+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Ogólne» Magnetyzery
Nazwa użytkownika:
Hasło:
Strony: 1 ... 4 5 [6] 7   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Magnetyzery  (Przeczytany 53835 razy)
punchoo Mężczyzna
Po 40-tce człowiek ma...
Moderator

Samochód: Honda Civic IX 1.8 HB, Renault Megane 2 CC 2.0 16V, YAMAHA Majesty YP400 '11 była Cordoba '97 1.4 AEX

« Odpowiedz #75 - Niedziela, 06.08.2006, 10:02:47 - NIEPRZECZYTANA »

No to powiem tak:
Moze szkoda mi było troche wydać od 50PLN w zwyż za Magnetyzery , które w rzeczywistości mogą być totalną fikcją, ale postanowiłem sobie kupic magnesy wraz z gratisową instrukcją za 20PLN z przesyłką. Wkońcu to parę złotych a jak piszą na niektórych aukcjach na ładnym pudełku i naklejkach mi niezależy.
Na początek chciałem się podzielic z wami instrukcją do budowy magnetyzerów.

Teraz już wystarczy kupić magnesiki za parę złotych i samemu obalać lub podtrzymywać teorie MAGNETYZERÓW. :czytaj:

Cordoba 1.4 '97/98 AEX
Nie Jeździj Szybciej, Niż Twój Anioł Stróż Potrafi Latać :satan: - SEAT Cordoba 1.4 '97/98 AEX - HONDA Civic IX 1.8 '14

peter174 Mężczyzna
niezależny
Użytkownik

Samochód: ASZ

« Odpowiedz #76 - Niedziela, 06.08.2006, 20:26:26 - NIEPRZECZYTANA »

czekamy na opinie i spostrzezenia  :czytaj:

jeżeli szukasz jakiejś instrukcji o swoim Seacie to
punchoo Mężczyzna
Po 40-tce człowiek ma...
Moderator

Samochód: Honda Civic IX 1.8 HB, Renault Megane 2 CC 2.0 16V, YAMAHA Majesty YP400 '11 była Cordoba '97 1.4 AEX

« Odpowiedz #77 - Sobota, 12.08.2006, 21:05:48 - NIEPRZECZYTANA »

Dzisiaj zamontowałem.

Niełatwe to zadanie w AEXie gdyż magnetyzer powietrza należy zamontować za filtrem powietrza - i w tym przypadku, należy to przymocować miedzy dolną obudową filtra powietrza ( należy zdjąść puchę i do niej przymocować magnesy ) a przepustnicą, I tu mam małe wątpliwośći co do tego montażu - czy niewpłynie to ujemnie na namagnesowanie owego mechanizmu przepustnicy - oraz linki przepustnicy. To są moje gdybania - gdyż nikt na tym forum nieprzetestował owego wynalazku i nieopisał tego.
Natomiast magnetyzery na przewodzie paliwa - mocyjemy tuż przed listwą wtryskową.

TEST TRWA !!!!

Cordoba 1.4 '97/98 AEX
Nie Jeździj Szybciej, Niż Twój Anioł Stróż Potrafi Latać :satan: - SEAT Cordoba 1.4 '97/98 AEX - HONDA Civic IX 1.8 '14

rob555
Użytkownik

« Odpowiedz #78 - Poniedziałek, 14.08.2006, 09:49:44 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: "KYS"

Poszukaj w necie testów magnetyzerów, które przeprowadzał autoświat.

Ja tam ZADNEJ gazecie nie wierze. Ostatnio chyba AS zajmowal sie "tuningiem" diesli. Takie fuck-upy tam napisali ze normalnie plakac sie chce. Zero pojecia w temacie, a teraz bereciaze beda kupowac 2.0 TDI zamiast zachipsowac 1.9TDI i miec to samo. No ale oto w tym "tescie" chodzilo.
Co do magnetyzerow to kiedys sam sobie robilem z uszkodzonych magnesow z glosnikow.
Powiem tak : gorzej nie bylo wiec mozna sie pobawic. Ale czy jest to naprawde jakos skuteczne tak jak to opisuja na allegro. Watpie.

hybrydowe turbiny, wtryski, chipy na ulice i do sportu
Diagnostyka i serwis mechaniczny aut koncernu VAG

Nowa siedziba  - Przemian 2 (boczna od Starogardzkiej)
www.tune-up.pl
peter174 Mężczyzna
niezależny
Użytkownik

« Odpowiedz #79 - Poniedziałek, 14.08.2006, 09:55:50 - NIEPRZECZYTANA »

trochę OT ... co do gazet "Auto Swiat" i "Motor" to obiło mi się o uszu iż należą one do koncernu prasowego gdzie dosyć znaczące udziały ma grupa VAG stąd często pojawiają sie tam auta tego koncernu w roznego typu testach ...

4th_horseman
Użytkownik

Samochód: Ibiza 1.4 AEX '97

« Odpowiedz #80 - Poniedziałek, 14.08.2006, 10:08:01 - NIEPRZECZYTANA »

no bo AutoSwiat to nie polska gazeta tylko klon i wersja na polske niemieckiego AutoBild i to by wiele tlumaczylo...

'With the four horsemen ride...'
woj Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: VW Sharan TDI 130KM+VIR + Cordoba Vario 1.6+LPG

« Odpowiedz #81 - Poniedziałek, 14.08.2006, 22:32:53 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: "rob555"
Co do magnetyzerow to kiedys sam sobie robilem z uszkodzonych magnesow z glosnikow.
Powiem tak : gorzej nie bylo wiec mozna sie pobawic. Ale czy jest to naprawde jakos skuteczne tak jak to opisuja na allegro. Watpie.

To chyba nie są takie zwykłe magnesy...
 :pub:  :pub:  :pub:

VW SHARAN TDI \\\\\\\\\\\\\\\'01 130 KM+vir  :bounce: i SEAT CORDOBA VARIO 1,6 \\\\\\\\\\\\\\\'98 :seat:
spons Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Ibiza TDI+ 170KW

« Odpowiedz #82 - Wtorek, 15.08.2006, 00:19:01 - NIEPRZECZYTANA »

No nie sa, hehe, magnesy neodymowe sa znacznie mocniejsze. U mnie cos wisi na przewodzie paliwowym ale czy cos daje to nie wiem bo zostalo po poprzednim wlascicielu a mi szkoda kasy na nowy waz paliwowy zeby sprawdzic czy cos daje :wink:

woj Mężczyzna
Użytkownik

« Odpowiedz #83 - Wtorek, 15.08.2006, 22:13:11 - NIEPRZECZYTANA »

UWAGA na ściągnięcie magnesów z przewodów paliwowych czy gazowych. W okolicy magnesu gromadzą się w przewodzie paliwowym drobne opiłki metalu (te które przeszły przez filtr) i po ściągnięciu magnesu pójdą we wtryski i może być problem-to tak przy okazji na wszelki wypadek.
 :pub:  :pub:

VW SHARAN TDI \\\\\\\\\\\\\\\'01 130 KM+vir  :bounce: i SEAT CORDOBA VARIO 1,6 \\\\\\\\\\\\\\\'98 :seat:
punchoo Mężczyzna
Po 40-tce człowiek ma...
Moderator

« Odpowiedz #84 - Niedziela, 20.08.2006, 16:35:52 - NIEPRZECZYTANA »

I tak by wpadały pojedynczo - a tak poleci hurt. Narazie przejechałem 500km na magnesikach i ciężko mi coś napisa - myśle , że tak po 2 miechach będę mógł wysnuc jakieś wnioski. Póki co gdzieś tak po przekroczeniu 3tyś obrotów - czuc lekkie mrowienie pod nogą poprzez pedał gazu - czego wcześniej nieodczówałem. - Byc może jest to kwestia - że linka jest w okolicach pola magnetycznego ???!!!

Cordoba 1.4 '97/98 AEX

woj Mężczyzna
Użytkownik

« Odpowiedz #85 - Niedziela, 20.08.2006, 21:52:10 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: "punchoo"
I tak by wpadały pojedynczo - a tak poleci hurt.

No tak ale jak Ci wpadną wszystkie na raz to wtrysk może tego nie przeżyć.
 :pub:  :pub:

Nice Mężczyzna
Beka musi być!!!
Użytkownik

Samochód: Dacia Duster 1,6 wcześniej: Ibiza SE '97, 1.4 AEX i Renault Scenic 1.9 dCi Sport Way

« Odpowiedz #86 - Sobota, 26.08.2006, 09:47:32 - NIEPRZECZYTANA »

Jeśli chodzi o magnetyzery to nie wiem jak działają na paliwo, moc, spalanie i jakosc spalin ale slyszalem juz dosyć dużo razy że mocny magnes neodymowy pod maską rozprasza promienie radarów i chłopcy z suszarka takiego samochodu nie zatrzymuja. Nawet było kiedyś w jakiejś gazecie cos na ten temat pisane. Zreszta moj kumpel ma magnetyzer z silnych neodymowych mafnesow i od czasu jak go zalozyl to jeszcze go za predkosc nie zlapali a smiga np po estakadzie 120 nawet jak stoja radarowcy........ sciema, szczescie czy cos w tych magnesach jest?????

peter174 Mężczyzna
niezależny
Użytkownik

« Odpowiedz #87 - Sobota, 26.08.2006, 09:55:54 - NIEPRZECZYTANA »

raczej sciema ... pare lat temu taka sama teoria krazyła o plytach CD ... stad kupa ludzi wieszała je za przednia szyba np na lusterku  :los:  :los:  ;-)

punchoo Mężczyzna
Po 40-tce człowiek ma...
Moderator

« Odpowiedz #88 - Sobota, 26.08.2006, 09:57:38 - NIEPRZECZYTANA »

Może ma tyle , że jest niewidoczny............ :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:  :chytry:

Cordoba 1.4 '97/98 AEX

peter174 Mężczyzna
niezależny
Użytkownik

« Odpowiedz #89 - Sobota, 26.08.2006, 10:03:56 - NIEPRZECZYTANA »

tak patrze ze o tych magnetyzerach zaczynają krazyc coraz to bardziej bajeczne teorie ... a im wiecej ich sie czyta tym bardziej sie do nich zniechecam (magnetyzerów) ...

Strony: 1 ... 4 5 [6] 7   Do góry
  Drukuj  

+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Ogólne» Magnetyzery
Skocz do: