+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Ogólne» Magnetyzery
Nazwa użytkownika:
Hasło:
Strony: 1 2 [3] 4 5 ... 7   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Magnetyzery  (Przeczytany 53907 razy)
punchoo Mężczyzna
Po 40-tce człowiek ma...
Moderator

Samochód: Honda Civic IX 1.8 HB, Renault Megane 2 CC 2.0 16V, YAMAHA Majesty YP400 '11 była Cordoba '97 1.4 AEX

« Odpowiedz #30 - Wtorek, 18.04.2006, 16:38:12 - NIEPRZECZYTANA »

U mnie w robocie - kolesie sami sobie porobili - i jeden zarzeka się , że mu spalanie zeszło o ok 0,5L/100km ( mowa o gazie ). Ale magnetyzer nietylko ma służyć do zmniejszenia spalania - tu raczej chodzi o pełne spalanie mieszanki i usunięcie nagaru z silnika, przez pełne spalanie.
Dla mnie to nadal temat ZAGADKA.....

Cordoba 1.4 '97/98 AEX
Nie Jeździj Szybciej, Niż Twój Anioł Stróż Potrafi Latać :satan: - SEAT Cordoba 1.4 '97/98 AEX - HONDA Civic IX 1.8 '14

peter174 Mężczyzna
niezależny
Użytkownik

Samochód: ASZ

« Odpowiedz #31 - Wtorek, 18.04.2006, 18:06:32 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: "neonek"
Po mojemu gdyby to byl taki hiper extra patent to pewnie bylby stosowany firmowo w nowych autach.

tez sie pod tym podpisuje  :neutral:  :chytry:

jeżeli szukasz jakiejś instrukcji o swoim Seacie to
punchoo Mężczyzna
Po 40-tce człowiek ma...
Moderator

Samochód: Honda Civic IX 1.8 HB, Renault Megane 2 CC 2.0 16V, YAMAHA Majesty YP400 '11 była Cordoba '97 1.4 AEX

« Odpowiedz #32 - Wtorek, 18.04.2006, 19:47:16 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: "peter174"
Cytat: "neonek"
Po mojemu gdyby to byl taki hiper extra patent to pewnie bylby stosowany firmowo w nowych autach.

tez sie pod tym podpisuje  :neutral:  :chytry:

Oto cytat z aukcji:

DLACZEGO MAGNETYZERY NIE SĄ MONTOWANE FABRYCZNIE ?

Stosowanie magnetyzerów  jest niewygodne dla wielu interesów gospodarczych. Aktywator magnetyczny jest  trwały i skuteczny w działaniu. Ponadto przedłuża żywotność silnika, zwiększa moc i usuwa nagar oraz zmniejsza zużycie paliwa.  Paliwo staje się bardziej aktywowane i spala się niemal całkowicie w silniku, a nie poza nim. I właśnie to zupełne spalanie jest powodem redukcji toksycznych składników w spalinach. Producenci paliw i katalizatorów zdają sobie sprawę z konkurencyjności magnetyzera i są świadomi zagrożenia jakie niesie on dla nich.

---> Przykładowa Aukcja z Magnetyzerem <---

Inny Cytat:

11. Dlaczego magnetyzery nie są montowane fabrycznie w nowych samochodach?

Odpowiedz jest prosta. Magnetyzery sprawdzają się w samochodach z większymi przebiegami. Chodzi tutaj o stan naszego silnika, im większy przebieg tym większy nagar w silniku – czyli jest co usuwać. Dzieje się to dzięki poprawie kompresji w cylindrach silnika, co możemy osiągnąć usuwając zbędny osad - nagar. W przypadku silników jeszcze nie dotartych i tych z małym przebiegiem (DO 40 TYŚ KM), magnetyzery nie ograniczą spalania. Więcej na ten temat można przeczytać na naszej stronie internetowej.

---> Kolejna Przykładowa Aukcja <---

I jeszcze inny cytat :

Skoro to takie świetne urządzenie, to dlaczego nie jest montowane

fabrycznie przez producenta ?

To pytanie zadaliśmy kiedyś przedstawicielowi koncernu produkującego samochody. Podkreślając, że jest to całkiem prywatna wypowiedź, stwierdził:

,,...Każde urządzenie, które podwyższa parametry techniczne silnika konstruowanego przez lata przez zespoły fachowców i za ogromne pieniądze, spotka się z niechęcią tego środowiska. Polityka ekonomiczna każdej firmy zakłada, że jeżeli chcesz mieć szybszy samochód o lepszych parametrach, to po prostu kup droższy model. Jeśli urządzenie, którego koszt wynosi kilkadziesiąt złotych, potrafi w niektórych wypadkach spowodować, że klient uzyskuje parametry samochodu o klasę lepszego, to nie wyda on przecież kilkunastu tysięcy złotych na lepszy model. Taką praktykę stosują nie tylko koncerny samochodowe, ale i np. firmy informatyczne – jeśli chcesz mieć w komputerze szybszy procesor to kup droższy, a nie “podkręcaj go”....

Na szczęście sytuacja powoli się zmienia! W wielu autoryzowanych salonach samochodowych w USA i Japonii magnetyzery na życzenie użytkownika montowane są bezpośrednio w salonie.

Dlaczego magnetyzery są tak mało rozpowszechnione ?

Szczegółowe badania przeprowadzone w USA w latach 90-tych wykazały, że urządzenie ograniczające zużycie paliwa tylko o 15 % spowodowałoby zmniejszenie rocznych przychodów do budżetu rządu federalnego o 45 mld USD (!!!). Nie natrafiliśmy na podobne badania prowadzone w ostatnich latach, a przecież zużycie różnego rodzaju paliw na świecie wzrasta z roku na rok.

A co stałoby się z producentami katalizatorów? To pytanie pozostawimy bez odpowiedzi...

---> Kolejna Przykładowa Aukcja <---

Cordoba 1.4 '97/98 AEX
Nie Jeździj Szybciej, Niż Twój Anioł Stróż Potrafi Latać :satan: - SEAT Cordoba 1.4 '97/98 AEX - HONDA Civic IX 1.8 '14

peter174 Mężczyzna
niezależny
Użytkownik

« Odpowiedz #33 - Wtorek, 18.04.2006, 20:00:14 - NIEPRZECZYTANA »

sprzedawca aby sprzedac swój towar wszystkiego bedzie się chwytał aby jak najlepiej go zareklamowac ...  ;-)

punchoo Mężczyzna
Po 40-tce człowiek ma...
Moderator

« Odpowiedz #34 - Wtorek, 18.04.2006, 20:06:03 - NIEPRZECZYTANA »

Skoro pokazywali w TV jak oszukać liczniki z wodą i prundem za pomocą magnesów neodymowych ( a takie są w magnetyzerach ) . to może coś pozytywnego wnoszą oprócz zbędnego balastu.....
Zresztą trzeba by być fizykiem, żeby to pojąć.

Cordoba 1.4 '97/98 AEX

peter174 Mężczyzna
niezależny
Użytkownik

« Odpowiedz #35 - Wtorek, 18.04.2006, 20:12:47 - NIEPRZECZYTANA »

fizykiem nie jestem ale mimo to jestem sceptycznie do magnetyzerów nastawiony ... fakt iz ich koszt jest niewielki ale jak do tej pory nikt mnie skutecznie do nich nie przekonał i  ich efektów działania ...  punchoo a moze ty bedziesz ta osobą  ;-) tylko nie lapie sie na teoretyczne wywody ... jezeli juz to efekty praktyczne poparte konkretnymi dowodami  :chytry:  :smile:

punchoo Mężczyzna
Po 40-tce człowiek ma...
Moderator

« Odpowiedz #36 - Wtorek, 18.04.2006, 20:21:12 - NIEPRZECZYTANA »

Właśnie się do tego od jakiegoś czasu zabieram - ale kto wie czy w maju jak kaska na konto wpłynie - to się chyba przełamię i potestuję. Tylko niebardzo mam kaskę na to , żeby specjalnie jechać na diagnozę spalin ( przed i w trakcie ). Ale i tak prowadzę własną knige z przebiegami, tankowaniem, itp. Więc w tym przypadku jakieś średnie jestem w stanie potwierdzić.

Cordoba 1.4 '97/98 AEX

Loop
Gość

« Odpowiedz #37 - Wtorek, 18.04.2006, 21:05:38 - NIEPRZECZYTANA »

Ja miałem w poprzednim aucie -Lagunie II magnetyzer Dynamic Fuel.Sprzedawca się zarzekał,że będe zachwycony rezultatem.Spalanie miało nieznacznie spaść(nie zauważyłem wcale),ale głownie chodziło o to,że miała poprawić się elastyczność.
Niestety,nic z tych rzeczy. :nie:
To cacko kosztowało mnie kilkaset złotych i wierzcie mi,nic nie pomogło.
heartless Mężczyzna
Moderator

Samochód: Ibiza '94 AAZ

« Odpowiedz #38 - Wtorek, 18.04.2006, 21:11:11 - NIEPRZECZYTANA »

No proszę, to nawet chwalone przepływowe magnetyzery nic nie dają (wnioskuję po cenie), więc nie warto wierzyć wszystkiemu co piszą w internecie. Jak padną magnetyzery, to się znajdzie inny zbyt na małe magnesiki  :mrgreen:

Ibiza 1,9 TD (AAZ) '94                               
peter174 Mężczyzna
niezależny
Użytkownik

« Odpowiedz #39 - Środa, 19.04.2006, 08:02:23 - NIEPRZECZYTANA »

dokładnie ... najpierw małe magnesiki miały oszukiwać wodomierze a potem przyszła moda na magnetyzery ... pozyjemy zobaczymy co bedzie następne ... :chytry:

maribiza
Świeżak

« Odpowiedz #40 - Czwartek, 27.04.2006, 16:50:46 - NIEPRZECZYTANA »

o kurka a ja wczoraj zamowilem sobie magnetyzery wlasnie na tej aukcji za 59pln hehe Trudno, ale zobaczymy, przetestuje i dam cynk kto mial racje ;)

maribiza
abdul
Klubowicz
Użytkownik

« Odpowiedz #41 - Czwartek, 27.04.2006, 16:56:54 - NIEPRZECZYTANA »

Nie martw się, jest szansa, że coś pomoże :) Magnetyzery są uzasadnione fizycznie i nie tylko stosowane w autkach osobowych. Od dawna są w cięzarowych i w kotłowniach coby proces dopalania był pełniejszy a przeciez o to też chodzi.

Tylko lepiej nie krzyczeć o magnetyzerach bo można się szybko naciąć na sceptyka-prześmiewce :)

Zdaj koniecznie relacje zaraz po założeniu czy płynniej silnik chodzi no i jak troche już przejeździsz (ponoć mag. się stabilizuje po ok 3000 km) to czy autko chodzi ciszej i jak spalanie.

Na co dzień Mazda6 2.0 LF, w weekendy RDR Full Team, kiedyś Cordoba SX 1.6 AFT
maribiza
Świeżak

« Odpowiedz #42 - Czwartek, 27.04.2006, 17:07:25 - NIEPRZECZYTANA »

Tez mysle ze cos one musza poprawiac bo nie jest mozliwe ze tyle osob wystawiajacych pozytywne komentarze maja jedynie omamy ;) W tej aukcji koles napisal zeby przed zamontowaniem ich i zaraz po zamontowaniu sprawdzic czystosc spalin itp, tak wiec musi byc pewny tego co oferuje ;)

maribiza
punchoo Mężczyzna
Po 40-tce człowiek ma...
Moderator

« Odpowiedz #43 - Czwartek, 27.04.2006, 17:16:50 - NIEPRZECZYTANA »

Lub okolo 3 miechach. Rób statystyki spalania.

Cordoba 1.4 '97/98 AEX

wizz
Gość

« Odpowiedz #44 - Czwartek, 27.04.2006, 19:37:02 - NIEPRZECZYTANA »

Panowie, przykro mi to mówić, ale magnetyzery na paliwo nie działają.

Cytat poniżej, mam nadzieję, wyjaśni resztę wątpliwości.
Cytat: "lyzy 110 na forum.tdi-tuning.pl"

dokładnie jako praktykujący chemik :twisted: analityk potwierdzam że pole magnetyczne może odziaływać tylko na cząsteczki posiadające moment dipolowy (nawet indukowany ) najlepszy przykład woda. Węglowodory alifatyczne bo o takich mowa :mrgreen: nie posiadają

Link do posta TUTAJ
Strony: 1 2 [3] 4 5 ... 7   Do góry
  Drukuj  

+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Ogólne» Magnetyzery
Skocz do: