znalazłem jedynie z silnikiem 1.0. jak się nie trafi to będzie benzynka
dominik Mężczyzna
SEATpassion
Użytkownik

Samochód: Toledo 1M

« Odpowiedz #3 - Niedziela, 07.12.2008, 16:32:50 - NIEPRZECZYTANA »

ja miałem przyjemność ibi II 1.0 i powiem że całkiem nieźle po mieście pomyka.
W trasie troszkę gorzej się czuje.Spalanie niezawysokie -wręcz symboliczne w porównaniu z 1.4
raby Mężczyzna
Klubowicz
Moderator

Samochód: Leon Cupra 4 2002 1.9 ARL+++ 240KM/460Nm

« Odpowiedz #4 - Niedziela, 07.12.2008, 17:37:32 - NIEPRZECZYTANA »

nie jezdzilem tym ale jak dla mnie to taki silnik nadaje sie tylko do kosiarki :-X
min to 1.4 :-X

>>> Sprzedam <<< >>> Ibiza <<< >>> Foka <<< >>> Leon <<<
?Proste są dla szybkich samochodów a zakręty dla szybkich kierowców"
Rene Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Skoda Octavia II 2.0 FSi

« Odpowiedz #5 - Niedziela, 07.12.2008, 17:41:28 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: raby
nie jezdzilem tym ale jak dla mnie to taki silnik nadaje sie tylko do kosiarki :-X
min to 1.4 :-X
Zgadzam się. Jeździłem kiedyś zastępczą Corsą B 1.0 przez 3 tygodnie. To po prostu nie jeździ. Masakra w mieście i wielka masakra na trasie. A ponieważ to nie jedzie to się non stop ciśnie pedał, więc w mieście mi wychodziła ponad 8 L/100 km.

Skoda Octavia II 2.0 FSi Elegance

aboz Mężczyzna
Music my saviour
Prezes

Samochód: Była Cordoba Vario '01 AUA 1.4 16V DXK, jest VW Jetta 07 BLS

« Odpowiedz #6 - Niedziela, 07.12.2008, 18:32:04 - NIEPRZECZYTANA »

Ja miałem Arosę 1,0. Spaliła tyle ile wlałem ;D , a tak poważnie to przy normalnej jeździe było to w granicach 5 l. Ma niestety jeden mankament. Trzeba ją wysoko kręcić chcąc osiągnąć prędkość powyżej 90 km/h. Generalnie zwinne autko miejskie i tylko miejskie.
Valgaar Mężczyzna
Moderator

« Odpowiedz #7 - Niedziela, 07.12.2008, 21:07:44 - NIEPRZECZYTANA »

ech czyli 1.0 w razie ostateczności... To raczej będe szukał jakiegoś dieselka. przynajmniej będzie to się nadawało też na wyjazdy za miasto a spalania ropy będzie symboliczne.
Dzięki za informacje.
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Ogólne» Czy miał ktoś do czynienia z silnikiem 1.0 w Seacie Arosa?
Skocz do: