+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Elektryka» regeneracja ogrzewania tylnej szyby - jest sens??
Nazwa użytkownika:
Hasło:
Strony: 1 [2]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: regeneracja ogrzewania tylnej szyby - jest sens??  (Przeczytany 16312 razy)
uszek Mężczyzna
OOOO
Użytkownik

Samochód: Audi A8 4.2 40V 310KM+2x Seat Cordoba 1.4 AEX

« Odpowiedz #15 - Sobota, 01.12.2007, 11:31:37 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: Grzech
cordobie to taki dodatek
jeszcze powiedz że widzisz w bocznych lusterkach jak Ci ktoś z tyłu mruga światłami
a co mnie to obchodzi ze mruga? niech sobie mruga zawalidroga nie jestem a wrecz przeciwnie a ze jemu sie bardziej spieszy to jego problem

Nie wdawaj się w rozmowę z głupim. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem....<br />CCCO A8 4.2 40V 310KM<br />
grigorij35 Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Była Ibiza '98, 1.9 TDI; jest Ibiza '07 TDI

« Odpowiedz #16 - Sobota, 01.12.2007, 13:51:58 - NIEPRZECZYTANA »

a'propos tylnej szyby - slyszeliscie cos takiego jesli sie przyciemnia tylną szybe to nalezy zdjac lusterko wsteczne (srodkowe)?? Gdzies o tym czytałem ze przyciemniona szyba wprozadza zaklamania i lusterko trzeba zdemontowac - podobnie jest w dostawczakach - co prawda w tych co maja cala blaszane tylne drzwi ale lusterek nie mają wogole
raby Mężczyzna
Klubowicz
Moderator

Samochód: Leon Cupra 4 2002 1.9 ARL+++ 240KM/460Nm

« Odpowiedz #17 - Sobota, 01.12.2007, 14:00:47 - NIEPRZECZYTANA »

grigorij35, pic na wode! Nic nie przeklamuje a nie trzeba lusterka przestawiac jak ktos z tylu swieci.

>>> Sprzedam <<< >>> Ibiza <<< >>> Foka <<< >>> Leon <<<
?Proste są dla szybkich samochodów a zakręty dla szybkich kierowców"
Leemarvin Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Cordoba '99, 1.4 AEX + Gofer BMN

« Odpowiedz #18 - Sobota, 01.12.2007, 14:02:57 - NIEPRZECZYTANA »

Uszek ale pojechałeś teraz po bandzie, a wyobraź sobie taką sytuację, jedziesz sobie spokojnie 90 km/h, a tu nagle przed Ciebie wyskakuje jakiś matoł i jedzie 30km/h, linia podwójna ciągła, jest ciemno, wieczór, droga prosta, pasowało by go wyprzedzić, ale cóż, nie wolno, bo ciągła i mandat, a tu widzisz jakieś światła za sobą z tyłu w bocznych lusterkach.
I teraz pytanie, co zrobisz? Wyprzedzisz nie będąc pewnym czy za Tobą nie jedzie biała czapka, bo nie widzisz we wstecznym czy ma koguta na dachu, nie obejrzysz się, bo masz szybę zaśnieżoną, lub zaparowaną, wyprzedzasz a 100metrów dalej słuszysz kilka sygnałów radiowozu, dostajesz 500plnów karnego, plus 8pkt.
I co, nie potrzebne jest widzieć we wstecznym lusterku?
Dobry kierowca równie często patrzy do tyłu, co się dzieje za jego autem, co do przodu, takie moje skromne zdanie:P

Nowe części do Seat`a i innych aut, tel. 500-48-10-10
uszek Mężczyzna
OOOO
Użytkownik

« Odpowiedz #19 - Sobota, 01.12.2007, 14:15:18 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: Leemarvin
Uszek ale pojechałeś teraz po bandzie, a wyobraź sobie taką sytuację, jedziesz sobie spokojnie 90 km/h, a tu nagle przed Ciebie wyskakuje jakiś matoł i jedzie 30km/h, linia podwójna ciągła, jest ciemno, wieczór, droga prosta, pasowało by go wyprzedzić, ale cóż, nie wolno, bo ciągła i mandat, a tu widzisz jakieś światła za sobą z tyłu w bocznych lusterkach.

wyprzedziłbym od razu jakby mi wyjechał i nie patrzyłbym na linie bo jakby mi traktor wyskoczył to niby mam tak jechac nie wiadomo ile nonsens
I teraz pytanie, co zrobisz? Wyprzedzisz nie będąc pewnym czy za Tobą nie jedzie biała czapka, bo nie widzisz we wstecznym czy ma koguta na dachu, nie obejrzysz się, bo masz szybę zaśnieżoną, lub zaparowaną, wyprzedzasz a 100metrów
Jakby biala czapka za mna jechała to bym wiedzial bo dosc czesto spogladam w lusterko co za mna jedzie jak szybko sie zbliza i kto jedzie a w nocy nawet jak amsz lusterko srodkowe i tak nie zobaczysz czy to miski bo nie jezdza z kogutem oswietlonym na dachu a jak jest ciemno to i tak nie wiesz co on ma na dachu czy bagaznik czy koguta niebieskiego a moze zoltego czy co tam sobie kto polozy na dach poza tym jak swieci Ci po oczach to na pewno wiele mozna zobaczyc w tym lusterku a ogladajac sie to tylko cien samochodu

dalej słuszysz kilka sygnałów radiowozu, dostajesz 500plnów karnego, plus 8pkt.
z tego co pamietam 300 zł i 8pktów

I co, nie potrzebne jest widzieć we wstecznym lusterku?

jak masz to tylko jakis jełop Ci swieci po oczach  a jak nie to masz spokoj i wcale ono takie potrzebne nie jest wiekszosc zawodowych kierowców tego lusterka nie ma i nie uzywa bo po mprostu nie ma i wcale im to bardzo nie przeszkadza
« Ostatnia zmiana: Sobota, 01.12.2007, 14:19:56 wysłane przez uszek » Zapisane

Nie wdawaj się w rozmowę z głupim. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem....<br />CCCO A8 4.2 40V 310KM<br />
KYS Mężczyzna
~ KYS ~ ?
Moderator

Samochód: był -> Seat Ibiza TDI (6L)

« Odpowiedz #20 - Sobota, 01.12.2007, 14:17:59 - NIEPRZECZYTANA »

a'propos tylnej szyby - slyszeliscie cos takiego jesli sie przyciemnia tylną szybe to nalezy zdjac lusterko wsteczne (srodkowe)?? Gdzies o tym czytałem ze przyciemniona szyba wprozadza zaklamania i lusterko trzeba zdemontowac - podobnie jest w dostawczakach - co prawda w tych co maja cala blaszane tylne drzwi ale lusterek nie mają wogole
Jak masz zasłoniętą lub mocno przyciemnioną tylną szybę to nie trzeba demontować lusterka wewnętrznego, tylko... zamontować prawe, zewnętrzne lusterko o ile samochód go nie posiada  ;)

:tazior:   ASZ + FJW = TDI  :los:
Leemarvin Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Cordoba '99, 1.4 AEX + Gofer BMN

« Odpowiedz #21 - Sobota, 01.12.2007, 16:51:38 - NIEPRZECZYTANA »

Z kogutem oświetlonym nie, ale z napisem policja owszem i ten napis doskonale widać  w nocy we wstecznym, a jeśli nie we wstecznym, to można się obrócić i będzie widać czy kajetanki jadą, czy cywil:P

Nowe części do Seat`a i innych aut, tel. 500-48-10-10
Winchester Mężczyzna
Odgrzybianie klimatyzacji samochodowej - ozonowanie, ultradźwięki
Użytkownik

Samochód: Chwilowo Opel Corsa 1.2 16V 75KM

« Odpowiedz #22 - Sobota, 01.12.2007, 20:26:14 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: uszek
a co mnie to obchodzi ze mruga? niech sobie mruga zawalidroga nie jestem a wrecz przeciwnie a ze jemu sie bardziej spieszy to jego problem

Tutaj sie zgadzam, w koncu Twoja droga taka sama jak i jego, jak chce to niech wyprzedza, chyba ze bedziesz na tyle mily ze zjedziesz na pobocze - co w nocy nie jest wskazane, ze wzgledu na naszych wspanialych, nieoswietlonych pieszych....

Wtedy wkur... na maxa, ale tutaj masz zupelnie inna sytuacje niz jak jedziesz 90 - 100, a za Toba jakis duren wisi na zderzaku...

Mnie tam lusterko sie przydaje wsteczne jakby nie bylo. Czesciej spogladam w boczne i tak :P

A poza tym, slusznie, skoro jest to ma dzialac :)

!!! Ozonowanie klimatyzacji Łódź !!! Dla klubowiczow znizki!!!
uszek Mężczyzna
OOOO
Użytkownik

« Odpowiedz #23 - Niedziela, 02.12.2007, 00:20:33 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: Winchester
Czesciej spogladam w boczne i tak :P
:pub:  :pub:  :pub:

Napisano: Niedziela, 02.12.2007, 00:19:17

a dzis moje lusterko od strony kierowcy sie złozyło na jakims gosciu za bardzo szedł srodkiem i ledwo przed nim wyhamowałem no a ten duren rece w gore i sie smieje to ja 1 i lokiec i moje lusterko sie zlozyło i sobie pojechałem

myslał ze bedzie fajny przed kolegami fakt faktem krzywdy mu nie zrobilem bo nie bylo to moim zamiarem ale na drugi raz bedzie schodzil z drogi szybciej tym bardziej ze widac mnie bylo z conajmniej 2 km a jego z 50 m bo szedł w czarnym ale bedzie mial nauczke bo jak trafi na innego ktoremu nie bedzie zalezało czy ma lusterko czy nie to bedzie mial wiekszy problem (choc ja mam zapasowe lusterko ;D  ;D )
« Ostatnia zmiana: Niedziela, 02.12.2007, 00:23:11 wysłane przez uszek » Zapisane

Strony: 1 [2]   Do góry
  Drukuj  

+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Elektryka» regeneracja ogrzewania tylnej szyby - jest sens??
Skocz do: