Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: zawiecha strasznie stuka  (Przeczytany 3374 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
slawko
Gość

« Sobota, 08.09.2007, 14:38:13 - NIEPRZECZYTANA »

wymienione amortyzatory , reszta wyglada dobrze jednak wyczeuwalne sa wszystkie nieruwnosci nawierzchni, doslownie wszystkie , jak wiade w jakas dziure to czuje jak mi sie kolo do wnetrza wbija . pomozcie !!!, co to moze byc . cordoba 99 (nowy model )1.6 benzyna , amortyzatory wymienione na monroy.
Leemarvin Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Cordoba '99, 1.4 AEX + Gofer BMN

« Odpowiedz #1 - Sobota, 08.09.2007, 15:37:23 - NIEPRZECZYTANA »

A poduchy amorów? Może silentbloki się kończą na wahaczu. Posprawdzaj luzy na silentblokach. Zerknij też na końcówki drążków kierowniczych, czy nie mają luzów.

Nowe części do Seat`a i innych aut, tel. 500-48-10-10
slawko
Gość

« Odpowiedz #2 - Sobota, 08.09.2007, 19:34:49 - NIEPRZECZYTANA »

poduch nie zmienialem wlasnie, ale drazki wymienilem . myslicie ze to te poduszki , jak sprawdzic  te sailent bloki czy sie kacza??. Jeszcze jedno . jest chalas takrze gdzies przy kolumnie kierowniczej , najbardziej slyszalny przy zjezdzie zkraweznika na skreconych  jak i na wyprostowanychkolach. ostatniobyl wymieniany jakis trzpienczy sworzen dobrze nie wiem za bardzo bo jestem zagranica i za 2 tygodnie wracam do polski , nie wiem czy dojade :). dziekuje za odpowiedzi
Leemarvin Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Cordoba '99, 1.4 AEX + Gofer BMN

« Odpowiedz #3 - Niedziela, 09.09.2007, 03:55:15 - NIEPRZECZYTANA »

Nie trzpień, a sworzeń na wahaczu, to element odpowiedzialny za rychome połączenie wahacza ze zwrotnicą, jeśli były ostatnio wymieniane, to są dwie opcje, poduszki amortyzatoró( według mnie na 90%) lub silentbloki na wahaczu, ale wtedy raczj nie byłoby stukania.

Nowe części do Seat`a i innych aut, tel. 500-48-10-10
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Zawieszenie, układ hamulcowy i kierowniczy» zawiecha strasznie stuka
Skocz do: