+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Nadwozie i wnętrze» Tunel środkowy, Ibi 2001
Nazwa użytkownika:
Hasło:
Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Tunel środkowy, Ibi 2001  (Przeczytany 6361 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Pawel25071979 Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Seat IBIZA 1.9 TDI, 2001, 90KM

« Środa, 29.08.2007, 06:40:21 - NIEPRZECZYTANA »

Na początek cześć wszystkim.
Szukałem na formu i nie bardzo znalazłem jakieś info odnośnie mojego nowego problemu. Mam IBI 1.9 TDI, silnik ALH ( jeśli dobrze pamiętam ), a mój problem jest następujący:
- kiedy rano odpalam autko, cały środkowy tunel zaczyna mi strasznie drzeć, tak jakby stukał o konsole ( tam gdzie jest radio, reg. klimy i nawiewu ). Kiedy ja docisne do dołu to stuki momentalnie znikają. I w związku z tym mam pytanko: CZY TUNEL ŚRODKOWY MA JAKIEŚ ZAMOCOWANIE ? JAK TAK TO JAKIE I GDZIE ? i JAK SIE DO TEGO ZABRAĆ ? Na dzień dzisiajszy podłożyłem pomiedzy tunel a kokpit gąbke ale nie zawsze to pomaga. A i jeszcze coś tam zauważyłem że jest w tunelu taka stalowa blaszkaod góry ( łączy jakby dwie strony tunelu ) ale jest pod konsola. Ciężko to wytłumaczyć. LUDZIE PLZ POMÓŻCIE BO SZAŁU DOSTANE OD TEGO STUKU  :sad:
spons Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Ibiza TDI+ 170KW

« Odpowiedz #1 - Środa, 29.08.2007, 14:16:55 - NIEPRZECZYTANA »

Albo sie przyzwyczaisz albo musisz upychac gabke dopoki trzeszczenie nie ustanie. Taki urok seata ;-)

aboz Mężczyzna
Music my saviour
Moderator Działu

Samochód: Była Cordoba Vario '01 AUA 1.4 16V DXK, jest VW Jetta 07 BLS

« Odpowiedz #2 - Piątek, 31.08.2007, 16:23:36 - NIEPRZECZYTANA »

Po pierwsze przeczytaj regulamin forum, po drugie zmień te duże litery, po trzecie od witania się jest odpowiedni wątek, a po czwarte Seaty tak mają, że trzeszczą, ale możesz spróbować wejść na http://www.vagcat.com i zobaczyć jak wyglądają mocowania tunelu środkowego i coś porzeźbić.
Pawel25071979 Mężczyzna
Użytkownik

« Odpowiedz #3 - Wtorek, 04.09.2007, 11:49:00 - NIEPRZECZYTANA »

Stary, po pierwsze to nie prosiłem o przypomnienie regulaminu i sprawy z nim związane, po drugie to zawsze bede sie witał w każdym poście i napewno mi tego nie zabronisz ( taki już jeste ze zawsze sie witam z każdym ) a po trzecie skoro niemasz nic ciekawego do powiedzenia to sie nie wypowiadaj.
Shizo
Gość

« Odpowiedz #4 - Wtorek, 04.09.2007, 21:52:31 - NIEPRZECZYTANA »

1. Po pierwsze, regulamin jest po to by go przestrzegać 2. Po drugie, powitanie to jeszcze nie wszystko w kwestii kultury osobistej 3. Po trzecie dostałeś krótką ale trafną odpowiedź
Pawel25071979 Mężczyzna
Użytkownik

« Odpowiedz #5 - Czwartek, 06.09.2007, 14:56:01 - NIEPRZECZYTANA »

Kurcze chłopaki, chyba nie bedziemy sie teraz sprzeczać. Dajcie sobie na luz, bo wydaje mi sie że nic dobrego by z tego nie wynikło. Czy nie można po prostu odpowiadać na pytanie, a nie dodawać od siebie zbędne i naprawde nie potrzebne komentarze. A tak na koniec, jeśli chodzi o kwestie przypominania zasad regulaminu to wydaje mi sie, że są od tego odpowiednie osoby. Więc jeśli mogę prosić: Jak ktoś niema nic do powiedzenia w kwestii pytania jakie zostało zadane niech sie nie odzywa i wtedy bedzie gitara.
Pzdr

[ Dodano: 2007-09-08, 05:56 ]
Thx za jakie kolwiek info. Zamykam temat
truskawa Mężczyzna
Świeżak

Samochód: Seat Ibiza - 2000 - 1,9 SDI

« Odpowiedz #6 - Piątek, 17.06.2011, 11:36:17 - NIEPRZECZYTANA »

Potrzebuję się dostać do przewodów zapalniczki, żeby podłączyć + i - centralki, centralnego zamka ale nie mogę namierzyć śrub, zaczepów aby zdemontować środkowy tunel. Poradźcie jak się do tego zabrać.

od KYS: Ostatni raz - przed założeniem nowego tematu sprawdź co jest na forum i jeżeli to możliwe dopisz się do istniejącego tematu.
« Ostatnia zmiana: Piątek, 17.06.2011, 11:42:11 wysłane przez KYS » Zapisane

SEAT IBIZA   1,9 SDI
emtezet Mężczyzna
Moderator

Samochód: IBIZA '99 G60, Audi A6 Avant 2.4 '03, Fiat 500e

« Odpowiedz #7 - Sobota, 18.06.2011, 15:23:06 - NIEPRZECZYTANA »

Kolego zdejmujesz plastik który masz dookoła mieszka zmiany biegów, wychodzi razem z popielniczką, po prostu musisz włożyc ręce pod niego przez mieszek, pod nim masz 2 "śruby" plastikowe które odkręcasz, na końcu tunelu masz 2 śrubki pod zaślepką którą podnosisz podważając od przodu (otwiera się do góry).

Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Nadwozie i wnętrze» Tunel środkowy, Ibi 2001
Skocz do: