+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Elektryka» Car Audio» fabryczne radio / kaseciak - leon 1
Nazwa użytkownika:
Hasło:
Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: fabryczne radio / kaseciak - leon 1  (Przeczytany 12054 razy)
PiotrekM
Gość

« Środa, 05.03.2008, 11:18:31 - NIEPRZECZYTANA »

Witam,

Jestem świeżo upieczonym właścicielem Leon 1.9 TDI z 2001r. i po poprzednim właścicielu otrzymałem w spadku uroczy zintegrowany kaseciak. Jak na zdjęciu:

Moje pytania mogą okazać się lamerskie, ale może ktoś również się zastanawia nad tym i ten post mu się przyda.

Po pierwsze: jak wyciągnąć to fabryczne radio nie urywając niczego, ani nie niszcząc tapicerki?

Po drugie: Czy radia fabryczne są w środku również tak szerokie jak na zdjęciu czy może standardowe? Bo jeśli wyciągnę już to radio i dokupię ramkę, która zredukuje rozmiar tej kieszeni do standardowych rozmiarów, to czy nie będzie tak, że wsunę mniejsze (standardowe) radio w próżnię, w której kiedyś było większe (fabryczne) radio?

Po trzecie: Czego mogę się spodziewać w temacie okablowania? Czy Seat instaluje tam np. ISO2 czy trzeba dokupić kolejne przejściówki?

Z góry dzięki za cierpliwość dla nowego.
« Ostatnia zmiana: Środa, 05.03.2008, 14:34:16 wysłane przez raby » Zapisane
Gizmo Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Leon ST FR 2018

« Odpowiedz #1 - Środa, 05.03.2008, 11:29:36 - NIEPRZECZYTANA »

po 1: Witamy  :pub:  się w innym watku
po 2: regulamin
po 3: opcja szukaj

a tak na marginesie to jest tam ISO ale nie wiem jaki nr, musisz sprawdzic czy prady i masy beda do siebie pasowaly,  a wiecej nie powiem bo nie wiem

Była:Cordoba 1.4 AEX, małe, ciche, szybkieeee...
Jest: Toledo 1.6 SR AKL duże, ciche, a czy szybkie... się okaże
Jest też: Leon ST FR
Shizo Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Corolla E12 2.0 D4D 116KM 2004r / była... Cordoba SX '96

« Odpowiedz #2 - Środa, 05.03.2008, 11:42:29 - NIEPRZECZYTANA »

z tego co yu widać: http://www.allegro.pl/item321033485_radio_seat_aura_najtansze_na_allegro_.html są w środku węższe , możesz się gościa zapytać jak je wyciągnać i jakie ma gniazda

Napisano: Środa, 05.03.2008, 11:39:52

a tu masz tył radia: http://photos02.allegro.pl/photos/oryginal/324/18/07/324180729_2 wystarczyło poszperać na allegro :-X
raby Mężczyzna
Klubowicz
Moderator

Samochód: Leon Cupra 4 2002 1.9 ARL+++ 240KM/460Nm

« Odpowiedz #3 - Środa, 05.03.2008, 14:36:53 - NIEPRZECZYTANA »

nowe radio powinno bez problemy posowac jak kupisz ramke bo oryginalne radio ma szerszy panel

kostki tez maja pasowac ewentualnie zamienisz kable zasilajace (pamiec z zasilaniem po stacyjce) tak jak pisalismy wielokrotnie na forum ale to sprawdzisz po podlaczeniu nowego radia - bedzie tracilo pamiec to zamienisz kable

jak wyjac to - nie wiem

>>> Sprzedam <<< >>> Ibiza <<< >>> Foka <<< >>> Leon <<<
?Proste są dla szybkich samochodów a zakręty dla szybkich kierowców"
makcis Mężczyzna
Świeżak

Samochód: leon,2000 1,9 Tdi

« Odpowiedz #4 - Piątek, 13.04.2012, 11:35:01 - NIEPRZECZYTANA »

Witam serdecznie Seatowiczów...
jestem posiadaczem seata Leona i problem dotyczy radia ... Mam oryginalne seatowskie  radio kasetowe i problem polega na tym że jeżeli najadę na jakiś dołek a w naszych drogach jest ich sporo to radio przestaje grać ... jest włączone i niby gra ale w głośnikach nic nie słychać ... po jakimś czasie również po najechaniu na dołek głośniki powoli dają jakiś znak i jakby muzyka się podgłaśnia ... niem wiem czy to coś z zasilaniem z radiem czy z kostkami .... może ktoś pomoże.... z góry Dziękuję ... i pozdrawiam
raby Mężczyzna
Klubowicz
Moderator

« Odpowiedz #5 - Piątek, 13.04.2012, 11:45:03 - NIEPRZECZYTANA »

podlacz vag oraz sprawdz kostki

kurok89 Mężczyzna
Świeżak

Samochód: Seat Leon, 2000r, 1.9TDI, 110KM

« Odpowiedz #6 - Niedziela, 17.03.2013, 21:24:12 - NIEPRZECZYTANA »

witam od dzisiaj mam maly problem, wyskakuje mi na wyswietlaczu radia napis PHONE i mruga i nie ma wogole glosu, mozliwe ze jakis zwierzaczek w nocy przegryzl mi kabelki, i robi zwarcie, pytanie gdzie szukac przyczyny i jak sie tego pozbyc... na postoju radyjko gra, maly ruch i sie wylancza glos, czasem ma przeblysk ze na sekundke zatryb... a przy okazji macie jakis sposob na nocne zwierzaczki, probowalem siersc psa + kostka domestos, maly rezultat ale troche pomaga...
raby Mężczyzna
Klubowicz
Moderator

« Odpowiedz #7 - Poniedziałek, 18.03.2013, 14:06:28 - NIEPRZECZYTANA »

wyciagnij radio i wypnij kabel odpowiedzialny za telefon mute

kurok89 Mężczyzna
Świeżak

Samochód: Seat Leon, 2000r, 1.9TDI, 110KM

« Odpowiedz #8 - Poniedziałek, 18.03.2013, 22:50:00 - NIEPRZECZYTANA »

w tym problem, ze przegladalem troszke internet i znalazlem schemacik, i z usmiechem ide do samochodu wyciagam radio a tam nie ma tego kabelka,, ktory odpowiada za telefon... wiec prawdopodobnie zostaje zwarcie w radyjku

taki oto schemacik znalazlem

http://leonclub.pl/forum/viewtopic.php?t=7675

no coz moj problem rozwiazal sie sam, tak jak powstal, po kilku dniach radio chodzi normalnie, tylko nie wolno go ruszac, bron boze wyciagac bo zacznie przerywac znowu, musi byc wiec jakies zwarcie ktorego nie moge zlokalizowac, ale jak chodzi to nie ruszam
« Ostatnia zmiana: Poniedziałek, 08.04.2013, 21:43:26 wysłane przez kurok89 » Zapisane
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Elektryka» Car Audio» fabryczne radio / kaseciak - leon 1
Skocz do: