Strony: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 21   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Radia, wzmacniacze, zmieniarki - montaż/problemy/dylematy  (Przeczytany 204603 razy)
miczigen Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Cordoba 1.4 75KM 2004 Fresc BBY + LPG

« Odpowiedz #75 - Piątek, 10.10.2008, 12:54:08 - NIEPRZECZYTANA »

Mówisz chyba o kabelku do sterowania (wł/wył) wzmacniaczem z radia ?
W radyjku przeważnie ten przewód opisany jest jako ANT natomiast we wzmacniaczu nie pamiętam ale powinny być trzy zaciski.

http://www.allegro.pl/item451735167_peiying_mosfet_520_watt_4_kanaly_3_filtry_klasa_s.html#gallery

tutaj masz ten zacisk nazywa sie remote czyli sterowanie.

U mnie ten przewód w wiązce nazywał się ANT jest wykorzystywany również do sterowania anteną elektryczną.
« Ostatnia zmiana: Piątek, 10.10.2008, 13:00:08 wysłane przez miczigen » Zapisane
Fifker
Gość

« Odpowiedz #76 - Piątek, 10.10.2008, 12:56:37 - NIEPRZECZYTANA »

no sa w wzmacniaczu 3 zaciski - jeden zasilania, masa i do tego cienkiego niebieskiego kabelka. On ma isc do radia ale nie wiem gdzie go wpiac
daniels81
Gość

« Odpowiedz #77 - Piątek, 10.10.2008, 13:01:29 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: Fifker
On ma isc do radia ale nie wiem gdzie go wpiac
to jest sterowanie wzmakiem, szukaj na radiu oznaczenia remote :P
Fifker
Gość

« Odpowiedz #78 - Piątek, 10.10.2008, 13:02:24 - NIEPRZECZYTANA »

czyli mam wpiac sie w taki kabelek REMOTE ? i to wszystko ? Sterowanie wzmakiem tzn ?
miczigen Mężczyzna
Użytkownik

« Odpowiedz #79 - Piątek, 10.10.2008, 13:04:22 - NIEPRZECZYTANA »

czyli mam wpiac sie w taki kabelek REMOTE ? i to wszystko ? Sterowanie wzmakiem tzn ?

To jest po to by razem z radyjkiem wyłączał sie wzmacniacz - chciałeś robić to ręcznie  :P
Fifker
Gość

« Odpowiedz #80 - Piątek, 10.10.2008, 13:05:09 - NIEPRZECZYTANA »

aha. Dziękuje bardzo za pomoc Koledzy. Śmigam podpinać  :P  :P 
miczigen Mężczyzna
Użytkownik

« Odpowiedz #81 - Piątek, 10.10.2008, 13:08:18 - NIEPRZECZYTANA »

Tak ja mówił daniels na kabelkach przy radyjku powinno być remote, lecz u mnie mam Sony i w JVC ten przewód oznaczony jest jako ANT.

PZDR
Fifker
Gość

« Odpowiedz #82 - Piątek, 10.10.2008, 15:05:21 - NIEPRZECZYTANA »

znalazłem kabelek REMOTE - taki gruby, kiedys radio jak kupilem nowe to mi nie chodzilo. elektryk mi wpiol w ten kkabelek jeszcze jeden. Teraz ja wpialem ten niebieski od sterowania. Dzieki Panowie  :pub:
daniels81
Gość

« Odpowiedz #83 - Piątek, 10.10.2008, 15:59:34 - NIEPRZECZYTANA »

Dzieki Panowie  :pub:
nie ma za co... sprawdz teraz czy dobrze działa, wyłączając radio wzmak powinien się automatycznie wyłączyć...
Rene Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Skoda Octavia II 2.0 FSi

« Odpowiedz #84 - Piątek, 10.10.2008, 16:16:33 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: daniels
sprawdz teraz czy dobrze działa, wyłączając radio wzmak powinien się automatycznie wyłączyć...
Wzmacniacz przyjdzie mi chyba w przyszłym tygodniu ale już chciałem mieć wszystko gotowe do podłączenia.

Skoda Octavia II 2.0 FSi Elegance

Jakobe Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Ibiza 6K AFN++

« Odpowiedz #85 - Piątek, 10.10.2008, 18:38:15 - NIEPRZECZYTANA »

Cześć

Mam problem z odbiorem radia po podłączeniu tuby aktywnej (tonsil sas-250) czyli z wbudowanym wzmacniaczem, póki tego nie podłączyłem odbierało dobrze, po podłączeniu (oczywiście '+' z aku, masa z budy i rca do radia) odbiór strasznie się pogorszył trzeszczy itp. jak tylko odłącze "+" albo po prostu ją wyłączę odbiera dobrze. Kupiłem sobie nawet separator antenowy i odbiór się poprawił, ale gdy sub odłączony jak go włącze to trzeszczy jak trzeszczało bez różnicy, ogólnie jak jadę to czasem się zdarzy że odbiera dobrze kilka sekund, ale przeważnie są zakłócenia dźwiek jak słaby odbiór stacji fm.

Dodam że w poprzednim aucie (polo 6n) miałem ten sam zestaw, tak samo poprowadzone kable i nie było żadnego problemu.

Może ktoś miał podobny przypadek?

Pozdrawiam
raby Mężczyzna
Klubowicz
Moderator

Samochód: Leon Cupra 4 2002 1.9 ARL+++ 240KM/460Nm

« Odpowiedz #86 - Piątek, 10.10.2008, 19:21:59 - NIEPRZECZYTANA »

cos Ci sieje mocno
jak sa poprowadzone kable?

>>> Sprzedam <<< >>> Ibiza <<< >>> Foka <<< >>> Leon <<<
?Proste są dla szybkich samochodów a zakręty dla szybkich kierowców"
Leemarvin Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Cordoba '99, 1.4 AEX + Gofer BMN

« Odpowiedz #87 - Sobota, 11.10.2008, 11:21:58 - NIEPRZECZYTANA »

Popraw masę, przykręć do blachy karoserii, nie do foteli. W miejscu mocowania przewodu do karoserii zdrap lakier do gołej blachy, nie przykręcaj na lakier.
Jak dalej bedzie siać, zmień na próbę przewód RCA na inny, lepszej jakości.

Nowe części do Seat`a i innych aut, tel. 500-48-10-10
Jakobe Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Ibiza 6K AFN++

« Odpowiedz #88 - Sobota, 11.10.2008, 19:44:47 - NIEPRZECZYTANA »

Popraw masę, przykręć do blachy karoserii, nie do foteli. W miejscu mocowania przewodu do karoserii zdrap lakier do gołej blachy, nie przykręcaj na lakier.
Jak dalej bedzie siać, zmień na próbę przewód RCA na inny, lepszej jakości.

Dzieki, znaczy się ja mam do blachy karoseri pod fotelami, ale lakieru nie mam zdrapanego, w polo tez nie mialem  i ten sam przewod i wszystko było super.

Dzis jednak zauważyłem że z odłączoną tubą radio słabiej odbiera niż wcześniej, nie wiem czy coś się z anteną nie skopało, albo wtyczką od niej, bo nawet po podłączeniu teraz tego separatora jest źle, wtyczka niby ok jest, więc może wzmacniacz anteny poszedł chociaż nie wiem czy to możliwe żeby tak nagle...
Leemarvin Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Cordoba '99, 1.4 AEX + Gofer BMN

« Odpowiedz #89 - Niedziela, 12.10.2008, 11:16:19 - NIEPRZECZYTANA »

Możliwe, w tych autach to normalne, u mnie do pewnego momentu było idealnie, wszystkie stacje odbierały wzorowo, w pewnym momencie jak zacząłem podpinać różne wzmacniacze itd, spalił się ten wzmacniacz antenowy i teraz jest bardzo źle, w mieście można słuchać, bo sygnał jest mocny i samo radio nawet go wyłapuje, ale wystarczy wyjechać kilka km poza miasto, albo wjechać między wysokie bloki i radyjo gubi mi całkiem przestaje odbierać. A najgorsze że kiedyś wywaliłem ten wzmacniacz z anteny, kabel połaczyłem na stałe i teraz nawet separator nie pomaga. Pozostaje chyba kupić nówkę antene, bo jest to dość denerwujące :evil:

Nowe części do Seat`a i innych aut, tel. 500-48-10-10
Strony: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 21   Do góry
  Drukuj  

+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Elektryka» Car Audio» Radia, wzmacniacze, zmieniarki - montaż/problemy/dylematy
Skocz do: