Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Co oznacza zegarek na wyświetlaczu???  (Przeczytany 5226 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
*ADAM*
Użytkownik

« Poniedziałek, 14.05.2007, 09:10:33 - NIEPRZECZYTANA »

Witam wszystkich. (SEAT IBIZA 2003 Tdi)
Ostatnio przed uruchomieniem pojawily mi sie 2 znaczki. Jeden to klucz płaski i wartość 1800 a drugi to zegarek (budzik) i 140. Wiem ze klucz oznacza wymianę oleju za 1800km ale ten zegarek nie mam pojęcia. Jak ktoś wie to prosze o odpowiedź.Wartość przy zegarku też się zmiejsza. Najpierw pojawia sie klucz i 1800 po chwili znika wartość 1800 i pojawia sie 140 i obok klucza pojawia sie mały zegarek (budzik)
Z góry dzieki.
KRYCHOL Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: ibiza ASV sport 2001

« Odpowiedz #1 - Poniedziałek, 14.05.2007, 09:57:08 - NIEPRZECZYTANA »

nie jestem pewien ale z tym budzikem to jest tak ze 140 albo roboczogodzin pracy zostalo do przejechania na tym oleju ale glowy nie daje
KYS Mężczyzna
~ KYS ~ ?
Moderator

Samochód: był -> Seat Ibiza TDI (6L)

« Odpowiedz #2 - Poniedziałek, 14.05.2007, 10:06:40 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: "*ADAM*"
Najpierw pojawia sie klucz i 1800 po chwili znika wartość 1800 i pojawia sie 140 i obok klucza pojawia sie mały zegarek (budzik)

Coś mi się wydaję, że w instrukcji od ibizy czytałem, że można ustawić dwa liczniki, które informują o tym ile km zostało do następnego przeglądu.
Możliwe, że u Ciebie właśnie o to chodzi.

Niestety instrukcję mam 300km od siebie, więc nie mogę tak od ręki sprawdzić, ale jak nic nie wyjaśni się, to na pewno pod koniec tygodnia sprawdzę co tam napisali  ;-)

:tazior:   ASZ + FJW = TDI  :los:
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Elektryka» Licznki i lampki kontrolne» Co oznacza zegarek na wyświetlaczu???
Skocz do: