Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: kasownik luzu zaworowego lub coś podobnego mam uszkodzony po  (Przeczytany 5250 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Kant1242
Gość

« Niedziela, 15.01.2006, 12:08:28 - NIEPRZECZYTANA »

Od pewnego czsu w autku coś mi tyka w silniku, pojechałem na warsztat i powiedziano mi że to kosownik luzu zaworowego (albo jakoś tak ) ponoć jest ich 8 szt. i aby je naprawić trzega rozrząd rozbierać  :cry:  Mam pytanie czy na komputerze wyjdzie który z tych ośmiu jest zepsuty, jak długo można jeździć z uszkodzoną taką częścią(koszt nowej to ponoćtylko 25zł.) i jakie mogą być trwałe efekty uboczne, czy pr wymianie tej części musze zmieniać rozrząd, oraz ostatnie - czy po wymianie rozrządu trzeba ustawiaćkonty wtrysku itp.
Proszę o wyrozumiaość za mój brak wiedzy technicznej :oops:
junior013
Gość

« Odpowiedz #1 - Niedziela, 15.01.2006, 21:47:36 - NIEPRZECZYTANA »

1 nie sprawdzisz na kompie który jest zepsuty.  
2 najlepiej wymienić od razu.
3 uszkodzenie wałka rozrządu
4 to zależy ile masz przejechane już na pasku, ale każdy mechanik ci powie (przynajmniej powinien) że dużym ryzykiem jest zakładanie tego samego paska jeszcze raz.
5 jeśli chodzi o ostatnie twoje pytanie to nie mam pojęcia.
rob555
Użytkownik

« Odpowiedz #2 - Poniedziałek, 16.01.2006, 07:17:15 - NIEPRZECZYTANA »

junior013 prawde mowi. To o co sie pytasz w potocznej mowie nazywane jest szklankami. Najlepiej wymienic caly komplet i sie nie szczypac bo moze byc unfall jak ktos ma pecha. Co do kata wtrystku to koniecznie 3ba sprawdzic jaki jest po wymianie, gdyz czasem sie ustawia a czasem nie.

hybrydowe turbiny, wtryski, chipy na ulice i do sportu
Diagnostyka i serwis mechaniczny aut koncernu VAG

Nowa siedziba  - Przemian 2 (boczna od Starogardzkiej)
www.tune-up.pl
Kant1242
Gość

« Odpowiedz #3 - Poniedziałek, 16.01.2006, 18:42:48 - NIEPRZECZYTANA »

Wielkie dzięki w takim razie muszę sięumówić u mechanika na naprawę
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Diesel» kasownik luzu zaworowego lub coś podobnego mam uszkodzony po
Skocz do: