Strony: 1 2 [3]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: [Ibiza 6L] problem ze wskaźnikiem paliwa  (Przeczytany 38742 razy)
KYS Mężczyzna
~ KYS ~ ?
Moderator

Samochód: był -> Seat Ibiza TDI (6L)

« Odpowiedz #30 - Sobota, 14.06.2008, 20:31:14 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: KYS
Niestety mam dwa "efekty uboczne" tej akcji:
1) Świeci się błąd poduszki.
2) Rozkodowało mi się radio.
I co, udało się te usterki usunąć?
Problem 1 wymagał podpięcia VAG'a i skasowania błędu poduszki. Problem 2 rozwiązałem po odszukaniu książki od radia i wpisaniu prawidłowego kodu do radia ;-)
Oba rozwiązane...  8)

:tazior:   ASZ + FJW = TDI  :los:
mrafker Mężczyzna
Świeżak

Samochód: Seat Ibiza 1.9 SDI 2005

« Odpowiedz #31 - Wtorek, 10.07.2012, 20:35:05 - NIEPRZECZYTANA »

Hej mam taki problem może nie tu powinienem tu pisać ale chodzi mi o czujnik poziomu paliwa. Szwankuje mi z tego co powiedział mi poprzedni właściciel dzieje się tak jak samochód jest zatankowany do pełna wszystko wskazuje ok. Ale po przejechaniu ok 700km czyli ok 3/4 baku zaczyna pokazywać 3/4 baku lub że jest pełny i do tego pali się lampka rezerwy.
Czy ktoś z was miał podobny problem lub wie jak to rozwiązać był bym bardzo wdzięczny

Pozdrawiam

Piotr
skoku Mężczyzna
Świeżak

Samochód: ibiza 6l sport 2002r 1.9tdi asz

« Odpowiedz #32 - Czwartek, 20.03.2014, 12:17:24 - NIEPRZECZYTANA »

witajcie
czy ktoś rozbierał i składał wskaźniki paliwa i temperatury płynu chłodzącego w liczniku TRW?
są one na elektromagnesach i plastikowych zębatkach.

nie działał mi wskaźnik paliwa - po rozkręceniu zegarów nie mogłem wskazówki nawet palcem ruszyć.
rozebrałem mechanizm, złożyłem - wskazówka chodzi lekko - ale nie wskazuje paliwa :(

wskaźnik temp. płynu chłodzącego działał - rozebrałem go, żeby zobaczyć jak jest w działającym wskaźniku.
po złożeniu - wskazówka rusza się lekko - lecz niestety przestała wskazywać temperaturę :(

jest na to jakiś specjalny patent? wskazówka musi być w jakimś startowym położeniu przed złożeniem mechanizmu?

pozdrawiam

od KYS: Przed zadaniem pytania sprawdź co jest na forum.

edit: fakt nie zauważyłem - dziękuję za przeniesienie.

@KYS
widzę, że Twoj wpis z 2007, że jakiś spec Ci właśnie taki problem naprawił.  masz może jeszcze jakieś namiary?
« Ostatnia zmiana: Czwartek, 20.03.2014, 12:29:54 wysłane przez skoku » Zapisane
emtezet Mężczyzna
Moderator

Samochód: IBIZA '99 G60, Audi A6 Avant 2.4 '03, Fiat 500e

« Odpowiedz #33 - Poniedziałek, 31.03.2014, 11:39:30 - NIEPRZECZYTANA »

Kolego jeżeli to są zegary od sporta te z dodatkowymi licznikami i to co rozebrałeś to były takie białe plastikowe zaślepki a pod nimi zębatki to to rozbiera się tylko raz. Jak to złożysz to nie ma siły żeby zadziałało znowu. Przerabiałem temat. Mechanik amator rozebrał bo myślał że nasmaruje czy coś i przestały działać zupełnie. Samych mechanizmów nie należy ruszać, powodem niedziałania są zimne luty w liczniku. Ja z właścicielem auta zamówiłem drugie liczniki z padniętą elektroniką i przełożyłem całe mechanizmy, później przelutowałem całe zegary i jest spokój. Operacja do łatwych nie należy, wskazówki do pozdejmowania itd...

logitech92 Mężczyzna
Świeżak

Samochód: Seat Toledo II 1.6 16V

« Odpowiedz #34 - Poniedziałek, 07.12.2015, 11:06:35 - NIEPRZECZYTANA »

Witam wiem że to temat od Leona ale nie chce zaśmiecać Forum :)
A więc tak mam Toledo 2 2001 1.6 16v Przełożyłem mu silnik z AUS na BCB wszystko świetnie współgrało a więc nie miałem żadnych problemów tylko teraz mam dwa :D A więc tak nie działa mi komputer tzn. nie wyświetla się spalanie i cała reszta :) ale może być to tym spowodowane że przy wyjmowaniu skrzyni zapomniałem podpiąć kostki od prędkościomierza co o tym myślicie ? oraz mam drugi problem jest to wskaźnik Paliwa tzn. Przy skręcaniu w zależności od strony prawa czy lewa wskaźnik przesuwa się na rezerwę albo podnosi na prostym odcinku jest wszystko ok ale podnosi i opuszcza w naprawdę widocznym tempie nic nie grzebałem przy pompie paliwa a tym bardziej pływaku co może być powodem ? dodam jeszcze że po przeszczepie silnika nie podłączyłem jeszcze komputera do niego bo nie pasowało mi wejście a więc czy mogą być to jeszcze błędy które można wykasować ?
emtezet Mężczyzna
Moderator

Samochód: IBIZA '99 G60, Audi A6 Avant 2.4 '03, Fiat 500e

« Odpowiedz #35 - Wtorek, 08.12.2015, 07:02:40 - NIEPRZECZYTANA »

To może dziwne ale problem ze wskaźnikiem paliwa również ma związek z czujnikiem prędkości. Podłącz najpierw wszystko jak należy, wykasuj błędy i dopiero wtedy pytaj.

logitech92 Mężczyzna
Świeżak

Samochód: Seat Toledo II 1.6 16V

« Odpowiedz #36 - Wtorek, 08.12.2015, 10:51:54 - NIEPRZECZYTANA »

Dzieki :D Zrobię jak mówisz :d Tylko VAG który mam nie pasuje mi wejście ;/ muszę poszukać innego :D
1989pawlo Mężczyzna
Świeżak

Samochód: ibiza 2002. 1.4 16v

« Odpowiedz #37 - Środa, 09.03.2016, 13:39:07 - NIEPRZECZYTANA »

Ja mam ten sam problem. Pomocy
Strony: 1 2 [3]   Do góry
  Drukuj  

+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Elektryka» Licznki i lampki kontrolne» [Ibiza 6L] problem ze wskaźnikiem paliwa
Skocz do: