+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Nadwozie i wnętrze» Spryskiwacze reflektorow
Nazwa użytkownika:
Hasło:
Strony: [1] 2 3 ... 10   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Spryskiwacze reflektorow  (Przeczytany 94258 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
ptak01
Użytkownik

Samochód: ibiza IV(6L) 1,9TDI 100KM

« Piątek, 06.04.2007, 22:43:08 - NIEPRZECZYTANA »

w ktorym nie byly przewidziane spraskiwacze? czy bedzie  w zderzaku od spodu widac gdzie by trzeba bylo dziury wyciac, czy tez trzeba nowy zderzak szukac?

no i czy na koniec  trzeba by bylo jeszcze cos przeprogramowac, czy tez po podlaczeniu  wszystko by dzialalo?

mysle co by xenony moze zalozyc, ale zeby mialo rece i nogi i zeby sie nikt nie przyczepial to bym dolozyl jeszcze te spryskiwacze- tyle ze nie wiem  czy da rade latwo to zalozyc

niestety nic nie znalazlem na forum na temat   montazu spryskiwaczy(conajwyzej tylko tyle ze przy xenonach powinny byc owe spryskiwacze)
punchoo Mężczyzna
Po 40-tce człowiek ma...
Moderator

Samochód: Honda Civic IX 1.8 HB, Renault Megane 2 CC 2.0 16V, YAMAHA Majesty YP400 '11 była Cordoba '97 1.4 AEX

« Odpowiedz #1 - Piątek, 06.04.2007, 23:23:24 - NIEPRZECZYTANA »

I układ samo-wypoziomowania reflektorów - więc sobie raczej daruj, jeżeli chcesz to zrobić z przepisami.

Cordoba 1.4 '97/98 AEX
Nie Jeździj Szybciej, Niż Twój Anioł Stróż Potrafi Latać :satan: - SEAT Cordoba 1.4 '97/98 AEX - HONDA Civic IX 1.8 '14

Pierka Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Była - Ibiza '97, 1.9TDI 1Z, Jest A4 Avant 1.9 Tdi

« Odpowiedz #2 - Sobota, 07.04.2007, 15:09:19 - NIEPRZECZYTANA »

samopoziomowania nikt nie zrobi samemu jest to niewykonalne ale jak juz bedziesz miał spryskiwacze na lampy to nikt sie do xenonu nie doczepi ja tak miałem i kilka kontroli i nawet nikt nic nie powiedział

Ibiza 1.9TDi 1997 1Z
ptak01
Użytkownik

« Odpowiedz #3 - Sobota, 07.04.2007, 15:11:23 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: "punchoo"
I układ samo-wypoziomowania reflektorów - więc sobie raczej daruj, jeżeli chcesz to zrobić z przepisami.

uklad dostalbym do xenonow gratis, tyle ze nie wiem czy owe spryskiwacze podejda czy tez musialbym szukac nowego zderzaka. bo jak  innego zderzaka mialbym szukac, to bym poszukal juz od nowego modelu, ale wtedy koszta by za duze sie zrobily

[ Dodano: 2007-04-07, 16:18 ]
Cytat: "Pierka"
samopoziomowania nikt nie zrobi samemu jest to niewykonalne ale jak juz bedziesz miał spryskiwacze na lampy to nikt sie do xenonu nie doczepi ja tak miałem i kilka kontroli i nawet nikt nic nie powiedział

uklad samopoziomowania mozna kupic uzywke albo  cale w ASO-  a montaz na belke z tylu juz nie bedzie taki trudny, tylko sie  zastanawiam co z tym zderzakiem, bo uklad ( spryskiwacze) mialbym tez  razem z wiekszym zbiornikiem na plyn. tyle ze jakby mi zderzak nie pasowal to  wolalbym juz zmienic na   zderzak od nowego modelu, ale wtedy chyba bym musial jeszcze dodatkowo halogeny zmieniac...... a wtedy to juz by sie calos  nie oplacala
SMERU
Gość

« Odpowiedz #4 - Sobota, 07.04.2007, 16:15:11 - NIEPRZECZYTANA »

6K1 były chyba modele z orginalnymi spryskiwaczami wypuszczane na Skandynawie. Ktoś kiedyś chciał sprzedać takie spryskiwacze u nas w klubie. Ja osobiście nigdy takich nie widziałem
heartless Mężczyzna
Moderator

Samochód: Ibiza '94 AAZ

« Odpowiedz #5 - Sobota, 07.04.2007, 16:35:41 - NIEPRZECZYTANA »

Kiedyś widziałem rozbitka jakiegoś na allegro - auto rocznik 93-96 ze spryskiwaczami - normalnie czarne wystawały ze zderzaka, więc myślę, że nie będziesz miał problemu - może nawet jakaś uniwersalna instalacja podejdzie - w końcu to pompka, zbiornik i trochę rurek.. Proponuję, zebyś zrobił instrukcję z fotkami, to zamieścimy w odpowiednim dziale i się przyda niektórym - np. mnie :) Nie tyle xenony, co same spryskiwacze..

Ibiza 1,9 TD (AAZ) '94                               
uszek Mężczyzna
OOOO
Użytkownik

Samochód: Audi A8 4.2 40V 310KM+2x Seat Cordoba 1.4 AEX

« Odpowiedz #6 - Sobota, 07.04.2007, 16:42:58 - NIEPRZECZYTANA »

no ja tez o tym juz mysle od dawna tylko szukam odpowienich spryskiwaczy a sprawa jest bardzo prosta wywiercasz 2 dziury w zderzaku przykrecasz spryskiwacze i łaczysz z rurkami do tego odłaczasz od pompki rurke i dajesz trojnik zeby byl na szyby i na lampy i do pompki i gitara:) w klubie kolega z Myslenic ma włąsnie w cordobie spryskiwacze ostatnio anwet o to go pytałem na spocie

Nie wdawaj się w rozmowę z głupim. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem....<br />CCCO A8 4.2 40V 310KM<br />
ptak01
Użytkownik

« Odpowiedz #7 - Sobota, 07.04.2007, 18:11:29 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: "uszek"
no ja tez o tym juz mysle od dawna tylko szukam odpowienich spryskiwaczy a sprawa jest bardzo prosta wywiercasz 2 dziury w zderzaku przykrecasz spryskiwacze i łaczysz z rurkami do tego odłaczasz od pompki rurke i dajesz trojnik zeby byl na szyby i na lampy i do pompki i gitara:) w klubie kolega z Myslenic ma włąsnie w cordobie spryskiwacze ostatnio anwet o to go pytałem na spocie

tak tyle ze moja ibiza jest z 2004 roku, a spryskiwacze w oryg sa pod maskownicami, tzn wysuwaja sie ze zderzaka i dopiero psikaja.   dziury w  zderzaku powiny byc (sa tak ok 2x2cm) dokladnie nie mierzylem, a tyle co widzialem na innej ibizie
punchoo Mężczyzna
Po 40-tce człowiek ma...
Moderator

Samochód: Honda Civic IX 1.8 HB, Renault Megane 2 CC 2.0 16V, YAMAHA Majesty YP400 '11 była Cordoba '97 1.4 AEX

« Odpowiedz #8 - Sobota, 07.04.2007, 19:37:12 - NIEPRZECZYTANA »

Wrzucie te spryskiwacze podświetlane w zderzak - będzie bajer i mogą za światła dzienne służyc ;)

Cordoba 1.4 '97/98 AEX
Nie Jeździj Szybciej, Niż Twój Anioł Stróż Potrafi Latać :satan: - SEAT Cordoba 1.4 '97/98 AEX - HONDA Civic IX 1.8 '14

uszek Mężczyzna
OOOO
Użytkownik

Samochód: Audi A8 4.2 40V 310KM+2x Seat Cordoba 1.4 AEX

« Odpowiedz #9 - Sobota, 07.04.2007, 20:31:09 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: "punchoo"
Wrzucie te spryskiwacze podświetlane w zderzak - będzie bajer i mogą za światła dzienne służyc ;)

nie dam CI sie przejchac BMW jestes niegrzeczny

Nie wdawaj się w rozmowę z głupim. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem....<br />CCCO A8 4.2 40V 310KM<br />
Pierka Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Była - Ibiza '97, 1.9TDI 1Z, Jest A4 Avant 1.9 Tdi

« Odpowiedz #10 - Poniedziałek, 16.04.2007, 13:45:49 - NIEPRZECZYTANA »

Niuuu ptak ma racje w model 6L był orginalny spryskiwacz w zderzaku i do tego modelu układ samopoziomujacy zamontujesz bo był w orginale ale do starszych modeli niestety nie da rady

Ibiza 1.9TDi 1997 1Z
dominik Mężczyzna
SEATpassion
Użytkownik

Samochód: Toledo 1M

« Odpowiedz #11 - Poniedziałek, 16.04.2007, 19:42:03 - NIEPRZECZYTANA »

Zderzak już masz teraz tylko reszta :mrgreen:

http://www.allegro.pl/item186476915_seat_ibiza_fr_zderzak_na_spryski.html
raby Mężczyzna
Klubowicz
Moderator

Samochód: Leon Cupra 4 2002 1.9 ARL+++ 240KM/460Nm

« Odpowiedz #12 - Niedziela, 13.01.2008, 21:49:16 - NIEPRZECZYTANA »

spryskiwacze lamp
http://www.allegro.pl/item293524125_legalne_xenony_spryskiwacze_reflektorow_xenon_lamp.html
http://www.allegro.pl/item296790280_legalne_xenony_spryskiwacze_lamp_od_1_zl_warto.html
http://www.allegro.pl/item296699558_octavia_ii_spryskiwacze_reflektorow_xenon_lamp.html

>>> Sprzedam <<< >>> Ibiza <<< >>> Foka <<< >>> Leon <<<
?Proste są dla szybkich samochodów a zakręty dla szybkich kierowców"
nerwus
Gość

« Odpowiedz #13 - Niedziela, 13.01.2008, 22:00:20 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: raby
No te są w całkiem dobrej cenie ciekawe czy do mojej ibi by podeszły :-\
raby Mężczyzna
Klubowicz
Moderator

Samochód: Leon Cupra 4 2002 1.9 ARL+++ 240KM/460Nm

« Odpowiedz #14 - Niedziela, 13.01.2008, 22:02:57 - NIEPRZECZYTANA »