+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Benzyna & LPG» Nie pali zimny
Nazwa użytkownika:
Hasło:
Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Nie pali zimny  (Przeczytany 2722 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
marcin_k2002
Gość

« Niedziela, 25.11.2007, 20:03:22 - NIEPRZECZYTANA »

Witam. Wiem, że podstawą jest przeszukiwanie starych wątków ale uwierzcie, że po całym dniu już nie mam siły. Jestem nowym użytkownikiem tego forum jak i mojej cordoby 1,6 1996r. Zaraz po zakupie wymieniałem płyny i rozrząd. Dowiedziałem się wtedy, że był przesunięty o jeden ząb. Na drugi dzień za nic nie mogłem odpalić. Dopiero po około piątym kręceniu. To samo następny  dzień, a ciepły pali na dotyk. Wróciłem do mechanika przestawił mi zapłon jak to ujął "o 8 stopni bo był opóźniony" Przez tydzień była bajka i wczoraj nagle znowu porażka tak samo dzisiaj. Trzeba kręcić około 5-6 razy Czy jest możliwe, że sam się zapłon przestawił czy może wilgoć. Dodam bowiem, że dość mocno leje od wczoraj. Jutro wrócę do mechanika, ale czy to coś da? Bardzo proszę o radę.
« Ostatnia zmiana: Niedziela, 25.11.2007, 20:04:37 wysłane przez the_ozyrys » Zapisane
KKKKris Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Leon '04 ASZ, Grand Vitara 2007 DDiS

« Odpowiedz #1 - Niedziela, 25.11.2007, 20:59:39 - NIEPRZECZYTANA »

Zapłonn sam się nie przestawia. A co do odpalania to w pierwszej kolejności czujnik temp płynu. Szukaj pod hasłem czujnik temperatury. Na pewno znajdziesz więcej. I jak możesz to podaj typ silnika w profilu. Często ułatwia pomoc, bo jednak silniki z tego samego rocznika różniły się dość znacznie. Chodzi o pierwsze litery oznaczenia silnika.

joker Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Ibiza '95 2.8 VR6

« Odpowiedz #2 - Piątek, 30.11.2007, 23:09:34 - NIEPRZECZYTANA »

moze byc uszkodzony  czujnik hala , przewody  zalonowe , swiece  ,  itp   ja bym stawial na hala   lub  cos z zaplonem

Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Benzyna & LPG» Nie pali zimny
Skocz do: