+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Elektryka» Przewód od zbiorniczka wyrównawczego ?
Nazwa użytkownika:
Hasło:
Strony: 1 [2] 3   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Przewód od zbiorniczka wyrównawczego ?  (Przeczytany 19804 razy)
uszek Mężczyzna
OOOO
Użytkownik

Samochód: Audi A8 4.2 40V 310KM+2x Seat Cordoba 1.4 AEX

« Odpowiedz #15 - Czwartek, 23.10.2008, 14:57:54 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: stryker2
nie kumam co maja wspolnego zegary z tym wtykiem ;] ?
włąsnie malo kumasz przeczytaj co wyzej napisalem tam pisze od czego jest a jak masz maly poziom plynu w zbiorniczku to sie swieci kontorlka od cieczy  to moze włąsnie byc ten czujnik od tego

Napisano: Czwartek, 23.10.2008, 15:56:47

Cytat: stryker2
Za duzo ci sie wydaje...
a Ty nic nie wiesz na ten temat a za duzo masz do powiedzenia

Nie wdawaj się w rozmowę z głupim. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem....<br />CCCO A8 4.2 40V 310KM<br />
Torque Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: IBIZA, 2003, ASZ 1.9 TDI 131KM

« Odpowiedz #16 - Czwartek, 23.10.2008, 15:22:04 - NIEPRZECZYTANA »

Mnie natomiast interesuje do czego jest to gniazdo w zbiorniczku wyrównawczym (stan poziomu płynów był w opcji) :?: I dlaczego nie mam tam podłączonego kabelka.
« Ostatnia zmiana: Czwartek, 23.10.2008, 15:24:31 wysłane przez Torque » Zapisane

uszek Mężczyzna
OOOO
Użytkownik

« Odpowiedz #17 - Czwartek, 23.10.2008, 15:24:16 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: Torque
Mnie natomiast interesuje do czego jest to gniazdo w zbiorniczku wyrównawczym :?:
umiesz czytac??Napisalem wyzej
 jest to najprawdopodobniej do WTYCZKI
a dokladniej do licznika w nowych vw i seatach jesli jest za maly poziom w zbiorniku wyrownawczym to piszczy brzeczek i kontrolka mruga
« Ostatnia zmiana: Czwartek, 23.10.2008, 15:26:06 wysłane przez uszek » Zapisane

Nie wdawaj się w rozmowę z głupim. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem....<br />CCCO A8 4.2 40V 310KM<br />
Torque Mężczyzna
Użytkownik

« Odpowiedz #18 - Czwartek, 23.10.2008, 15:25:36 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: uszek
nowych vw i seatach

Co rozumiesz przez pojęcie nowy seat ?

uszek Mężczyzna
OOOO
Użytkownik

« Odpowiedz #19 - Czwartek, 23.10.2008, 15:27:03 - NIEPRZECZYTANA »

zmiana licznika w seacie czyli po 99 roku  na takie liczniki jak sa w golfach i polo itd od 97 czy 98

Torque Mężczyzna
Użytkownik

« Odpowiedz #20 - Czwartek, 23.10.2008, 19:32:17 - NIEPRZECZYTANA »

zmiana licznika w seacie czyli po 99 roku  na takie liczniki jak sa w golfach i polo itd od 97 czy 98

No i w moim pytaniu chodzi o to dlaczego nie mam nic tam podłączone mimo że mam seata z 2003 roku

uszek Mężczyzna
OOOO
Użytkownik

« Odpowiedz #21 - Czwartek, 23.10.2008, 19:57:25 - NIEPRZECZYTANA »

szukales wtyczki? czy po prostu stwierdziles ze nie ma i juz zobacz czy gdzies w poblizu nie majta sie jakas wtyczka albo sam kabel

Gizmo Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Leon ST FR 2018

« Odpowiedz #22 - Piątek, 24.10.2008, 06:34:54 - NIEPRZECZYTANA »

No i w moim pytaniu chodzi o to dlaczego nie mam nic tam podłączone mimo że mam seata z 2003 roku
moze porpostu opcja wyposazeniowa tego nie obejmowała, tak sie zdarzalo ze kable byly a nie bylo ich do czego podlaczyc, albo byly gniazda bez kabli, wpadnij na spota w niedziele poszukamy u Ciebie,
bo u Stryker'a juz wymiekłem ;)
u Stryker'a moze byc taka opcja ze ten zbiorniczek byl podlaczony, ale w poprzednim wcieleniu, a po dzwonku zostal wymieniony na inny ( z innego modelu ) i tu juz wtyczka do gniazda nie pasuje a mozliwe ze zastosowanie jest takie jak pisze Uszek. ;)
u Stryker'a w Ibi nzawet długość się zgadza, pasuje jakby stad byl a jednak gniazdo inne.
« Ostatnia zmiana: Piątek, 24.10.2008, 06:38:17 wysłane przez Gizmo » Zapisane

Była:Cordoba 1.4 AEX, małe, ciche, szybkieeee...
Jest: Toledo 1.6 SR AKL duże, ciche, a czy szybkie... się okaże
Jest też: Leon ST FR
uszek Mężczyzna
OOOO
Użytkownik

« Odpowiedz #23 - Piątek, 24.10.2008, 07:10:42 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: Gizmo
u Stryker'a w Ibi nzawet długość się zgadza, pasuje jakby stad byl a jednak gniazdo inne.

ja zauwazylem ze vw ma inne gniazda niz seat niby identycznie wygladaja ale naciecia sa inne wiem bo sam wymienialem taka kostke w passacie kabel sie z kostku urwal i trzeba bylo nowa wtyczke no a ze mialem takich pelno z seatów to dawaj i bez obcinania naciec w gniazdzie i wtyczce sie nie obylo

Gizmo Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Leon ST FR 2018

« Odpowiedz #24 - Piątek, 24.10.2008, 07:31:22 - NIEPRZECZYTANA »

tutsaj kostka wogole nie pasuje, jest mniejsza od gniazda, i nijak nie da sie tego przerobic bez wymiany wtyczki.

Była:Cordoba 1.4 AEX, małe, ciche, szybkieeee...
Jest: Toledo 1.6 SR AKL duże, ciche, a czy szybkie... się okaże
Jest też: Leon ST FR
kotu Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Była Ibiza SDI

« Odpowiedz #25 - Środa, 29.10.2008, 20:31:13 - NIEPRZECZYTANA »

szukales wtyczki? czy po prostu stwierdziles ze nie ma i juz zobacz czy gdzies w poblizu nie majta sie jakas wtyczka albo sam kabel
W mojej też nie ma ani śladu kabla, a gniazdo w zbiorniczku jest, w toledo 2 działa ten brzęczek od poziomu płynu a że widocznie jeden rodzaj zbiorniczków ładowali to u nas sie samo gniazdo ostało :pub:

Torque Mężczyzna
Użytkownik

« Odpowiedz #26 - Czwartek, 30.10.2008, 10:12:53 - NIEPRZECZYTANA »

W mojej też nie ma ani śladu kabla, a gniazdo w zbiorniczku jest, w toledo 2 działa ten brzęczek od poziomu płynu a że widocznie jeden rodzaj zbiorniczków ładowali to u nas sie samo gniazdo ostało :pub:

I taka odpowiedz mnie satysfakcjonuje. Dziękuję  :ok:

stryker2 Mężczyzna
Stryker/LaResistance
Użytkownik

Samochód: Ibiza SXE '96, 1.4 AEX+ABD?

« Odpowiedz #27 - Środa, 08.07.2009, 21:51:47 - NIEPRZECZYTANA »

Dzis zagladnelem do auta klubvowicza :-) na spocie i chyba znalazlem odpowiedni element ktory pasuje do tej wtyczki :-) . Przy zbiorniczku jest mała srubka u niego na niej jest zamocowany przelacznik ktory wskazuje czy maska jest otwarta / zamknieta ;] i to bedzie na 99% to.... bo alarm mam :-)
Element zaznaczony jako 19,20,21 na rysunku :-)

« Ostatnia zmiana: Środa, 08.07.2009, 22:01:52 wysłane przez stryker2 » Zapisane

Atari Forever ! ;-)
a1r1 Mężczyzna
Świeżak

Samochód: Altea , 2007 , 1.9tdi

« Odpowiedz #28 - Wtorek, 11.02.2014, 21:14:39 - NIEPRZECZYTANA »

ja w Ali mam czujnik poziomu płynu i z tego co pamietam bo miałem nie dawno problem wlasnie z tym czujnikiem to były 2 kable , ale jutro sprawdze ile i jakie kolory sa do tego czujnika . ale z tego co wiem to orginale wiaski sa wyposażone w dodatkowe kable i w cale nie musisz miec go włączonego . czasem to sa wiaski z opcjami dodatkowymi , a ty akurat widocznie nie masz . ale jak nie masz to i tego bym nie zakladał chyba że cie swedzi kasa Stryker2 i problemy z nim zwiazane :)
raby Mężczyzna
Klubowicz
Moderator

Samochód: Leon Cupra 4 2002 1.9 ARL+++ 240KM/460Nm

« Odpowiedz #29 - Wtorek, 11.02.2014, 21:20:06 - NIEPRZECZYTANA »

a1r1, do kogo rozmawiasz? ostatni post jest z 2009 :o

>>> Sprzedam <<< >>> Ibiza <<< >>> Foka <<< >>> Leon <<<
?Proste są dla szybkich samochodów a zakręty dla szybkich kierowców"
Strony: 1 [2] 3   Do góry
  Drukuj  

+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Elektryka» Przewód od zbiorniczka wyrównawczego ?
Skocz do: