Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Jak zdemontowac plastiki z klapy Seat Leon I 2003 r  (Przeczytany 12155 razy)
klakierek
Świeżak

« Piątek, 03.08.2007, 13:10:03 - NIEPRZECZYTANA »

Panowie...wie ktos jak zdemontowac plastiki z klapy leona, oczywiscie w taki sposob aby nadawaly sie do ponownego zalozenia hehe. Bo wydaje mi sie ze gdzies w okolicy mechanizmu wycieraczki cos trzeszczy, poka stuka
proby byly robione jezdzilem bez polki, kola (zapasowego) narzedzi, i to nie to wiec trzeba rozbierac po kolei caly bagaznik.

a odglos taki jakby klucze sobie brzdakaly (dzyn dzyn ) i nie smiac sie tu ze mnie bo mnie to dobija !!!!!

Prosze o pomoc :)

Klakierek Evolution Leon
dominik Mężczyzna
SEATpassion
Użytkownik

Samochód: Toledo 1M

« Odpowiedz #1 - Poniedziałek, 06.08.2007, 13:10:41 - NIEPRZECZYTANA »

Sprawdz najpierw czy oparcie kanapy jest dobrze ustawiaone i te gumowe obojniki które tłumią drgania.A plastik z klapy chyba się ściąga przez wyjęcie zaślepek lamp io tam powinny być mocowania.
Miro na leona to napisz do niego ;-)
klakierek
Świeżak

« Odpowiedz #2 - Poniedziałek, 06.08.2007, 16:19:10 - NIEPRZECZYTANA »

Witam , tez myslałem ze to siedzenia i kombinowałem z tymi odbojami , z kompletem pasazerów bez nich , i juz chyba wszystkiego probowałem, wiec tylko klapa została. Moze jak przyciemnieli szyby w niemczech  to cos zle złozyli ...ale przez rok jezdzenia w PL nic nie stukało, i nagle zaczeło  :niewiem:

Klakierek Evolution Leon
Miro Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: BMW E91 318D 2009

« Odpowiedz #3 - Środa, 08.08.2007, 09:38:44 - NIEPRZECZYTANA »

Pewnie Ci dzwoni urwany zaczep(jest tam taka metalowa blaszka).
Plastik ściągasz w ten sposób: najpierw wyjmij plastikowe zaślepki,potem trzeba dłuuugim śrubokrętem podważać spinki mocujące cały plastik.
No i potem ciągniesz cały ten plastik w dół,mnie się kilka spinek urwało i bez klejenia się nie obyło(przygotuj sobie jakiś klej żywiczny).
Niestety jak się rozbiera w aucie plastiki,to straty muszą być  ;-)
klakierek
Świeżak

« Odpowiedz #4 - Środa, 08.08.2007, 11:05:26 - NIEPRZECZYTANA »

Dzieki Miro. Jeszcze takie pytanko ile tam jest tych zaczepów i moze pamietasz w jakich miejscach??? dzis popoludniu rozbieram bo ładna pogoda to mozna popracowac przy piwku :)

Klakierek Evolution Leon
Miro Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: BMW E91 318D 2009

« Odpowiedz #5 - Środa, 08.08.2007, 11:46:50 - NIEPRZECZYTANA »

Nie pamiętam dokładnie ile ich tam siedzi,moze ze 6  :niewiem:
Tam chyba są jeszcze śruby,które trzeba najpierw odkręcić i potem już tylko zostaje mocowanie się z całym plastikiem.
Powodzenia i nie połam czegoś za bardzo  ;-)
klakierek
Świeżak

« Odpowiedz #6 - Czwartek, 09.08.2007, 23:30:26 - NIEPRZECZYTANA »

no kolego , dziekuje za pomoc , teraz mam juz cichutko nic nie dzwoni , jutro postaram sie opisac co i jak robiłem  i zapodac  fotki , zeby komus posłuzyły :)))

Klakierek Evolution Leon
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Nadwozie i wnętrze» Jak zdemontowac plastiki z klapy Seat Leon I 2003 r
Skocz do: