+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Elektryka» Car Audio» zmieniarka cd (mp3)
Nazwa użytkownika:
Hasło:
Strony: 1 [2] 3   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: zmieniarka cd (mp3)  (Przeczytany 32748 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
raby Mężczyzna
Klubowicz
Moderator

Samochód: Leon Cupra 4 2002 1.9 ARL+++ 240KM/460Nm

« Odpowiedz #15 - Czwartek, 21.09.2006, 21:29:45 - NIEPRZECZYTANA »

Moze schowek od pasazera?

>>> Sprzedam <<< >>> Ibiza <<< >>> Foka <<< >>> Leon <<<
?Proste są dla szybkich samochodów a zakręty dla szybkich kierowców"
SPAWN-666
Gość

« Odpowiedz #16 - Czwartek, 21.09.2006, 21:34:45 - NIEPRZECZYTANA »

hmmmm schowek może tak ale tam niema żadnej wtyki ani otworu na kbelek jutro dalsza zabawa w detektywa MONKA        "na tropie kabelka zmieniarki"
raby Mężczyzna
Klubowicz
Moderator

Samochód: Leon Cupra 4 2002 1.9 ARL+++ 240KM/460Nm

« Odpowiedz #17 - Czwartek, 21.09.2006, 21:39:06 - NIEPRZECZYTANA »

Moze zadnego kabelka tam nie ma bo nie bylo zmieniarki... ale cos mi mowi ze tam powinna byc.

[ Dodano: 2006-09-21, 22:42 ]
Sprawdz http://img149.imageshack.us/img149/2092/70ms.jpg

>>> Sprzedam <<< >>> Ibiza <<< >>> Foka <<< >>> Leon <<<
?Proste są dla szybkich samochodów a zakręty dla szybkich kierowców"
peter174 Mężczyzna
niezależny
Użytkownik

Samochód: ASZ

« Odpowiedz #18 - Środa, 13.12.2006, 17:37:26 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: "viper1781"
mam cordobe II i w bagazniku odkrylem zmieniarke tylko jak sie okazalo jest ona niekompletna tzn jak jest przycisk eject to tam za nim powinien byc chyba jakis czarny plastik czy cos takiego a jest dziura i gola blacha,fakt ze jak sie nacinie ten przycisk to sie cos na czerwono tam w niej swieci.moje pytanie jest takie czy bardziej sie oplaca kupic nowa czy ta skompletowac,a moze ktos ma takie cos na sprzedanie?? :sad:

prawdopodobnie brakuje magazynka na CD  :arrow: http://www.allegro.pl/item149852916_orginalny_magazynek_zmieniarki_do_audi_vw_seat.html  :niewiem:

jeżeli szukasz jakiejś instrukcji o swoim Seacie to
TypeR Mężczyzna
KUMITEE
Użytkownik

Samochód: SEAT LEON 1P FR TFSi BWA+

« Odpowiedz #19 - Wtorek, 14.04.2009, 22:08:55 - NIEPRZECZYTANA »

Witam, ja mam kilka pytanek odnosnie tego fabrycznego radia z wyswietlaczem w ibizach przejsciówkach...
jak np wyprowadzić kabel na zmieniarke, mam zmieniarke po radiu, panasonic DP600EN...
Drugie pytanie podobno subwoofer ciężko podpiąć pod seryjne radio, bo nie ma RCA...

I ostatnie najważniejsze pytanie, czy fabryczne radio da rade zastąpić normalnym radiem, takim wsuwanym w kieszeń ? ;) Jesli tak to jak tego dokonać, jest jakaś instrukcja na forum?

pozdrawiam

KYS Mężczyzna
~ KYS ~ ?
Moderator

Samochód: był -> Seat Ibiza TDI (6L)

« Odpowiedz #20 - Wtorek, 14.04.2009, 22:16:13 - NIEPRZECZYTANA »

I ostatnie najważniejsze pytanie, czy fabryczne radio da rade zastąpić normalnym radiem, takim wsuwanym w kieszeń ? ;) Jesli tak to jak tego dokonać, jest jakaś instrukcja na forum?

Chyba zaraz dostaniesz ode mnie "nagrodę" za lenistwo...
http://klubseata.pl/forum/index.php?topic=5304.0
 :nonono:

:tazior:   ASZ + FJW = TDI  :los:
TypeR Mężczyzna
KUMITEE
Użytkownik

« Odpowiedz #21 - Wtorek, 14.04.2009, 22:22:31 - NIEPRZECZYTANA »

Sory Mod :) Ale szukałem wytrwale i juz mnie oczy rozbolały od przeglądania temtów i niestety nie znalazłem nic na 3odp. Dzięki !!

KYS Mężczyzna
~ KYS ~ ?
Moderator

Samochód: był -> Seat Ibiza TDI (6L)

« Odpowiedz #22 - Wtorek, 14.04.2009, 22:26:45 - NIEPRZECZYTANA »

Sory Mod :) Ale szukałem wytrwale i juz mnie oczy rozbolały od przeglądania temtów i niestety nie znalazłem nic na 3odp. Dzięki !!
A te widziałeś:
http://klubseata.pl/forum/index.php?topic=5304.0
http://klubseata.pl/forum/index.php?topic=8269.0
 :?:  :?:  :?:

:tazior:   ASZ + FJW = TDI  :los:
TypeR Mężczyzna
KUMITEE
Użytkownik

« Odpowiedz #23 - Wtorek, 14.04.2009, 22:40:20 - NIEPRZECZYTANA »

Tak, te widziałem....
A ciekawi mnie czy firma CarAudio np by się podjęła montażu normalnego radia w przejściówce z wyswietlaczem :) Ktoś pytał?
Albo np, czy radio można umieścić w schowku na dole pod nawiewami ? Tylko jak wtedy podpiąć je pod seryjne głośniki, heh w czwartek jade po nową ibi wlaśnie przejściówke al już mam tyle watpliwości, hehe
Dzięki KYS za pomoc

proximo Mężczyzna
skator
Użytkownik

Samochód: Ibiza 00 AKK

« Odpowiedz #24 - Czwartek, 16.04.2009, 14:55:01 - NIEPRZECZYTANA »

Zamieszcze pare ciekawych instalacji radia w przejsciowce - mozna pogladowo zobaczyc jak da sie zamocowac "u nas" w aucie radio.

« Ostatnia zmiana: Piątek, 17.04.2009, 10:24:04 wysłane przez raby » Zapisane

ibizaASV Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Ibiza 2000r. ASV 110KM

« Odpowiedz #25 - Piątek, 18.03.2011, 19:34:53 - NIEPRZECZYTANA »

witam:)
Posiadam Ibize z oryginalnym radiem samochodowym do tego oryginalna zmieniarka CD w bagażniku. Od pewnego czasu nie chce się uruchomić i podczas jej włączania wyskakuje na komputerze komunikat "MAGAZINE" Nie wiem o co chodzi?? może mi ktoś pomóć z góry dziękuje i pozdrawiam:)
Marian Mężczyzna
Jam Vario't
Użytkownik

Samochód: Vario '01

« Odpowiedz #26 - Piątek, 18.03.2011, 22:39:44 - NIEPRZECZYTANA »

Brak lub niesprawnośc magazynka z plytami cd w zmieniarce

Tam gdzie kończą się pomysły, ja zaczynam tworzyć
ibizaASV Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Ibiza 2000r. ASV 110KM

« Odpowiedz #27 - Sobota, 19.03.2011, 07:33:21 - NIEPRZECZYTANA »

Magazynek jest, ale co mogło się stać z magazynkiem?? Da się go jakoś naprawić??
Shizo Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Corolla E12 2.0 D4D 116KM 2004r / była... Cordoba SX '96

« Odpowiedz #28 - Piątek, 03.01.2014, 10:55:15 - NIEPRZECZYTANA »

Dostałem pare dni temu zmieniarkę Mp3 Yatour YT-M06 http://www.yatour.net/shop/?type=detail&id=46 i mogę się podzielić pierwszymi wrażeniami z użytkowania i odsłuchu wprawdzie w Toyocie nie w seacie ale nie powinno być wielkich różnic.
Instalacja jest banalna podpięcie urządzenia do gniazda zmieniarki cd w fabrycznym radiu - 10min.
Kabelek jest dość długi starczy bez problemu do schowka pasażera.
Używam starszego pen driva 8GB Patriot i czytnika kart M2 w formie pen driva. Obydwa "nośniki" działają bezproblemowo poza pierwszym podłączeniem kiedy potrafią się dziać dziwne rzeczy. Złącza na karty pamięci SD nie używam. Najlepiej jest sformatować pen-drivy w fat16 lub 32. Koniecznie trzeba założyć katalogi o nazwach CD01...CD99. Moje radio fabryczne obsługuje 10 folderów (tak jakby 10 CD) w każdym można umieścic 99 utworów o dowolnych nazwach. W najgorszym przypadku Wasze radia odczytają tylko 6 folderów co mimo wszystko da pojemność 594 utworów. Odczyt po włożeniu nośnika trwa kilka do kilkunastu sekund. Występują problemy kiedy oprócz muzyki mamy nagrane inne dane, katalogi pliki - może wtedy wogóle nie odczytać nośnika.
Jakość dźwięku jest dobra, przy wysokiej jakości MP3 jest równa CD-Audio, przy gorszych słychać wyraźnie że to kompresja stratna. Poziom dźwięku (głośność) jest niestety niższy niż z CD czy radia to duży minus.
Zmieniarka działa bezgłośnie, bardzo szybko, zapamiętuje ostatni odtwarzany utwór, niestety nie wyświetla nazw utworów na fabrycznym odtwarzaczu. Polecam tym którzy chcą zwiększyć funkcjonalność fabrycznego audio bez ingerencji. Cena w granicach 200-250zł zbyt wysoka gdyby to kosztowało 50-80zł polecałbym wszystkim.
dante82
Świeżak

Samochód: ibiza99

« Odpowiedz #29 - Czwartek, 06.03.2014, 17:59:32 - NIEPRZECZYTANA »

Witajcie mam pytanko. Posiadam seata ibizę99. W bagażniku mam zmieniarkę płyt. Potrzebuję schematu wtyczki. Znajdzie się będę wdzięczny.

pozdrawiam

od KYS: Scalono z istniejącym wątkiem.
« Ostatnia zmiana: Czwartek, 06.03.2014, 18:11:56 wysłane przez KYS » Zapisane
Strony: 1 [2] 3   Do góry
  Drukuj  

+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Elektryka» Car Audio» zmieniarka cd (mp3)
Skocz do: